Още търсят затрупаните туристи край Крушунските водопади

Спасителната операция продължава над 20 часа
8
Още търсят затрупаните туристи край Крушунските водопади
Снимка: БТА

Вече над 20 часа продължава спасителната операция по изваждане на затрупаните двама туристи в района на Крушунските водопади. Екипите, ангажирани със спасяването на хората, до 4 часа тази сутрин са разчиствали срутилите се тонове скалната маса.

Още по темата
В момента те отново са на мястото и се очаква специализирана техника от София и Монтана, с която да бъдат разрушени две огромни скали, съобщи за БТА кметът на община Летница Красимир Джонев. По думите му автотранспортна техника не може да стигне до мястото, по въздух също не може и така единственият начин е чрез пренасяне.

На екипите на ловешката районна служба за пожарна безопасност и защита на населението помагат и техни колеги от Велико Търново и Плевен. В спасителните дейности участва и група алпинисти от планинската спасителна служба.

Както е известно, огромно количество земна маса се срути вчера в района на Крушунските водопади и затрупа двама туристи. По първоначална информация на полицията става въпрос за българка с двойно гражданство и англичанин. Друга жена, пострадала при инцединта, е настанена в болница в Плевен, като няма опасност за живота й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майката природа ни дава да разберем, че сме като бълхите на кучето. Изтръсква се, почесва се и ние се разхвърчаваме наоколо потрошени ....
6
1
 
8
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Е поне може да се разбере кой стои зад зад продаването на билетчетата за водопадите които си спомням ,че не бяха евтини а освен билети взимаха и по няколко лева за паркинг!Мир им на душите на жертвите ! Ама някой трябва да бъде осъден за това ,че продава билети за смъртници!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минчо, пиши на кирилица, ба...!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Muncho преди 8 години
Da oyidar nashite glavochi v Hrvatska i da vidiat kak se praviat marshruti za vodopadi.Povecheto gramotni hora sigurno sa chuvali za Plitvica,Plivacki ezera.Ne stava samo da ti bude neshto dadeno ot Boga.Triabva i choveka da oblogorodi i obezopasi prirodnite bogatstva.Neznam koga shte se nauchim da budem Evropeici.Ganjo si ostava Ganjo za sega.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Или Орешарски!
2
0
 
19
 
! Отговори
пепи преди 8 години
Как никой не се сеща да попита неуважаемите общинари, защо не се прави оглед на тази туристическа атракция? На входа се събират пари, пекат се кебапчета, строят се хотели. Прииждат хиляди хора, които се катерят навсякъде, няма табели, няма указания, няма я сигурността. Само гушите си пълнят от европари и от потенциалните жертви. Превенция, господа властващи,,му е майката!!! Ама кой го е еня? Сега за всичко ще е виновна Природата!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...По думите му автотранспортна техника не може да стигне до мястото, по въздух също не може и така единственият начин е чрез пренасяне..."Не мисля, че "НЕ МОЖЕ" е правилният израз. Винаги може, стига за целта да има достатъчно желание и средства. Въпросът е, доколко това ще е целесъобразно и дали в зоната на свличане ще има достатъчно място за да може някой bobcat/JCB с пълен комплект да се развърти и заработи. Би трябвало военните да разполагат с някой все още работещ транспортен хеликоптер