Месото с антракс – в 30 закусвални и магазини!

Задържаха четирима заради скандала със заразеното месо
Обновена: 22 юли 2015 22:37 | 22 юли 2015 22:36,
51
Месото с антракс – в 30 закусвални и магазини!
Снимка: архив Булфото

Кебапчета и кюфтета, за които се знае, че са били в досег със заразеното с антракс месо,  са открити в 30 обекта във Варненско – заведения за бърза закуска, където се предлага скара и магазини за хранителни стоки. Това съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев след заседание на кризисния щаб, свикан от него.

Още по темата
Утре ще бъдат обявени поименно всички обекти, в които има попаднало месо със съмнения за зараза. На обектите ще има разлепени табелки с информация за гражданите. За разлепянето на информационните табели отговарят органите на полицията, Българска агенция за безопасност на храните и регионалните здравни инспекции.

Обектите ще бъдат затворени докато се направи пълна дезинфекция, след което отново ще бъдат отворени.

Има данни, че месо от транжорната, обработвала заразеното месо, е стигнало до търговски обекти  в Добрич и Бяла.

Към момента иззетото месо със съмнения за зараза е около 150 килограма. Една част от него е изконсумирано от близки на починалия мъж от село Млада гвардия. Специална организация ще има за унищожаване на месото, което вече хората са закупили.

Междувременно шефът на полицията във Варна съобщи, че четирима души са задържани заради разпространеното с антракс месо в търговски обекти в област Варна.

Четиримата са задържани днес след 18.00 часа с полицейска мярка – 24 часа. Задържаните са от Варна и областта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: месоантраксВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
счети преди 8 години
До пропуснато от мен ъмИде ми да се разсмея, честно, щот противното би означавало да ревна - откъде са го "хванали"?!? Спорите са си там, в пръстта, изключително устойчиви, разнасят се от какво ли не. Май нямате представа, че преди сме имали сериозни проблеми и спорадични взривове от епидемии, но политиката на ваксиниране, контрол и образоване на скотовъдите са намали рисковете/преди/, но това си е перманентна заплаха, защото НЯМА КАК да се унищожат ВСИЧКИ причиняващи проблеми ***
27
0
 
0
 
! Отговори
продължение преди 8 години
По-лошото е, че повечето коментари издават жестока неграмотност и не говоря за писмената такава. Сега поне е лесно с чичко Гугъл - защо първо не потърсите малко качествена информация относно "врага", все пак - това е основно правило във войната, а ние водим такава неотменна и неспираща война всеки божи ден. За неразбралите - говоря за микробите, в конкретния случай - спорите на антракса. Ще се изненадате, но знанието е сила.
26
0
 
1
 
! Отговори
счети преди 8 години
Коментарите са доста интересни. Доста издават липса на умения за "четене с разбиране". Иначе кравите са три - две са умрели "сами", а средната е заклана с признаци, че е болна. Та тази въпросна втора крава е транжирана и, естествено, заразява плотове, ножове и прочие съоръжения във фирмата, а оттам .. има ли нужда от други обяснения? Яжте добре обработено топлинно месо - това е.
25
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ima xora koito xodqt po magazinite s koli i pitat sobstvenicite ima6 li nujda ot tova ili onova ,a onezi nito gi poznavat i vzemat ot tqx vsqkakvi xranitelni produkti,vijdal sam dori romi togava kakvo se 4udite vsqkakva zaraza moje da plapne nqma kontrol v snabdqvaneto na magazinite
24
0
 
7
 
! Отговори
защо преди 8 години
Много закъсняла информация - вероятно голяма част от заразените продукти вече е изконсумирана.Защо още в първите дни не се изписа името на транжорната?По стар навик истината /донякъде/ лъсва едва когато вече е достатъчно късно.От този случай става ясно, че няма никакъв контрол на месото в нашите транжорни. Явно тази, пък и не само тази фирма изкупува месо без да е изследвано. Колко ли болни, умрели и заразени животни сме изяли?А е имало и второ болно животно. И дали са само две?
23
2
 
10
 
! Отговори
сова преди 8 години
Тази крава трябва да е като слон, щом в 30 обекта има месо от нея. Ями ако бяха кравите няколко? в цяла България обектите щяха да гъкат с заразено месо. Къде и ДВСК няма го никакъв. Не може собственика да му плаща а пък той да му спира продукцията. Ще бъде на момента заменен с друг.При соца и директора на предприятието беше подчинен на ДВСК.
22
0
 
11
 
! Отговори
G преди 8 години
Кой знае колко *** сме изяли?Преди време бяха изровени 30 крави и така и не ги намериха.Пичовете за някой лев какво ли не правят.Да дадат на децата си от вкусното месце и после да го ду.........т.
21
1
 
11
 
! Отговори
МОРСКИЯ преди 8 години
ЗАЩО НЕ НАПИШЕТЕ ИМЕНАТА НА СОБСТВЕНИКА НА БОЛНОТО ЖИВОТНО И СОБСТВЕНИКА Н А ТРАНЖОРНАТА УБИЕЦ?!?!?БЪЛГАРИ ЛИ СА ИЛИ МЮСЮЛМАНИ?!?!?ДАЛИ НЕ Е УМИШЛЕНО НАПРАВЕНО ОТ СЛУЖБИТЕ НА СЪСЕДНИ НАМ ДЪРЖАВИ С ЦЕЛ СРИВАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН? ДАЛИ НЕ Е ТЕРОРИСТИЧНА АКЦИЯ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА У НАС?!?!?ВСЕ ВЪПРОСИ,КОИТО ОЧАКВАТ БЪРЗИ ОТГОВОРИ
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще изтрепите народа бе ***, ще го изтрепите само и само за някой друг лев.
19
0
 
20
 
! Отговори
* преди 8 години
И З Р О Д И !
18
2
 
12
 
! Отговори
демоНОкратично зомби преди 8 години
"Демокрацията е най лошата форма на управление но още не е измислено доброто (Чърчъл)"Бе щом пияницата, антибългарин Чърчил го е каза, ще вЕрваме и ще си траем даже и да ни еват.
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демокрацията е най лошата форма на управление но още не е измислено доброто (Чърчъл)
16
2
 
12
 
! Отговори
подозрителен преди 8 години
Бе, много услужливо тоя антракс се появява в разгара на сезона. Уж, една крава, пък то май стадо слонове тръгнаха по антибългарските медии... На активно мероприятие ми прилича, нещо като атентата срещу папата, със "съучастничеството" на Сергей Антонов.
15
0
 
8
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Явно сте си сложили в кафето дрога с антракс, така модерно, по седерастки.
14
0
 
16
 
! Отговори
???? преди 8 години
абе това нали беше 1 крава, а май се оказва според това, къде е разпродадено месото й , че е поне 20 тона!!!???
13
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ушанките имат имунитет срещу антракс, за тях повече от това говеждо...
12
0
 
20
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
Е 100% е варненската Бяла, русенската Бяла е доста по-далече.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма какво да ги задържат!Направо да ги РАЗСТРЕЛВАТ на място.
10
1
 
23
 
! Отговори
възмутената преди 8 години
Колко години сте живели в Германия?????? Тук също има скандали с различни продукти, но контролът е завишен! Просто в България няма контрол и все му сеем на корена ряпа и си плямпаме глупости. ЛАКОМИЯТА И ПРОСТОТИЯТА ЩЕ НИ УБИЕ.
9
1
 
27
 
! Отговори
дърабъра преди 8 години
Да кажат кой е магазинът... Случайно да не е Горно Оряховска скара ? GO grill ??