Българският етнос изчезва! Нацията се топи с 9 души на час

Парламентът обсъди демографията, стратегията – друг път
Обновена: 31 юли 2015 21:05 | 31 юли 2015 17:52, Камелия Цветанова
301
Българският етнос изчезва! Нацията се топи с 9 души на час
Снимка: flickr

По-силна икономика, по-високи доходи, по-добро здравеопазване, дългосрочна стратегия за развитие. Около тези опорни точки се обединиха депутатите и социалния министър Ивайло Калфин по време на дебат в парламента за демографската криза.

Иначе всички застъпиха становището, че българската нация изчезва, а основните причина затова са ниската раждаемост, застаряването на населението и миграцията.

Още по темата

С 9 човека на всеки час намалява нацията, българският етнос изчезва, все повече се увеличава броят на хората, които се нуждаят от грижи за сметка на трудоспособните, посочи социалистът Георги Гьоков.

Според него правителството няма визия за повишаване на доходите и заради това има работещи бедни, нещо уникално за страна от ЕС. Той обвини Калфин, че няма и идеи за намаляване на безработицата.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов за пореден път застъпи тезата на ПФ, че първо трябва да се намали раждаемостта в ромската общност.

"25 години държавата стимулира тяхната раждаемост. Говорил съм и с други министри преди Ивайло Калфин и отговорът винаги е бил: "Какво ще кажат в Брюксел“. 45 години слушахме какво ще каже Москва, сега какво ще каже Брюксел, а крайно време е да се разбере, че българската държава е на българите и ние трябва да предприемем смели радикални мерки, без да се съобразяваме с това какво ще ни каже един или друг еврочиновник", отсече той.

Каракачанов смята, че няма как да има по-силна икономика, след като огромната част от населението е неграмотна, а и не желае да работи, защото е научена да живее на социални помощи. "Крайно време е да се спре традицията деца да раждат деца", призова той.

Бившият социален министър и настоящ депутат от ДПС Хасан Адемов призна, че колкото и пари да отдели държавата, няма да се справи с проблема.

"Анализът сочи, че раждаемостта се увеличава, когато има очаквания за стабилност", обясни той.

Според Ивайло Калфин темите, свързани с демографските проблеми не са партийни.

"Те са дългосрочни, а за да е дългосрочна тази политика тя трябва да мине през парламента и заради това за мен е задължително демографската стратегия да минава през парламента", посочи той.

Социалният министър информира, че в момента учени от БАН работят по стратегията и уговорката е до есента да са готови с анализа си.

"При всички случай до края на годината ще имаме стратегия", обеща той и заключи, че без промяна на икономиката с каквито е данъчни или други мерки проблемът няма да бъде решен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 81. Ако знаеш само колко си прав хахаха ади наздраве който не знае нека и за напред да го духа и да се бие в гьрдите като патриот но не бьркайте Русия на гол тумбак чифтета Русия ако грьмне мало не покажется тавариши аграри хващайте мотиките някой се изкряска хахаха
60
4
 
15
 
! Отговори
от изчезващите преди 8 години
Да, това е ясно вече на всички, критичната точка е премината и няма вече връщане назад. След 2007/2008 математиката вече казва, че етносът ще изчезне. Виновни затова са всички български граждани, независимо дали вътре в страната, вън от нея, млади, стари, работещи, безработни. Всички. След като българите не искат да живеят в България, тук след време ще дойдат (вече са дошли) други етноси и религии. Честито на печелившите - африканци, араби, турци, азиатци.
59
4
 
21
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Някой учудва ли се?!?! Нация от злобари, завистници и най-ве4е предатели и ***, какво мисилте 4е я очаква!?! Един нещо хубаво да направи, да измисли, да изобрети правят го на мармалад и гледат накриво, добре 4е е чужбина 4е някой чужд да го похвали!!! Не сме единни и задружни, а се ядем един други...обединяваме се само за да си разкажем мъката и евентуално да направим на някого мизерия,но никога с позитивна и градивна цел! Няма настояще...няма и бъдеще за такава прогнила нация, лошо но факт!
58
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Днес май е бил напразен работен ден за парламента.
57
6
 
17
 
! Отговори
5221 преди 8 години
Обичаме яко да плюем Путин, но той си реши демографският проблем. Когато дойде, след Елцин, руснаците се топяха с 900 000 души годишно, т.е. почти милионен отрицателен прираст. Путин им даде т.н. майчин капитал и сега прирастът им е положителен. А у нас дават детски само на ***, грижат се за техните дечица и съответно само те раждат...
56
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 78 . Евала прав си мрьсните племена трябва да изчезнат секунда по скоро мразя че сьм Бьлг...н
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче за някои приоритет е енергийната ефективност. Друго си е да изчезнеш саниран!
54
4
 
