"Фалкон"-ът на Борисов пак аварира, не прибра колесниците

Самолетът тръгна от Варна за Пловдив, но се върна в морската ни столица
Обновена: 30 авг 2015 21:59 | 30 авг 2015 19:11,
265
"Фалкон"-ът на Борисов пак аварира, не прибра колесниците
Правителственият "Фалкон". Снимка: архив, Булфото

Правителственият самолет "Фалкон", в който пътува премиерът Бойко Борисов, не успя да кацне на Летище Пловдив - трите колесника не са се отворили, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът излетял от Варна за Пловдив, където в 18,30 часа трябваше да пререже лентата на новата спортна зала там, но полетът не успя да завърши.

Още по темата

След излитането си Фалконът не успял да прибере трите колесника. Това наложило екипажът от Авиотряд 28 да предприеме кръжене над морето, за да изразходва част от горивото и да кацне безаварийно обратно на летището, макар само един от колесниците да е сработил. 

"Премиерът Бойко Борисов запази спокойствие на борда", съобщиха от Летище Варна.

"Добре са всички пътували на борда", съобщи пред Dnes.bg и транспортният министър Ивайло Московски. По думите му проблемът е в електрониката, а не е механичен.

"Моето мнение е, че следващият сервиз трябва да е директно при производителя, защото явно не може да се открие къде точно стават тези проблеми", допълни още Московски.

Екипажът на авариралия "Фалкон" е получил забрана да прави опити за ново излитане. В момента друг самолет пътува към Варна, за да прибере министър-председателя. 

Обсъжда се и алтернативен вариант, но не се знае дали делегацията ще продължи към Пловдив, където хиляди хора очакват Бойко Борисов, за да пререже лентата на новата зала "Колодрума".

Там вече го чакат величия от родния спорт, сред които Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Йордан Йовчев. Националният отбор по волейбол също е под тепетата.

Откриването на "Колодрума" е дълго чакано събитие. Залата разполага с единствената на Балканите колоездачна писта и дава възможности за практикуване на над 20 вида спорт. В обекта бяха вложени 50 милиона лева. Залата разполага с 6200 седящи места.

Спортното съоръжение ще изпълнява функцията едновременно на покрит колодрум, спортна зала, концертна зала и място за множество социални прояви и мероприятия.

Това е трета сериозна авария с правителствения самолет - през април той отлетя за ремонт в Швейцария заради техническа повреда, която бе открита във "Фалкон"-а. На 15 април стана ясно, че се е включила светлинната сигнализация за проблем при прибиране и спускане на колесника на самолета.

Съгласно инструкциите пилотите са направили заход за кацане. В това време самолетът е бил празен.

През февруари правителственият самолет също имаше проблем с единия колесник, който не се прибра при излитането.

Тогава той трябваше да откара премиера Бойко Борисов в Брюксел за среща на евролидерите.

За да кацне, "Фалкон"-ът кръжа над София повече от час, докато изразходи горивото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще изпреварим румънците като вкараме всички министерски съвети в затвора, барабар с борисов, цветанов, доган, местан, пеевски, костов, стоянов петьо коня, йорданов александър, станишев, орешарски и т. н.
99
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата работа на герб им е такава - нищо не им е като света. Магистрали - хубаво, добре, доволни сме! Обаче - след 2 години вече са надиплени, поради некачествено строителство и луда корупциуя! И отново идват на бял кон да ремонтират и отново орешарски им виновен. Един държавен самолет не могат да поддържат, щото само за схеми мислят - как да ограбят ограбения вече народ. Казал бойко, че сме изпреварили румънците. Моля? Те да спрат да се развиват и след 10 години няма да ги стигнем! Тъква ***!
98
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Буда спри пържолите че шасито на самолета не издържа
97
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами защо не го тикаха с Дебелата Берта и Черния Макс по новата магистрала и на Белокопитово у лево.Хем да се вталят малко
96
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 ви опит неуспешен , 2 ри опит неуспешен ,дано третия да е
95
2
 
24
 
! Отговори
иван преди 8 години
докога само нишани,Господи!Нещо истинско за душата няма ли да има?
94
2
 
23
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
За какво ти бяха тия магистрали бе ал....лу?
93
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам един простичък въпрос - ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ?
92
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представяте ли си колко пари ни струва всяка отрязана лента от тоя хищен звяр? Ми една тоалетна някъде да направят и се почват лентите, а държавният бюджет намалява с нечувана скорост. Наскоро сложиха асфалт на един съществуващ мост, някакви си 100-200 метра, и оня пич с цяла делегация откри великото съоръжение! После що нямало пари! Тоя борисов и кувейт да управлява, ще го фалира за един мандат!
91
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво стана с кмета тотев и цецо апартамента, ве, летящ пръндел такъв?
90
1
 
19
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
и този саит се оказа помивка не ни интересуват похожденията на ТИКВАТА
89
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народен съд за всички премиери и министри! Лустрация за всички, които през последните 25 години са заемали държавни длъжностни, президенти, премиери, съдии, прокурори, администратори, директори, въобще всички чиновници, работили в хищните ни човекоомразни администрации!
88
1
 
35
 
! Отговори
Hm преди 8 години
Защо Г-На не ползва магистралите, с които се фука?! Причините са две -Защото знае че за нищо не стават, или втората -страхува се джигитите с купени шофьорски книжки да не погубят скъпоценният му животец...
87
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да плаща полета.То не е само гориво и командировъчни също.И като падне от власт тези полети да му излязат през тлъстия зад...к.Този път да не се замита работата.
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен колесниците не са се прибрали.Ако не се извадят пистата се мажи с пяна от 3-4 пожарни и самолета каца в намазаниятучастък. Не е толкова страшно но винаги се изразходва горивото преди това.Защото има много трене и става пожар на борда и после се чува едно бум в радиус от 1500метра.Правилно е постъпил пилота на бракмата.
85
1
 
13
 
! Отговори
до 144 преди 8 години
И по време на предишния му мандат също.
84
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митинг пред народното събрание и пред министерски съвет, до изясняване на следното искане: колко държавни пари са потрошени от премиера борисов през новия му мандат за сомалетни воаяжи? Митинг пред сметната палата, докато даде отчет колко луди пари са изхарчени от парламент, министерства, агенции и други за лимузини и купони!
83
2
 
4
 
! Отговори
от 134 преди 8 години
почти като ТУ 134Странно! Минусите за това, че са съобщили по НТВ или че руските тв не споменават бг?
82
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предизборна кампания с ФалконНомерът обаче доста се поизтъркаПравят го за трети пътБългаринът е ***, но не чак толкова
81
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина, къде са ранобудните мекерета ? Ако Орешарски харчеше така държавни пари за частни цели, щяха да го разсипят от протести !