Убитият мигрант – 56-годишен, полицаят – на 42

Граничният полицай Вълкан Хамбарлиев не е арестуван
Обновена: 16 окт 2015 18:37 | 16 окт 2015 18:00,
273
Убитият мигрант – 56-годишен, полицаят – на 42
Снимка: Булфото

Застреляният на българо-турската граница мигрант е 56-годишен афганистанец. По неофициална информация той е бил водач на групата.

Още по темата

Граничният полицай, от чийто куршум пък загина мигрантът, е Вълкан Хамбарлиев. Той е на 42 години. Мъжът е от Средец, по хоби бил ловец, съобщи "24 часа".

Той не е арестуван, съобщиха на брифинг в Елхово от прокуратурата и полицията.

В ранния следобяд днес задържаните нелегални мигранти от групата на убития афганистанец бяха отведени в Бургас, за да бъдат разпитани от агенти на ДАНС.

Инцидентът на границата стана около 22 часа снощи и принуди премиерът Бойко Борисов да напусне по спешност заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

От МВР съобщиха, че мигрантите са били над 50 и били агресивни. Не се съобразили с разпореждането на граничарите и един от служителите на реда произвел изстрел във въздуха. Куршумът обаче рикоширал и уцелил афганистанеца в тила.

Мъжът починал от кръвозагуба, сочи атупосията. Тя потвърди и че смъртта е причинена от рикошет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
killer преди 8 години
До Анонименa be ti ne si nared s glavata...
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bolbovИди си провери психиката ! Пра-българите са тръгнали точно от тези части на земята, може би защото са били прогонени точно от предците на тези които идват днес. Няма нищо случайно.
148
0
 
1
 
! Отговори
бай Дан преди 8 години
Какви са тези български простотии ? Защо да го арестуват ? Човека рискова живота си. Изпратен е да пази българската граница от деверсанти. Как да го направи ? Да отиде при тях с кутия бонбони и да им обясни че не е красиво да пресичат чужди граници и никак не е възпитано да намушкват с ножове пазителите на реда. Българската държава и продажния мръсен български закон не заслужават да съществуват и един ден.
147
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Медал за човека и всички ловци на лов по границата!
146
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bolbovПросълзих се - много знаеш откъде са тръгнали прабългарите и това в момента въобще не е важно.Тук не става въпрос за това колко били изпаднали тези хора а за нарушители на закона. След като някой нарушава закона на една държава то нейните органите на реда трябва да действат съобразно правомощията си и това в случая включва и използване на сила ако е необходимо.
145
14
 
4
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Много минуси за моето мнение.Само си помислете,че преди години имаше теза,че прабългаритр са тръгнали точно от тези части на земята и са роднини с племена и сега живеещи там.Само си помислете за нашите хъшове в Румъния и накрая си помислете за своите близки или сънародници напуснали България.Не мислет,че аз не обичам наша Родина,но я обичам като човек,а не като убиец на изпаднали в беда хора.
144
4
 
1
 
! Отговори
Do 219 преди 8 години
Ti may si 4enge kato ti 4eta komentara ili pbk masovo 6tbkate kak da opravdavate tazi mi6ka deto se i namaakbv komentaskomentar ot negova strana.6to se otnasq do Amerika na na6iq Div Bblgarin Bay Min4o li Be6e za nasbskvane na edno ku4e Bqha mu izplatili edin milion dolara.Pbk i granitsata da nee do Sredets lohman takbv, sega pbk imigranta se okaza i po vbzrasten ot lovetsa grani4ar KORUPTSIq i edna golqma IZLAGATSIq bay ganovska mu raBota daje nee umeyat da lbjat.
143
3
 
17
 
! Отговори
България завинаги преди 8 години
Полицаят да бъде награден за съвестно изпълнение на служебните си задължения в защита на българската и европейската граница! Следващият път да стрелят от упор срещу нарушителите, защото преминаването и извън пропускателните пунктове срещу представяне на необходимите документи е незаконно и е форма на нападение срещу Родината. Дълг на всеки български гражданин, положил клетва за вярност пред Родината е да защитава целостта и суверенитета и.
142
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По страшно от талибаните,които идват в Европа,са тези,които ги защитават.Да не можеш да проумееш,че това са изключително опасни озверели същества излезли от пещерите,да обвиняваш хората,които защитават Родината си е признак на предателство.Срам ме е от някой коментари по долу.
141
18
 
7
 
! Отговори
Тервел преди 8 години
Нали са нямали документи мигрантите ???Как са разбрали ,че на 56 години?!?Или вярват на честна дума полицаите???..и само в България било кримилизирано преминаването на границата ,а в Европа било само административно нарушение ...айде нЕма нужда
140
3
 
60
 
! Отговори
111 преди 8 години
В САЩ ако влезеш в чужд имот, частна собственост то можеш да бъдеш застрелян на място по всички закони собственика на имота е невинен. В България, полицай изпълняващ дълга си към родината, залавя 50 нелегално прекосили границата лица и застрелва единия при изтрел във въздуха и рикошет ... следствието ООН е в потрес, всички институции са в паника. Вие луди ли сте бе... човека е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ. И 2000 човека да застрелят на границата, щом са преминали незаконно те нарушават суверинитета на НРБ!!
139
1
 
21
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
И какво ще направят американците, ако влезем в зона 51 и не се съобразяваме с нищо?
138
46
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това мирише на убийство !
137
15
 
21
 
! Отговори
циника преди 8 години
ако шестима от групата са били от ИДИЛ, не само че нямаше да има задържани, но сега щяха да търсят главите на три униформени тела. Айде, стига глупости, бе:)
136
45
 
9
 
! Отговори
циника преди 8 години
много е смешно това което тук се повтаря за "смелия" граничар. Колко е смел се вижда от факта, че същият се е пос.рал от страх и в паниката си е гръмнал и убил човека. А че ситуацията не е била критична се вижда от последвалата реакция на 50-ината бежанци, които въпреки смазващото си числено превъзходство са се оставили да бъдат арестувани.
135
55
 
12
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Брутално умишлено убийство на невъоръжен човек иминал хиляди километри за да спаси своя живот .Срам и проклятие на този *** убил нещастника.Срам и проклятие на тези *** политици,които сеят клевети срещу изпадналите в немилост хора.Кой подкрепя набезите на американските бандити в Афганистан,чии наемници се мотат с оръжие в тази страна?
134
3
 
29
 
! Отговори
217 преди 8 години
Преди 30 минути в кадър от "бежанци" в Бургас дадоха една група, в която 7-8 годищно ухилено дете правеще пред камерата жестове на "колене" пред шията си!!! Ало журналистите, спите ли??????
133
1
 
30
 
! Отговори
223 преди 8 години
Граничарите ни ги пропускат, вероятно по заповед /или подкупи/, а полицаите ни ги гонят из страната. Защо ли са принудени полицаите да стрелят? Дали се премълчава, че афганистанците са били въоръжени????????????
132
4
 
38
 
! Отговори
777 преди 8 години
Хайде, ние дадохме тон, сега е ред на унгарците. Айде Орбане, мятай калашника :)
131
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Половината от мен е от Средец.ГОРДЕЯ С ТЕБ ВЪЛКАНЕ