20-годишен с "Алфа Ромео" убил детето в Ловеч

Младежът, шофирал колата, е задържан в ареста за 24 часа
14 авг 2015 10:57,
94
20-годишен с "Алфа Ромео" убил детето в Ловеч
Снимка: БТА

20-годишен младеж е седял зад волана на колата-убиец, прегазила 10-годишното момиче в Ловеч снощи. Шофьорът е задържан за 24 часа.

Още по темата
Трагедията се разигра около 22.30 часа в центъра на града зад хотел "Ловеч". Момиченцето от Троян било на сватбата на сестра си, която са празнували в хотела.

Детето е пресичало улицата зад хотела, когато е било прегазено от лек автомобил. Загинало на място.

Срещу шофьора е образувано досъдебно производство.

Трагедията в Ловеч става само ден след друга голяма катастрофа, при която нелепо загинаха деца. Във вторник вечерта по пътя към село Лесидрен незаконна гонка помете няколко тийнейджъра и уби на място 16-годишно момиче. Часове по-късно почина още едно от ранените деца - 16-годишно момче.

Оказа се, че гонките край селото са обичайни, а хората не смеят да направят забележка на джигитите от страх, че може да се саморазправят с тях. Дори и след трагедията, жителите на Лесидрен се затвориха в себе си и отказаха да посочат участниците в опасните състезания.

Заради трагедията от полицията се заканиха, че ще криминализират гонките.

В последните дни катастрофите по пътищата у нас взимат все повече жертви. Вчера на косъм се размина голяма трагедия на автомагистрала "Хемус". Само невероятният късмет доведе до щастлива развръзка на инцидента, при който шофьор на цистерна, пълна с газ, увисна на колана на камиона от 120 метра от моста на Витиня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за един месец и нещо взимат книжки,инструкторите масов,о са калпави, само за пари мислят и как по барзо да претупат нещата-ко искате вии днешните млади шофиори само газ знаят да дават и дотам и ск1пи и мощни коли да им купуват
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 64 бобии да ги дарпат като каруци пак ще има пострадали защото няма колтура,няма толерантност,няма ценностна система,няма самосазнание и осще куп други подобни.....
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Москвич да е карал все тая.
54
0
 
2
 
! Отговори
до 64 боби преди 8 години
Прав си, но ни си го казал, както си го мислиш - в населените места, колите да се дърпат като каруци от шофьорите, за да няма прегазени.
53
0
 
17
 
! Отговори
nemam nervi преди 8 години
Все още не знаем всичко точно за случая, но повечето тук пишещи са шофьори и всеки е с риска на улицата да му се натресе дете и дори с 40 км не се знае изхода от ситуацията. Жалко за детето, но в 22.30часа къде са родителите.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас... Не бива да търси каквито и да са врагове. Ние сме враговете на себе си. Само не знам докъде ще сме такива.
51
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
А в нашия град колкото и да бързаш въпросаа е за 5 мин. максимум...защо тогава да рискуваш живота на дете??? гледам какво се набират да ме преварят и за кратка отсечка...все едно сме на състезание..Аз си казвам мнението защото все пак децата са нашето бъдеще..Дано никой не изпита мъката да загуби детенце... повярваи или просто порасни ТЯ Е УЖАСНА
50
0
 
5
 
! Отговори
Bobi преди 8 години
До 70 Анонимен...Ами как да се предпазят децата приятел??? На изчезване сме като нация . и аз съм шофьор с дълъг стаж и всички категории, без Е . Постоянно съм в движение и това е което гледам. Понякога и 40км е висока скорост за да реагираш. А колкото и да е децата са си деца, аз чаках много за моето и просто не мога да си представя мъката на хората загубили децата си. Просто трябват мерки, а когато всички карат като изоглавени и бързат това е.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За дa няма гонки има "легнали полицаи" и др. подобни инжинерни съоръжения ама не ги поставят. Например сега в Младост 4 отсечката от Околовръстното до втората писта на Метрото вече я пробват за писта луди мотористи и упражняват шумов терор. Слава богу все-още не е пусната цялата дължина та да си правят гонки. Трябва да се поставят такива съоръжения а не постфактум да оплакваме убитите деца
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** *** .... дори магарешка каруца не трябва да ви се разреши да ползвате, камо ли аФтономобил!
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За колата разбрахме че е Алфа Ромео!това ли е най важното???що не казвате че ония нарочно си хвърлят децата под колите за да припечелват по някоя хилядарка..А???
46
0
 
