Вие още ли сте тук? Репликата, разпалила боя в Девня

Убитият Мартин искал да спре биячите, но бил наръган в сърцето
30 ное 2015 08:23,
74
Вие още ли сте тук? Репликата, разпалила боя в Девня
Мястото, където бе открито тялото на Мартин. Снимка: "24 часа"

Полицията в Девня е задържала 5-има за убийството на 23-годишния Мартин Тодоров. Кървавият инцидент стана в петък срещу събота в центъра на Девня срещу дискотеката край младежкия дом в квартал "Повеляново".

Задържаните са млатили Мартин и бъдещия му шурей Руско със столове, после извадили ножове. Сигналът за намерено тяло между младежкия дом и близката детска градина "Здравец" е получен в 6:25 часа.

Още по темата

В петък вечерта Мартин и братът на бъдещата му съпруга – Руско, отишли в заведението и си поръчали бутилка уиски.

"Свидетелите потвърдиха, че двамата се скарали незнайно защо с други мъже в кръчмата. Скандалът се пренесъл навън. Мартин бил застигнат и наръган с нож няколко пъти. Руско има прободна рана в бедрото и е със счупен нос", разказа пред "24 часа" Георги Георгиев, баща на Руско и общински съветник в Суворово.

В неделя следобед окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение и задържа за срок до 72 часа 33-годишния В. П. за убийството.

"С нищо не сме ги провокирали. Седяхме си в дискотеката и в един момент някакво момче дойде при нас. Каза ни: "Вие още ли сте тук?". И удари Мартин. От това момче тръгна всичко. Другите също ни се нахвърлиха, бяха поне 5-има. Не познавам никого от тях. Помня, че започнахме да бягаме към детската градина. Мен ме наръгаха в лявото бедро. Счупиха ми и носа. После не помня. Свестих се на земята и видях Мартин - беше още жив, дишаше тежко", разказва, макар и трудно, оцелелият Руско.

Двамата с Мартин решили да избягат от дискотеката, а нападателите им ги погнали.

"Вероятно са ударили Руско със стол в главата, защото е изгубил съзнание. Не е успял да види кой е наръгал Мартин", допълва бащата Георгиев.

След дни Мартин щял да се жени за сестрата на Руско - Дияна, която е бременна в 5-ия месец. В момента Руско е на лечение в болница "Св. Анна" и е под строга полицейска охрана. Той има около 4-сантиметрова прободна рана и отоци по главата.

Мартин пък е издъхнал след 3 прободни рани, едната в областта на сърцето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
22
 
! Отговори
??? преди 8 години
Какъв затвор бе,пич ??? 25 години да го хранат на топло...тея пари ги взимат от нас за кво да храна некъл *** без визия за живот...да мете и мие улиците...
28
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
По 25 години минимум зад решетките. Такова отношение става тренд и трябва да се изкорени, но няма как да стане с условни или присъди от по 1-3год!!!!!!
27
26
 
1
 
! Отговори
Мурад преди 8 години
така е като не искате Доган на власт ще се избивате!
26
1
 
14
 
! Отговори
нямаме нужда от войн преди 8 години
Много странна цензура има в този сайт.
25
1
 
17
 
! Отговори
нямаме нужда от войн преди 8 години
Не народ, а ***...Лека му пръст на момчето .
24
0
 
20
 
! Отговори
??? преди 8 години
а бе братоци на всеки може да му се случи да попадне в така ситуация, ама кво да не излизаме никаде щото има *** и селяци...не вярвам в България да сме толкова зле само заради онея 200-300 безхаберници управляващите...обикновенните хора КАКВО ПРАВАТ ???
23
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По селата е така.Момчетата цял са били на къра.Кой косил люцерна за добитъка,кой копал лозето.Вечерта отиват в хоремага и влизат вътре кой с коса,кой с мотика,кой с балтия....И се почва як кютек.Като в дивия запад.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 33ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ КАЛТАК.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селяни!
20
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България требе да се изчисти от комуниситите, само тогава може да се оправиме. 71 години комунизъм съсипъха България. Комунистите и червените каскети да се натоварят на един вагон и за Москва!
19
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най-добре по прованса да не се ходи в никакви кръчми и дискотеки
18
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми се иска да намесвам политиката, но откакто ГЕРБ е на власт тези случаи зачестиха. Повечето диванета са подстригани нула номер баш като идола им Бойко, влизат в тази партия като членове и от там нататък не можеш да им кажеш копче. Това е масово в цялата страна. Българинът не влиза по убеждения в дадена партия, ами се ориентира от това къде има лапачка и лесни пари. Това всъщност направи Бойко като влезе в политиката.
17
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Можеш да извадиш селянин от селото му, но селото от него-не!!!
16
0
 
35
 
! Отговори
Лъчо преди 8 години
Много кикбоксиори, мма-ци и тем подобни надъхани нашмъркани пумяри, ходят по тия дискотеки само да показват колко големи биткаджии са. За такива пищова в джоба е лекарството.
15
1
 
16
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Ako idete primerno v Bracigovo,Samokov,Svishtov,Sliven,Yambol shte e porednata katastrofa na diskoteka dano bez nojove.I prichinata e che si chujd v selo!!!!!!Tova ne se lekuva...kak??? Selski mantalitet..prosto se e sluchilo v Devnya,a utre moje da e vuv vashiya grad..
14
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От какъв етнос са нападателите?
13
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селско забавление с три букви излязло извън контрол. Обаче на мен едно не ми е ясно. Мартин е щях да се жени след няколко дни, приятелката му е бременна, какво прави по кръчмите посред нощ вместо да е с нея?!
12
1
 
24
 
! Отговори
gtf преди 8 години
е голямо чудо, като са си поръчали бутилка уиски - тва е честа практика и излиза доста по-евтино отколкото да поръчваш по едно. Говорене, каране не е основание да убиеш човек, що за *** трябва да си...
11
0
 
24
 
! Отговори
До 18 преди 8 години
Кажи ми, какво трябва да им е казал единия, за да го убият и то целенасочено и да се опитат да убият и другия ?
10
20
 
23
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До АнонименБащата защо не си седи при жената и детето, а обикаля дискотеките и поръчва уиски, вместо да заделя за пелени?!