3
 
! Отговори
46 до 76 преди 8 години
"България е платила повече като вноски на ЕС отколкото е получила."Тази *** лъжа се изтърка, откажи се, ***!Я за домашно ми посочи ЕДИН обществен проект, който да не е с ЕС финансиране - ЕДИН!Не само, че са ни дали пъти повече от мижавата вноска, а без тях ЩЯХМЕ ДА СМЕ УМРЕЛИ ОТ ГЛАД (справка Молдова, Кавказ)!
53
4
 
7
 
! Отговори
se преди 8 години
Стига сте констатирали ! Много е просто обяснението за това!Докато сме под чехъла на янките ще се топим!Това е план за унищожаване на малките народи като нашия!А бяхме 9 милиона 89 година!
52
2
 
20
 
! Отговори
еничари! преди 8 години
Топи се защото българският капиталист от поне 100 години е еничарин. Унищожава собствения си народ с мизерни доходи и глад. А изнася златото си в чуждите банки. Много добре служи българският ***-капиталист на някои съседни държави. По-добър слуга те да търсеха нямаше да намерят. Изпълнява най-съкровените им мечти за завръщане на бял кон по тия земи. Колкото по-малко българи, толкова по-добре за ония. Природата не търпи празно пространство. Добре им слугува беге капиталиста, добре.
51
4
 
18
 
! Отговори
Терминал 5 преди 8 години
Няма как да ни върнат в България. А този който е изчезнал и се е уредил в някоя по добра държава, дали няма да си вземе семейството там или ще инвестира в тъпата България за нещо. Нищо не давам на лешоядите в България вече - само взимам. Ако малко ви стиска се пробвайте в чужбина, след година, две няма да съжалявате. Ако ли не още 25 годинки ще си изкарате така и ще ви заравят на 2 метра. Успех
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз сьм бьлгарин но искам да кажа че колкото по бьрзо този най.ан етеос изчезне толкова по добре няма по долно семе от изчезвашото
49
5
 
15
 
! Отговори
чудо голямо преди 8 години
Ние сме древен народ,и сме осъдени на изчезване!Това,че се наричаме "българи" е случайно и нищо не значи!Просто сме взели името на един народ минал от тука!Някога сме били втория народ след индийците по численост,но вечно разделени,егоисти и пияници,кавгаджии и развратници,които пет пари не дават ни за другия до себе си,ни за държава,лесно сме падали под робство!И сега сме роби!Така че изчезването ни е логично!
48
7
 
19
 
! Отговори
хахаххааа преди 8 години
Българите по целия свят са приблизително 22 милиона......това, че не живеят на територията на България не означава , че не са българи !!! До ония дето ми говори , че съм миел *** на запад....ами момко ще ти кажа две неща- първо : нямам шефове-имам партньори(не работя за никого ,а за себе си), и второ и *** да чистиш пак не е срамна работа защото получаваш адекватно заплащане за труда си и живееш нормален живот !
47
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 46 до 49България е платила повече като вноски на ЕС отколкото е получила.
46
14
 
8
 
! Отговори
46 до 49 преди 8 години
Какви РЕСУРСИ са ни "откраднали" бе, ***, България е бедна като ***!!!Тия милиарди, дето ЕС ни наля подарък, са повече от всичко, което има на тая мизерна бивша Османска територия!Взели ни били да СИ помогнат, да се отърват от парчиките СИ хахаха!
45
5
 
5
 
! Отговори
Ром ко гром! преди 8 години
Нека изчезне!!!! Да има за нас.. Зад Граница има 4 милн....
44
3
 
22
 
! Отговори
художника преди 8 години
Значи, държавата не може да се справи с проблема "деца да раждат деца" ????Аз мога да ви помогна с няколко съвета драги ми "ДЪРЖАВНИЦИ"1. Педофила в затвора2. Детето се отнема от родилката и се настанява в пансион, където ще учи и възпитава да станедостоен гражданин .3. Майката и бащата на непълнолетната родилка да полагат обществено полезен труд за наказание, че не се грижат за детето си и да им се спира всякаква социална помощ.4. На родилката, след раждането да и се слага спирала.
43
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пенсионерГлупако, българите бяхме 8 милиона през 1989 година. Не лъжи хората. Сега сме сигурно 5 и половина. Живков може да е бил овчар, но поне бе патриот, а не слуга на сатаната. Всичко е безверна битка с Христовата вяра, в момента сме в ръцете на Антихриста.
42
1
 
9
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Kakuv ETNOS?ne biahme li NAROD?