Чужденци вилнеят по курортите ни: Грабят и скачат на нож

Не се свенят да задигат и чинии, чаши и спално бельо от хотелите
8 юли 2015 09:00,
77
Чужденци вилнеят по курортите ни: Грабят и скачат на нож
Снимка: Архив Булфото

Чужди туристи все по-често вършат престъпления и хулиганстват в курортите ни. Само за последната седмица руснак нападна жена с нож, а при различни инциденти германци се ръгаха и грабиха един друг в Златни пясъци.

Слънчев бряг пък е известен с масовото пиянство на англичаните, а в Албена се оплакват от туристи, които опитват застрахователни измами, за да върнат разходите си за почивката, обобщава "Монитор".

26-годишен пиян руснак нападна 70-годишна жена и отнесе глоба от 500 лева за хулиганското си поведение. Инцидентът е регистриран на 5 юли, около 20,30 часа. Според подадения сигнал от потърпевшата софиянка, отседнала в хотел в курортния комплекс Златни пясъци, пияният руски турист я дърпал, бутал и крещял, уточниха от Варненския районен съд, където всекидневно гледат такива дела.

При друг случай, германец окраде свой сънародник, след като влезе през терасата в хотелската му стая. Възползвал се от забравената незатворена врата на терасата в хотелската стая и задигнал 2 мобилни телефона. Още по-тежко е престъплението на германеца Тобияс Замарция, който се опитал да ограби свой сънародник и го наръгал в корема.

Чужди туристи се опитват да заработват като бандити, докато разпускат на почивка в Слънчев бряг. Куриозните случаи не са много, но са показателни, че кражбите и обирите не са патент само на родните апаши, твърдят полицаи. Най-често чужденците крадат от хотелите чинии, чаши, хавлии и спално бельо.

В началото на този сезон седем румънци пък се преквалифицираха на магистрални бандити. Групата обра 62-годишен мъж от Варна на пътя до Иракли. Румънците направили постановка, че колата им е развалена и на развален английски те му поискали пари за бензин, предлагайки в замяна пръстен от жълт метал, за който твърдели че е златен. Той отказал да купи ментето, но им дал пет лева и показал портфейла си, в който имало само още една десетолевка.

Единият я грабнал, а другите отмъкнали от дясната седалка шал, шапка и яке. След бърза засада на полицията в района на комплекс "Съни дей" обирджиите били задържани.

Случва се чужденците да мамят и застрахователите си. През последните години се забелязва тенденция чужди туристи да се жалват, че са станали обект на престъпления по родното Черноморие. Често тези сигнали са фалшиви, а целта е да се получат обезщетения от застрахователите, твърдят хотелиери от Кранево и Балчик. Лидери в това отношение са германците.

По принцип "потърпевшите" изчакват края на морската си ваканция, когато отиват на рецепцията в хотела и се жалват, че някой е откраднал от стаята им скъпи вещи, най-често видеокамера, фотоапарат, часовник и т.н. Други пък пристигат направо в близкото полицейско управление и си измислят несъществуващо нападение, в резултат на което са останали без нищо. На всичкото отгоре туристите искат от органите на реда писмен документ, че са ограбени и са се жалвали, който представят по-късно пред застрахователите си, отбелязва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
24
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За руските пияндури знаем. А германците са от така наречените "остери", от бившата ГДР. Недоволни са, че трябва да работят като западните си съотечественици. Против гърците са, искат пи тях да отиват помощите. Нормалните германци не крадат чинии.
8
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Как пък не можа да помислиш и с главата си (сигурно в нея няма нищо!)?Орешарски ти виновен! А английските биндюги от десетилетие върлуват... Припомнете си пребития с камък барман, чийто убиец (не е грешка - той уби бъдещето на момчето превръщайки го в инвалид!) беше екстрадиран в GB и там пуснат на свобода вместо да си излежи скромната за деянието си присъда!Стига политиканстване на кръчмарска основа!
7
29
 
28
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Другарю червен *** вчера в едно заведение на Слънчев бряг се видя как Бойко Борисов насила наливаше водка на един руснак , а Цветанов му каза какво да открадне . След това твоите другари назначени капиталисти за хотелиери се оплакаха от престъпноста .
6
27
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само вижте какви клипове качват,пияните *** в мрежата и ще ви стане ясно, що за твари са. Вие искате да се държат като хора в курортите. Дай му водка, краз, поляна и река ,и му гледай сеира.
5
16
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Смешен си с тези постове. Откакто бате ти Бойко се появи на хоризонта, престъпноста вилнее както никога досега. Това е защото всички кметства които се управляват от ГЕРБ са като някакви феодални губернии и липсва всякакъв контрол. Лапат се само едни пари от европроекти и друго не ги интересува.
4
3
 
89
 
! Отговори
DA преди 8 години
Ами за какво друго да идват тук-да пият,да думкат евтините ни и лесни жени,и да се радват на беззаконието!Това е нашия"туризъм"!
3
0
 
99
 
! Отговори
каква е причината? преди 8 години
Хотелиерите като сами си изгониха българските туристи и щом им е по-лесно да се оправят с чуждите - ДА НЕ СЕ ОПЛАКВАТ!!!Друг е въпроса дали чужденците се чувстват като разпасани и безнаказани в родината ни, и защо....
2
2
 
95
 
! Отговори
турист в Гърция преди 8 години
Е нали искате туристи сега защо ревете. На нашия бетон какви туристи очаквате . Погледнете офертите в интернет и ще разберете за какво ви говоря.
1
57
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Резултатът от управлението на Орешарски! По негово време беше създадена мрежа от наши и чужди банди за обири, убийства и отвличания.