В МВР няма да има оставки заради инцидента край Средец

Бъчварова: Нелегалната група е била с рисков профил
Обновена: 16 окт 2015 21:14 | 16 окт 2015 20:52, Анисия Иванова
159
В МВР няма да има оставки заради инцидента край Средец

Няма да има оставки в системата на МВР по повод трагичния инцидент със загиналия имигрант, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова от граничния пункт "Капитан Андреево", предаде БНР.

Тя определи като смели действията на граничните полицаи, участвали в акцията по задържането на нелегално преминалата границата група. По думите й самата група е с особен профил, близък до рисковия.

Още по темата

Бъчварова заяви, че случаят е трагичен инцидент и изрази съжаление за загиналия човек.

"Трагичен инцидент. Това не е нашата политика към бежанците. Нямаме политика на насилие срещу тях. Но в тази сложна ситуация нашите служители са действали изключително смело и рисково. Нека не забравяме, че става въпрос за незаконно преминаване на българската граница", добави министърът, цитирана от 24 часа.

"Това е повод да си дадем сметка колко сериозна е ситуацията на българската граница. Другата ни важна задача е да предотвратим нахлуването на други такива групи, които крият рискове за сигурността на страната и евентуално и за терористични заплахи", добави още Бъчварова.

Инцидентът стана около 22 часа вчера около град Средец, на т. нар. зелена граница. Група мигранти от Афганистан били засечени от наши гранични полицаи. Служителите на реда опитали да ги спрат, но чужденците не се подчинили. Затова един от граничните полицаи произвел предупредителен изстрел във въздуха.

Заради инцидента премиерът Бойко Борисов напусна снощи заседанието на Европейския съвет в Брюксел. Днес президентът Росен Плевнелиев също застана зад професионализма на граничните ни полицаи и призова мигрантите да спазват българските и европейските закони, и правилата.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
До 70Борисов не само е комунист, а на крадливите комуняри уроци дава даже!
46
2
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 8 години
До 59 Да прави сте! Нелегалната група от пришълци или нашественици са /били, а може би и сега / потенциални убийци и самоубийци!
45
3
 
12
 
! Отговори
до 54 преди 8 години
Незаконно преминаване на граници е престъпление по чл. 279 от НК, което се наказва в последните години с три месеца условна присъда и 100 лева глоба.откакто започна ,,бежанската'' вълна, дори не се стига до съд, защото ,,хората бягали от война'' и търсели убежище и закрила, като подават молби за това, съгласно ЗУБ! България е подписала куп спогодби и конвенции и няма мърдане.Преди 30 г. когато ние стреляхме, Югославия наказваше преминаването на границата с 1 месец затвор.
44
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на нашето момче.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АНТИ А комунето Борисов ? Що тъй невинно забравяш, че Тиквата е комунист? Станал такъв на 18 години и два дни . Що тъй забравяш ?
42
1
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Чети внимателноДругарката Бокова е на път да изпусне шефското място в ООН.А може и в Юнеско.Комунето Кристалина ще се изприщи да се извинява на гейропейците.Борисов ще вдигне кръвно...и т.н. и т.н.С един рикошет вкара кривите във ред.
41
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това вече не е емиграция, това е жива инвазия. Полицаят е постъпил правилно. Никакви оставки!
40
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви оставки бе ненормалници, награди трябва да се дават тука. За оставки ще ми говорят, продажници. Ако накажат този НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ трябва да се вдигнем и да им разтурим *** в която ни карат да живеем. ООН, ЕС, ЮСЕТА да го ду.ат няма да ни казват в собствената държава как да се пазим от тези терористи. Кой нормален човек минава границите на една държава нелегално? Това е престъпление навсякъде по света. Границите се преминават на определените за това места.
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето кое е достоверно! Пришълците чакат превоза под моста, водача поддържа връзка по телефона с каналджиите.В един момент в тъмното пристига нещо като бус, водача помислил, че са ортаците му по бизнес, скача да ги посреща и прегръща, Вулкан помислил, че го нападат и ойде коня у ряката......
38
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До baihuiБългарите се считаха за бежанци в ЕС и САЩ преди 1989 г. но никой във ФРГ например не стреляше ако се опита да прескочи границата или берлинската стена.
37
8
 
2
 
! Отговори
soma преди 8 години
e tova sa naglite ot bkp tova sa naslednitsite na jivkov trqbva da vi e sram ima ubit chovek tozi chovek moje da e bashta rodnini tazi kukla da se postavi na mqstoto na rodninite na ubitiq
36
7
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Какво по дяволите значи "групата е била с рисков профил"? Цецовизъм някакъв? Оставка на търговката на деца! Вълкан Хамбарлиев - министър на ВР!
35
3
 
18
 
! Отговори
М, да ... преди 8 години
До АнонименВъв всички случаи незаконно преминаване на граници е престъпление! Леко , тежко, .. но престъпление! Риска за живота им е голям, но те са го знаели предварително! Жертви на собствените си решения и безрасъдство!
34
4
 
13
 
! Отговори
Калина до 48 преди 8 години
Абе, на теб май нещо някъде ти хлопа. Какво убийство бълнуваш??!!??Няма значение от каква националност са! Те са НАРУШИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНАТА НИ ГРАНИЦА! Пиша бавно, за да можеш да го прочетеш с пилешкия си мозък.
33
0
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
цял ден само за това се говори по медиите в бг и как тиквата ръгнала да се прибира защо не съобщят новината че боиците на ИДИЛ панически се спасяват в ТУРЦИЯ настъплението на асад е успешно руският премиер се подиграва на американците че са ***
32
3
 
17
 
! Отговори
ЖОРО преди 8 години
КАКВИ ОСТАВКИ КАКВИ 5 ЛЕВА, НАГРАДИ ТРЯБВАТ ЗА ОТЛИЧНО СВЪРШЕНА РАБОТА ПО ОХРАНА И ОТБРАНА НА Р.БЪЛГАРИЯ.
31
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Афганистанците не искат да вредят на никой в България, а просто минават транзит през страната на път към Великобритания, Германия или Швеция. ЕС не им дават визи както на българите. Убйиството си е убийство независимо дали е българин или афганистанец.
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не оставки в МВР, Бачварова! Оставка на вас от правителството!Тази напрегната обстановка вие я създавате с безхаберието си! Сега разбра ли, че когато ти звънят и в 01,30 ч. в полунощ, ще отговориш на повикването, та дори да се обажда Чуколов! Ако звънне оперативния дежурен на министерството, пак ли ще се завиеш презглава? Цитирам бивш директор на полицията, ген. Василев - ,,Полицай не е професия, а начин на живот!''. Нащрек денонощно!
29
1
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 8 години
Да хората са защитавали държавата си! Похвално! Но моля, това е нормално и естествено, т.с част от задълженията! пп. от какво нередно се уплаши ББ та така набързо хукна от Брюксел? Какво го уплаши? Мирише главата на рибата! Мирише! Може би Боко нещо друго е очаквал /знае и участва в него/ което го е накарало така бързо да напусне заседанието в Брюксел! Случая не е такъв, но поведението на Боко е тревожно!
28
2
 
12
 
! Отговори
mik преди 8 години
Aко европейците бяха застреляли 100 емигранти преди 2 години,нямаше да има над 10000 издавени в морето