Топи се надеждата за оцелели край Крушунските водопади

Пострадалата жена е в плевенска болница
Обновена: 6 ное 2015 18:28 | 6 ное 2015 18:03, Александър Попов
5
Топи се надеждата за оцелели край Крушунските водопади
Снимка: Dnes.bg

Пострадалата жена при срутването на скална маса в района на Крушунските водопади е транспортирана по нейно желание с линейка на спешна помощ в плевенската болница, съобщи за БТА прокуристът на здравното заведение в Ловеч д-р Снежина Митова.

Още по темата
В болницата в Ловеч са установили, че 42-годишната жена от Плевен е със счупване на шиен прешлен, няма опасност за живота й.

Продължават опитите за изваждането на другите двама туристи, затрупани от големи късове скална маса в района на Крушунските водопади край Летница.

По думите на заместник-областния управител Георги Терзийски теренът е недостъпен и се налага оборудването да се носи на ръка.

Осигурени са екипи от районните служби за пожарна безопасност и защита на населението от Ловеч и Велико Търново, както и групи алпинисти от планинската спасителна служба. Терзийски добави, че при необходимост ще се търси помощ и от други райони.

Това е една от най-големите травертинови каскади от водопади не само в България, но и на Балканския полуостров. Теренът е изключително карстов с надземни и подземни води. Хидрогеологията му е много сложна, заяви кметът на община Летница Красимир Джонев. Според него не може да се каже, че районът е опасен, досега никога не е имало инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там някъде наблизо не правиха ли сондажи за шистов газ?
4
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Нека се замислим: Ако тази природна забележителносте не беше така добре развита - щеше ли да има туристи там ? ДА! Ако кметът беше сменен преди 4 години можеше ли да се стигне до такава трагедия? ДА! Може ли човек да взима всичко от природата и да очаква само позитиви? Лично според мен, хората които са пострадали при пътни инциденти свързани с посещение точно на тази забележителност са в десетки пъти повече (ако има такава статистика) спрямо пострадалите от такъв инцидент на самото място! Y
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"до сега никога не е имало инцидент" казал кмета и не се сетил че винаги има първи път.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A tozi Krasimir Djonev do koga shte koli I besi v Lenishkia region???? Prosto si e pojizneno izbrano pandelka! ! Evala Bulgaria! !!
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано имат ден и да ги спасят!А колкото до констатацията: "не може да се каже, че районът е опасен, досега никога не е имало инцидент" е, вече има! И стопанисването не означава само листовки, информационни табели и боядисани мостчета. Най-малкото е обозначаването на опасните места и участъци, а също обезопасяването и обрушването им (доколкото е възможно).