В МВР няма да има оставки заради инцидента край Средец

Бъчварова: Нелегалната група е била с рисков профил
Обновена: 16 окт 2015 21:14 | 16 окт 2015 20:52, Анисия Иванова
159
В МВР няма да има оставки заради инцидента край Средец

Няма да има оставки в системата на МВР по повод трагичния инцидент със загиналия имигрант, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова от граничния пункт "Капитан Андреево", предаде БНР.

Тя определи като смели действията на граничните полицаи, участвали в акцията по задържането на нелегално преминалата границата група. По думите й самата група е с особен профил, близък до рисковия.

Още по темата

Бъчварова заяви, че случаят е трагичен инцидент и изрази съжаление за загиналия човек.

"Трагичен инцидент. Това не е нашата политика към бежанците. Нямаме политика на насилие срещу тях. Но в тази сложна ситуация нашите служители са действали изключително смело и рисково. Нека не забравяме, че става въпрос за незаконно преминаване на българската граница", добави министърът, цитирана от 24 часа.

"Това е повод да си дадем сметка колко сериозна е ситуацията на българската граница. Другата ни важна задача е да предотвратим нахлуването на други такива групи, които крият рискове за сигурността на страната и евентуално и за терористични заплахи", добави още Бъчварова.

Инцидентът стана около 22 часа вчера около град Средец, на т. нар. зелена граница. Група мигранти от Афганистан били засечени от наши гранични полицаи. Служителите на реда опитали да ги спрат, но чужденците не се подчинили. Затова един от граничните полицаи произвел предупредителен изстрел във въздуха.

Заради инцидента премиерът Бойко Борисов напусна снощи заседанието на Европейския съвет в Брюксел. Днес президентът Росен Плевнелиев също застана зад професионализма на граничните ни полицаи и призова мигрантите да спазват българските и европейските закони, и правилата.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То остава да има и оставки и направо ще се изложите, тъй като нвината се рзнася и по чужди сайтова, дори и чужденците подкрепят човека във форумите. Сами си правете извода дали е действал правилно или не.
86
1
 
3
 
! Отговори
13 преди 8 години
Откога трябва да се раздават медали,че някой си е свършил работата и оправдал парите,които получава от данъкоплатците?
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато се урине герб бг ще стане нормално за живеене
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дрън дрън мвр е една скапана сруктура от масфиотски тип,некадърници
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсурдно е на Европа да й се налага насилствено свят "без граници" и всеки да може да й се натресе, държавите да не могат да си спазват законите, а в същото време да й вменяват изхранване, подслоняване и дълъг процес на безумно "интегриране" на хора, които категорично ти заявават, че са носители на АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА, която ти си длъжен да уважаваш и да се съобразяваш с техните правила. По голямо малоумие световната история не познава!
82
2
 
7
 
! Отговори
малии преди 8 години
Чиновниците от МВР пак се разтрепериха за заплатките...
81
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При бай Тошо човека вече щеше да бъде с орден.
80
7
 
5
 
! Отговори
ff преди 8 години
dolna tvar ot gerb
79
30
 
3
 
! Отговори
Кога и как преди 8 години
е снет "профила" на нарушителите?Преди или след убийството? По нашите два милиона,пресекли чужди граници след 10-ти ноември стреляно ли е?Колко от тях са убити от чужди полицаи?Насилието у нас се е превърнало д държавно-обществена политика-обилно се лее от медиите,в предизборните речи,свастиките по стените наподобяват фашистка Германия!Убийството не е случайно,след като се проповядва насилие официално.Примери бол!Прокуратурата спи!
78
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да залагат снайперисти на всеки десет метра и каквото мръдне долу и това е.Има си места откъдето да се влиза в Бг.
77
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой от нас наруши границата на САЩ ,примерно или на Изрел,дали няма да го гръмнат,а?
76
3
 
46
 
! Отговори
Отвратен съм преди 8 години
Отвратен съм от типа което видях тази сутрин на пресконференцията, излъчвана на живо. Журналистите представляваха ято грачещи гарги. Атаките им бяха свирепи, непризнаващи болката и мъката на жертвата.ТОЗИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН Е ГЕРОЙ. Казвам български гражданин, защото първо той е такъв! Второ е бранил границата на родината. И също така е служител на МВР.Аз мисля че точно това се разбира под охрана и отбрана !??! Отвратителни журналисти!
75
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имате ли представа как се пазеше границата навремето? Лично имам познат полковник (о.з.), който навремето е застрелял двама нарушители. И се е пенсионирал с почести. Еееееех, имаше граница на времето. Сега е (както казват нашите братя сърби) пичкин дим.
74
2
 
12
 
! Отговори
43 преди 8 години
Ot utre vsichki bg granichari s buketi cvetia i plikove s hrana da posrestat s bratska lubov migrantite s "dobre doshli" blizo do Shengen!
73
4
 
22
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Единственото нещо,което може да се окачестви като "инцидент" е назначението на тази лелка-статистичка,отявлека соросоидка и видна радетелка на всичко евроатлантическо,но не и българското.Сигурно не е оправила нещата в собственото си семейство,но тръгнала да се пъчи и пеняви от напъни ,че уж гарантира сигурността и спокойствието ни.Лелче,сега съм на 27 и когато бях дете такива като теб бяха годни само са възпитателки в детски градини.Не.Теб и за това не те бива.Лаладжийка.
72
4
 
3
 
! Отговори
ektiva преди 8 години
Ogradata po sinorite i granicharite sa mnogo riskov factor? Saborete ogradite i premahnete granicharite? Za svobodno pridvijvane na indo-europeiskoto semeistvo.
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никъде не четем за промените в закона за бежанците, странно... 31. Член 35 се изменя така:Чл. 35.Чужденец с предоставена международна закрила е длъжен в срок до 14 дни от получаване на решението за предоставяне на международна закрила да се яви в общината на населеното място, в която ще се установи, за да бъде вписан в регистъра на населението. - от Закона за изменение и допълнение на Закона за убежището и бежанците, приет от ХLI Народно събрание на 2 октомври 2015 г. - УКАЗ 198
70
1
 
4
 
! Отговори
Chor e mag преди 8 години
Bulka, priberi si orajieto ot granicharite i policaite so blago, so krotze. Da niama drugi incidenti v eu.Pri prezidenta i viceprezidenta nal ima chetnici i gvardeiki s medali. V minsaveta nal imate cheren kolan i pojarnikarski markuchi. Dostatachno e za Shengen.
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българската държава ще плаща 2 милиона евро в съда на ЕС за убийство. Така стана и когато Борисов взриви Чакъра. Оставката на Борисов няма да плати парите.
68
4
 
2
 
! Отговори
до калашников преди 8 години
калашников имаш лична вражда с бг полиция! Чини ми се че за теб полицай ли е - виновен е, а ти си невинен! Темата и проблемът с покрайграничният инцидента е далеч по широкообхватен, общонационален!