В МВР няма да има оставки заради инцидента край Средец

Бъчварова: Нелегалната група е била с рисков профил
Обновена: 16 окт 2015 21:14 | 16 окт 2015 20:52, Анисия Иванова
159
В МВР няма да има оставки заради инцидента край Средец

Няма да има оставки в системата на МВР по повод трагичния инцидент със загиналия имигрант, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова от граничния пункт "Капитан Андреево", предаде БНР.

Тя определи като смели действията на граничните полицаи, участвали в акцията по задържането на нелегално преминалата границата група. По думите й самата група е с особен профил, близък до рисковия.

Още по темата

Бъчварова заяви, че случаят е трагичен инцидент и изрази съжаление за загиналия човек.

"Трагичен инцидент. Това не е нашата политика към бежанците. Нямаме политика на насилие срещу тях. Но в тази сложна ситуация нашите служители са действали изключително смело и рисково. Нека не забравяме, че става въпрос за незаконно преминаване на българската граница", добави министърът, цитирана от 24 часа.

"Това е повод да си дадем сметка колко сериозна е ситуацията на българската граница. Другата ни важна задача е да предотвратим нахлуването на други такива групи, които крият рискове за сигурността на страната и евентуално и за терористични заплахи", добави още Бъчварова.

Инцидентът стана около 22 часа вчера около град Средец, на т. нар. зелена граница. Група мигранти от Афганистан били засечени от наши гранични полицаи. Служителите на реда опитали да ги спрат, но чужденците не се подчинили. Затова един от граничните полицаи произвел предупредителен изстрел във въздуха.

Заради инцидента премиерът Бойко Борисов напусна снощи заседанието на Европейския съвет в Брюксел. Днес президентът Росен Плевнелиев също застана зад професионализма на граничните ни полицаи и призова мигрантите да спазват българските и европейските закони, и правилата.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
4
 
! Отговори
Pagolnato преди 8 години
Europa - svobodno dvijenie na hora i capitali, puskai horata na svobodno dvijenie iz Shengen!
66
1
 
16
 
! Отговори
еврогерп преди 8 години
Кристалина Георгиева искаше да ги пуска в България, а Меркел даже се снимаше с тях.
65
31
 
10
 
! Отговори
без рисков профил преди 8 години
Това не е трагичен инцидент, а си е чиста екзекуция! Полицаят-убиец трябва да бъде арестуван и съден. В МВР трябва да падат глави, най-вече на Бла-бла-Бачварова. Групата от беззащитни бежанци не е имала рисков профил. Рисков профил имат управляващите, с тяхната безкрайна глупост!
64
15
 
5
 
! Отговори
без шашми преди 8 години
Европейци трябва да разследват случая. На нашите не им вярвам. Нещо крият! Установили в "интегрираната" си система на границата 54 бежанци. И изпратили 3-*** полицаи в Дюлево. На 70 километра от границата, да ги пресрещнат? Били 20-30 годишни, но убития е на 56 години?
63
5
 
21
 
! Отговори
Дядя Вова преди 8 години
Поздравляю болгарското пограничника! Смерть талибанов!
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бочко, този и аз ще го рапам!
61
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте се джафкали, утре щатите ще са изчезнали, светът пак ще е еднополюсен, ставаме руска губерния. Ужассссс!
60
2
 
2
 
! Отговори
!!!!!!! преди 8 години
До АнонименКак ти ражда главата такива глупости бе ?
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 88 Разрушенията направени от съюзниците ни от НАТО и ЕС съюз са налице . Разбита икономика ,селско стопанство ,умираща нация . И правителство работещо за интересите на САЩ и Турция , според,доцент - Д-р Борисов ,,в ущърб на нашите интереси ,,
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Търсете в тубата Мехрам Кеше, запис от преди 22 часа за страховито земетресение утре в Америките. Ужас ви казвам, а този човек не е кой да е.
57
3
 
7
 
! Отговори
Danyele преди 8 години
Колко сте нагли само господ може да ви съди и ще ви осъди никой няма да може да ви помогне !!!Вие никога не сте виновни !!!
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 85: А повечето бандити са нормални, нали?
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3-*** срещу 53-***, а армията ни чете вестници в казармите! Много сбъркахме с тая държава, много!
54
5
 
3
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
До Анонимен 59Дупoлизeц гнусен, Путин има фантастично устройство, тайно оръжие за заливане на предателска *** и двулична Юропа с мазни салафисти! Това оръжие се нарича ФАБ-500 (фугасна авиационна бомба 500 килограма), ОФАБ-500 (осколочно-фугасна авиационна бомба 500 кг.) , "Калибър", "Буратино" и разни други весели приказни герои...
53
0
 
6
 
! Отговори
Commune utopie преди 8 години
Kakva krasota e o bedi ne na Europa - svobodno dvijenie na hora i tovari ( na miliarderite samo)!
52
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страшни рикошети от главите на бъчварова и боко а онова *** горанчо ще разбие мвр. А рикошети с оловни патрони за пист. Макаров няма как да стане ....
51
1
 
17
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Тая става за американска камериерка,ама нищо повече!Мъжка сила трябва за да се запази България,без лиготии и псевдодемократични залъгалки!И оръжие ще се ползва, ако трябва,но държавата трябва да оцелее!
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Вулкан - награда! За правителството - оставка! Ако те си бяха на мястото, нямаше да се налага Вулкан да стреля. Както каза Бойко - ,,началниците да се разберат'', нашата е лесна.Да, ама началниците не щат да се разберат, докато стигнахме до тук - първи в ЕС по застреляни мигранти!Хората потопиха сума свят край Либия, гръцките острови и Лампедуза, но никой не е стигнал до такъв резил. Дано бием на волейбол!
49
1
 
17
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"По-рано агенция АФП допуска и версията, че мигрантът е застрелян директно при размириците...Раница (била на гърба на загиналия), два мобилни телефона и огнестрелното оръжие - това са иззетите вещи на място."Търсещите закрила?Мирните и бедстващите?Размирици??? Трима гранични полицаи срещу 50 добре обучени бойци?Трябва награда и похвала за мъжете,защитили с риск за собствения живот държавната ни граница..да заповядат следващите"бежанци"!
48
0
 
18
 
! Отговори
Ала_Бала преди 8 години
Ако съжалявате за за случилото се не изпращайте охрана на границата. Това не е инцидент, това е обективна закономерност с голяма вероятност. Ако някой иска друго да изпрати мили девойки да посрещат нашествениците напътени от американските емисари. Какво казват от америиканското посолство ?