Винетка 97 лева, а новата "Марица" вече пропада! Защо?

Дали магистралата не е жертва на некачественото строителство
Обновена: 12 дек 2015 19:50 | 12 дек 2015 19:45,
196

Снимка: Facebook

Едва месец след откриването магистрала "Марица" вече пропадна. Проблемът с качеството на строителството и ремонтите не е софийски, той е национален и силно тревожен, алармира "Спаси София".

По-притеснително е, че пропадането е в аварийната лента, която всъщност е най-слабо натоварена.

"Магистрала Марица е поредната жертва на некачественото и претупано строителство, при което надзорът и контролът са само на хартия. Припомняме, че същата съдба сполетя и магистрала Струма по-рано през годината", написха още от гражданската организация.

Изпълнителите са Пътища Пловдив АД и Агромах АД. На снимките се вижда как фирмата ремонтира и друг участък, пак от същото трасе.

"Спаси София осъзнава, че магистрала "Марица" не е свързана със София, но България няма излишък от пари и време, за да ги пилее по този безобразен начин", завършват будните граждани.

По повод на сигнала за пропадането на аварийната лента от АПИ съобщиха, че трасето при 30-и км на магистрала "Марица" не е компрометирано.

От АПИ уточняват още, че е разпоредено на изпълнителя на обекта за своя сметка да предприеме необходимото за отстраняване на пукнатина от около метър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
5
 
! Отговори
Б.Б. преди 8 години
На първата снимка участъка от 20-30 метра да се ремонтира ще коства над 50 милиона лева ! трябват пак кредити !
115
0
 
18
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Стига сте плакали!Парите са "усвоени", гушките на приятелчетата - напълнени, партийната каса на ГРОБ пращи по шевовете.Купихме предишните избори, ще купим и следващите.Щом насреща си имаме, както е казал поета, НЕ НАРОД, А ***.
114
1
 
6
 
! Отговори
Тиквоний Втори преди 8 години
Защото са виновни *** и Орешарски ! Гееееерп !!!
113
0
 
20
 
! Отговори
Българин който помни преди 8 години
Че коя от новите магистрали е качествена? Люлин-Перник я преправяха безброй пъти, а това са пари ... нашите пари, Струма трябваше да е готова за Олимпиадата в Атина - някой спомня ли си кога беше това, похарчиха се 3 пъти повече пари ... пак нашите пари, Тракия между Нова Загора и Карнобат се забави с 8 години, през това време не остана здрав виадукт и тунел на Хемус. Марица дето се откри предизборно ... за има-няма 2 месеца вече пропада. Когато ни управляват *** и търпим - така ще е.
112
0
 
5
 
! Отговори
о преди 8 години
"пукнатина от около метър" абе туй не е ли цялата ширина на тая лента ?! лол много калпаво изпълнение, разбирам до половин метър, но...
111
0
 
12
 
! Отговори
25г. преди 8 години
Има българска фирма която влиза в топ 3 в света, изпълнява поръчки за цяла Европа за какво ли не, нея не я наемаме, наемаме все някакви съмнителни фирмички които си хващат подизпълнител, подизпълнител, подизпълнител, подизпълнител и тн и на 3тия месец ... ремонт.
110
0
 
7
 
! Отговори
Недоволен преди 8 години
Нашите оправници( у )да видят как е по другите държави,а не само да ходят на разходки,които пак народа плаща.
109
2
 
2
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Затова е и казано че светиите с търпението си спасяват душите си. Защо с търпението си? Защото виждат как за малко време нечестивците се вкореняват и преуспяват преди да изчезнат завинаги. Както казва светият цар Давид когато получава откровение свише - макар нечестивците да приличат на яко дърво, здраво вкоренено те изчезват и мястото им не ги помни а тези които се уповават на Всевишния пребъдват вовеки макар и за неразумните те да да изглеждат загинали.
108
2
 
