Българският етнос изчезва! Нацията се топи с 9 души на час

Парламентът обсъди демографията, стратегията – друг път
Обновена: 31 юли 2015 21:05 | 31 юли 2015 17:52, Камелия Цветанова
301
Българският етнос изчезва! Нацията се топи с 9 души на час
Снимка: flickr

По-силна икономика, по-високи доходи, по-добро здравеопазване, дългосрочна стратегия за развитие. Около тези опорни точки се обединиха депутатите и социалния министър Ивайло Калфин по време на дебат в парламента за демографската криза.

Иначе всички застъпиха становището, че българската нация изчезва, а основните причина затова са ниската раждаемост, застаряването на населението и миграцията.

Още по темата

С 9 човека на всеки час намалява нацията, българският етнос изчезва, все повече се увеличава броят на хората, които се нуждаят от грижи за сметка на трудоспособните, посочи социалистът Георги Гьоков.

Според него правителството няма визия за повишаване на доходите и заради това има работещи бедни, нещо уникално за страна от ЕС. Той обвини Калфин, че няма и идеи за намаляване на безработицата.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов за пореден път застъпи тезата на ПФ, че първо трябва да се намали раждаемостта в ромската общност.

"25 години държавата стимулира тяхната раждаемост. Говорил съм и с други министри преди Ивайло Калфин и отговорът винаги е бил: "Какво ще кажат в Брюксел“. 45 години слушахме какво ще каже Москва, сега какво ще каже Брюксел, а крайно време е да се разбере, че българската държава е на българите и ние трябва да предприемем смели радикални мерки, без да се съобразяваме с това какво ще ни каже един или друг еврочиновник", отсече той.

Каракачанов смята, че няма как да има по-силна икономика, след като огромната част от населението е неграмотна, а и не желае да работи, защото е научена да живее на социални помощи. "Крайно време е да се спре традицията деца да раждат деца", призова той.

Бившият социален министър и настоящ депутат от ДПС Хасан Адемов призна, че колкото и пари да отдели държавата, няма да се справи с проблема.

"Анализът сочи, че раждаемостта се увеличава, когато има очаквания за стабилност", обясни той.

Според Ивайло Калфин темите, свързани с демографските проблеми не са партийни.

"Те са дългосрочни, а за да е дългосрочна тази политика тя трябва да мине през парламента и заради това за мен е задължително демографската стратегия да минава през парламента", посочи той.

Социалният министър информира, че в момента учени от БАН работят по стратегията и уговорката е до есента да са готови с анализа си.

"При всички случай до края на годината ще имаме стратегия", обеща той и заключи, че без промяна на икономиката с каквито е данъчни или други мерки проблемът няма да бъде решен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Застаряването и ниската раждаемост са следствия, а не причини, ***!
80
1
 
1
 
! Отговори
До 129 преди 8 години
Интересно как успяваш сам да се обиждаш и да си се радваш на тази своя глупост, а и в същия този момент си придаваш важност, все едно си написал нещо гениално, а то една голяма глупост.
79
4
 
23
 
! Отговори
43660 преди 8 години
Днес се качих на автобус от градския транспорт. Там човек може да се нагледа на българщина. Там и във ВИП-Брадера е достоверната извадка за състоянието на нацията ни. Имам чувство, че в тая страна не остана непревъртял човечец. Жалко за някога прекрасната ни Родина.
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намалява, но ....*** не свършват!
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво означава ЕМИ?
76
1
 
19
 
! Отговори
Az преди 8 години
А за какво му е на човечеството българският етнос ? Като не може да се възпроизвежда да изчезне. Разни индивиди ще се претопят по целия свят и толкова. Само не знам *** политици къде ще търсят друг гостоприемник :)
75
4
 
6
 
! Отговори
българина преди 8 години
българина трябва да реши да не се сърди на никой повеч еи да приеме съдбата си усмихта до самия еврейски край! или 200 депутата националисти и патриоти или това заглавие ще е името на държавата! приемам всяко решение, ако искате може да го гласуваме на референдум! искате ли вашите деца да са с български имена и да живетя на тази териотория или излиза изгонване на всяка *** *** бараб с шефа им!
74
5
 