7
 
! Отговори
блг преди 8 години
Да допълна - видимост за таксито няма, понеже покрай тротоара на блока ка наредени плътно кола со кола, успоредно на тротоара, който е около 2 м. и нещо и от улицата е невъзможно да забележи деде с неговата височина. Та детето си имаше късмет, добро деде е по принцип, ама тогава .. ?! Не знам ..
45
1
 
23
 
! Отговори
блг преди 8 години
Един пример само: пред очите ми и пред очите на баба си един 7-8 годишен малчуган се изтърча по стълбите на входа ни, продължи да лети минавайки хокрай две паркирали до тротоара коли и директно ня улицата в страничните врати на едно такси. Таксито се движише максимум с 20-25 км/час, улизата е средно голяма. Човека наби спирачки почти мигновено, просто дедето беше в страни на колата му за няма и секунда. А ако беше там миг по рано?Шофьора опък си беше на косъм от инфаркта. Бабата после муча нещо.
44
5
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Трябва да се криминализира скорост над 40км. в градовете. Трябва да пазим пешеходците а и всеки знае ДЕЦАТА нямат спирачки и вниманието ни трябва да е на 200%... така е в нормалните държави а и уж и ние сме тръгнали натам. Да почива в мир Детенцето и дано вече е на по-добро място.
43
2
 
7
 
! Отговори
justme преди 8 години
До До V6 HDIКак разбра, че не е джигит ? Да убиеш на място човек трябва да се движил с доста по-бързо от разрешените 40 км за точно тази улица.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 57Пишеш: Гонките няма да спрат, в кръвта на младежите е да се състезават.. Ми то има евтини и прости инжинерни съоръжения които се поставят където не искаш гонки. Няколко ниски профилчета от типа легнал полицай, които да не пречат на автобусите и на колите с разумна скорост и проблема е решен. Защо в Бразилия това са го решили преди половин век а ние още се чудим
41
1
 
6
 
! Отговори
dfghjk преди 8 години
Нямам думи С КОИТО ДА НАРЕКА ТЕЗИ БЕЗОБРАЗНИЦИ ДЕТО ХВЪРЧАТ КАТО ОБЕЗУМЕЛИ ПРОСТАЦИ И ДА УБИВАТ НЕВИННИ ХОРА .А ЗА ДЕЦАТА ДА НЕ ГОВОРИМ .ТЕЗИ ПРОСТАЦИ НЯМА КАК ДА СЕ НАУЧАТ ДА БЪДАТ НА ПЪЯ И ДА СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА .ИЗОБЩО НЕ ТРЯБВА ДА КАРАТ -ДА ИМ ВЗЕМАТ КНИЖКИТЕ ЗАВИНАГИ И ДА ГИ ОСТАВЯТ НА ХОРЯТА ДА ГИ САДЯТ ,ЩОМ НЯМА ДРУГИ ХОРА ДЕТО ДА ИМ САДЯТ . Н Е Е МОЖЕ *** С НЯКАКВИ КНИЖКИ ДА ПРЕМАЗВАТ БЕЗНАКАЗАНО,БЪЛГАРИЯ Е ЗА ***.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За де няма гонки има "легнали полицаи" и др. подобни инжинерни съоръжения ама не ги поставят. Например сега в Младост 4 отсечката от Околовръстното до втората писта на Меърото вече я пробват за писта луди мотористи и упражняват шумов терор. Слава богу все-още не е пусната цялата дължина та да си правят гонки. Трябва да се поставят такива съоръжения а не постфактум да оплакваме убитите деца
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гонките няма да спрат, в кръвта на младежите е да се състезават.Бизнесмени, правете писти както в развитите страни, където през уикенда човек да си плати и кара без да застрашава другите.С наказания по комунистически няма да стане...
38
0
 
1
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
А колите що са обърнати ? Да не са почнали линчовете?