4
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Понякога Бог наказва даден човек веднага, понякога му дава време. Понякога го изпитва и го оплавя в изкушения за да разбере какъв е, за да разбере ще се вслушла ли в Божиите думи и ще изпълнява ли Божиите заповеди или няма. Това са Божии съдби и както и ти много праведници и светии са питали Бога защо нечестивците преуспяват а праведните страдат и им е отговаряно свише, че това са Божии съдби и нямат полза да ги изучават. Накрая всичко ще стане ясно и Божията слава ще се разкрие.
107
0
 
6
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До 150За да разбереш това трябва да познаваш Божиите пътища. Бог е дълготърпелив и многомилостив и той дава време на човека да се покае и да изправи пътищата си, защото ако Бог наказваше строго не би останала и една хилядна от човечеството. Затова човек има определен брой години през които живее за да определи сам по своята суверенна воля какъв е - добър ли е или зъл. В крайна сметка никой няма да се измъкне от Божия съд. На човек е определено веднъж да живее, после съдът.
106
0
 
8
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До О><ОЕвреите са отхвърлени заради непослушанието им към Бога и злите им дела, те затова и са пръснати по целия свят. Евреите е трябвало да бъдат светлината на света, но вместо това са мрак и проклятие за света. Равинския юдаизъм не е Божие учение а е от сатаната.
105
1
 
4
 
! Отговори
дo 145 преди 8 години
много хубави думи си написал,ама нямащи нищо общо с действителността,ако беше така,както твърдиш да не е останал жив човек по тия земи,всичките крадливи,мързеливи,паразитиращи на чужд гръб,къде е твоя господ да ги накаже и да им даже заслуженото лошо,но не,те си живеят като богове-безнаказани,самозабравили се,нагли със безбожно самочувствие,че движат света и ако не са те утре слънцето няма да изгрее,само те имали право да живеят и ако зависело от тях щели да избият целия свят-КЪДЕ Е ГОСПОД
104
0
 
12
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Глейте трите папи какви магистрали ви е построил ! За милиарди толкоз .....
103
0
 
14
 
! Отговори
О><О преди 8 години
До Нийм А , евреите като вярват в БОГ и са богоизбраните защо вредят на цялото човечество
102
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна трябваше да има отрязани "зелки" на политици, но не!Ние сме силни само тук, коментирайки!Вместо безполезни коментари, да се наведем по-удобно за яздещите ни!Нещастно племе...
101
0
 
9
 
! Отговори
Dimitrov преди 8 години
Тя като е строена магистралата винетката е 60 лв.
100
1
 
13
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
За да стават нещата както трябва и да се постъпва както е редно трябват хора с висок морал, хора за които да постъпват правилно и редно е много по важно от личния интерес. Хора които имат страх от Бога и които знаят че Бог ще отплати на човека според делата му, на лошите - лошо, на добрите - добро. Когато едно общество е забравило Бога и се ръководи от личния интерес нещата никога няма да са добри и ще стават все по-лоши. Доброто и морално поведение идват от знанието че Бог е върховния съдия.
99
1
 
12
 
! Отговори
Гербер преди 8 години
Спрете да спекулирате с тези винетки ! Никой не е казал че парите от винетките отиват за пътищата ! Това са бонуси за труда на управляващите ! Пътищата се правят с пари по Европейската инфраструктура и данъците на колите ! Така че не мрънкайте и не се оплаквайте ! Пари за пътища НЯМА ! Не достигат !
98
0
 
10
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Когато парите са идол хората правят каквото трябва за да ги придобият и това включва да нанасят вреди на обществото в което живеят, да действат нечестно, да ощетяват другите, да са подли и корумпирани и т.н. Без християнски ценности които да са водещи резултата е пропадане в бездната на алчността и корупцията и резултата не се харесва на никого. Но нека всеки се запита дали ако му се отдаде възможност да спечели чрез корупция и по втория начин на гърба на другите няма да се възползва?
97
0
 
8
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Това е поредният пример за реалността в общество в което корупцията и преследването на личния интерес във вреда на хората са ежедневие. Подобно поведение битува не само в парламента то се е просмукало в бизнеса, личните отношения и целия обществен живот. Това произхожда поради липсата на морални и нравствени качества. Липстват хора които да търпят лишения и негативи заради това че постъпват правилно а не да действат по втория начин с корупция. Това пък произлиза от непознаване на Божиите пътища.