11
 
! Отговори
Терминал 5 преди 8 години
Отивам да трошим паундове в Лондон и не ми дреме на кой родата ще вземе властта в България след баткови Бойко, а и успех на мързеливците в България които ще ми нацъкат минусите. Айде че нямам време да си изхарча парите. А баткови Бойко ще си ги празнува скоро 10 милиард
73
11
 
22
 
! Отговори
До 100 преди 8 години
Къде са тези успели българи в чужбина бе приятел? 90% от българите в чужбина просто преживяват, останалите 10% бачкат като ненормални за да поддържат някакъв по-висок стандарт. Колко българи са забогатяли в чужбина - 10, може би 20 колко?
72
2
 
9
 
! Отговори
Еврика преди 8 години
Щот не ползват презервативи! Казвам ви презервативите са корена злото!
71
11
 
7
 
! Отговори
Еврика преди 8 години
Да забранят с закон презарвативите. Продажбата на презервативи да стане криминално деяние. И оп. Готово. Проблема разрешен.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 108. Приятел дано ме разбереш проблема опира до вьзпитанието
69
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Красимир Каракачанов колко деца има? Стига с тази демагогия! Каракачанов с неговото едно дете тръгнал да бори демографската криза? Ами създай още поне 3 деца, научи ги да обичат България, а не да напуснат при първия удобен момент и после пак ще си говорим. Проблема на българите е че не обичат страната си, а и доста ги мързи да създават и отгледат деца. Лесно е да говориш високопарно, но без действия, резултата е една голяма нула.
68
16
 
9
 
! Отговори
основното преди 8 години
Важното е в България да се живее добре - все едно кой етнос колко е и как се размножава.В Калифорния вече официално белите са малцинство - е и? Калифорния е по-богата от всякога (най-богатата държава, по-богата от Норвегия или Швейцария)!Затова е толкова важна интеграцията на малцинствата (вкл. бежанците)! Нека България стане рай като Калифорния, пък нека има само "***" - кво ми пука!!?
67
15
 
9
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Единствения начин да се пребори тази криза е многоженството да се разреши...Аз например мога да издържам 3 жени като млад пенсионер от Турция(добре че на времето бай Тато ни прати да работим в Турция.там се пенсионират мъжете на 40г с минимална пенсия 410 евра)Сега има достатъчно време за поне 3-и жени.. ..ама да са младички...и палави..
66
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде за да ме разбере зомбираният народ ще го почна от другата страна. С какво може да се похвали булгарина освен с чалга ракия пари секс ресторанти и тн. ? Ами ще ви отговоря сьс всичко друго освен с деца и семейство .
65
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен си пречим като сме заедно. Българите успяват в чужбина когато разчитат на себе си. Може би е добре за всеки който има възможност да пробва извън България.
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за чий ни е тогава метрото, залите, магистралите?!?!?! Някой ще се настани тук на готова инфрастурктура, а ромите най-вероятно ще ги сбутат някъде в Северозапада в ограден анклав.
63
9
 
9
 
! Отговори
Много ясно ”како” преди 8 години
Жените са виновни.Не им се създава семейство.Не пускат.Чакат тъпият им принц с уреденият богат живот.Другите стават лесбийки или емигрират.Във всеки сайт за запознанства всяка която не е потресаващо грозна има поне 30,40,50 кандидат ебача или женихи.Съотношението понякога е 200 към 1.Имат прекалено много голям избор и завинаги остават разглезени деца.Всъщност единственото време когато в България населението е нараствало е било когато момичетата са били женени от родителите си.*** като кози..
62
2
 
9
 
! Отговори
Решение преди 8 години
За мен решението е много просто. На хора с над 2 и повече деца държавата да предлага безпларна вазектомия + 1000 лв. Всичко да е на доброволен принцип.