Винетка 97 лева, а новата "Марица" вече пропада! Защо?

Дали магистралата не е жертва на некачественото строителство
Обновена: 12 дек 2015 19:50 | 12 дек 2015 19:45,
196

Снимка: Facebook

Едва месец след откриването магистрала "Марица" вече пропадна. Проблемът с качеството на строителството и ремонтите не е софийски, той е национален и силно тревожен, алармира "Спаси София".

По-притеснително е, че пропадането е в аварийната лента, която всъщност е най-слабо натоварена.

"Магистрала Марица е поредната жертва на некачественото и претупано строителство, при което надзорът и контролът са само на хартия. Припомняме, че същата съдба сполетя и магистрала Струма по-рано през годината", написха още от гражданската организация.

Изпълнителите са Пътища Пловдив АД и Агромах АД. На снимките се вижда как фирмата ремонтира и друг участък, пак от същото трасе.

"Спаси София осъзнава, че магистрала "Марица" не е свързана със София, но България няма излишък от пари и време, за да ги пилее по този безобразен начин", завършват будните граждани.

По повод на сигнала за пропадането на аварийната лента от АПИ съобщиха, че трасето при 30-и км на магистрала "Марица" не е компрометирано.

От АПИ уточняват още, че е разпоредено на изпълнителя на обекта за своя сметка да предприеме необходимото за отстраняване на пукнатина от около метър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
al преди 8 години
До АнонименIma sljgane na nasipa ot nekachestveno uplatnjvane!
95
0
 
14
 
! Отговори
10 години каторга преди 8 години
за Боко и Лила, да бачкат общаци на участъците, на коиото рязаха лентичките! Това е добро начало на съдебната реформа!
94
8
 
3
 
! Отговори
Лили готината преди 8 години
Ако много знаете догодина минетките - по 150 кинта, пък и никой не ви кара да пътувате по нашите магистрали, защото колкото по-вече пътувате толкова по-вече се идносва асфалта! Анадън му!
93
1
 
31
 
! Отговори
Мен преди 8 години
И магистралите им, като управлението им.
92
0
 
0
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
До SharkОоооооооо!!! Един съвременен Ивайло Радоква !!!
91
1
 
25
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Ами така ще е, и за всичко останало в тази държава. Като само си пишете тук, бла бла, кой ви чете писаниците мислите, а, само модераторчетата и тук-таме някой от скука да се заяжда. Из фейса същата работа, уж възмутени писаници и постове, за винетките, за пенсионерите, за детските. Не разбрахте ли че така няма да стане, докато не грабнем сопите, нещо няма да стане, ама не като онази вечер, излезли 100-тина пред съдебната палата, не така. ВСИЧКИ, ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ, ВРЕМЕ Е!!!
90
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тролгеносенАко се вгледаш внимателно внимателно в снимките може и да забележиш (ако искаш де) че освен пукнатината има и вдлъбнатина точно до линията за аварийната лента.А иначе си прав ,гнус е защото магистралата е пусната само преди месец.
89
23
 
2
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Абсолютно *** статия за храна на червените ТРОЛейчета тук. Един метър пукнатина и магистралата "пропадала"!!! Гнус.
88
1
 
15
 
! Отговори
Ленторез I Велики преди 8 години
Борисов е най-големия манипулатор и тиранин , който е бил начело на държавата !!! Такова дъно държавата не е стигала никога в най-новата си история!
87
2
 
14
 
! Отговори
Един човек преди 8 години
Не ви ли писна да ни правят на луди за всичко? Ден след ден едни и същи глупости! Аз съм на 24 и не съм живял по комунизма, но това, което се случва сега е взело най-лошото от онзи режим и абсолютно нищо от добрите му страни.Вчера премиера излиза и казва, че едва ли не ще е апокалипсис ако ГЕРБ не управлявал! Предния ден отварят някакъв медицински център и пак той казва как хората щели да се лекуват лесно и да се връщат на работа бързо, че така трябвало. Ние хора ли сме или някакви безгръбначни?
86
1
 
17
 
! Отговори
Докога??????? преди 8 години
Борисов Тиквата сега да отива там и с хилти, лопата и количка да оправя нещата! Нали все се удря в гърдите - Аз направих, Аз построих, Аз дадох пари, От мен започва всичко и свършва всичко......некадърник!!!! Кой гласува за него, кои са тези дето си дават гласа да опропастят бъдещето на децата си не знам!Хора, или по-точно малко останали разсъждаващи хора, трябва да изметем тази шайка и да сложим умни , интелигентни и честни млади политици да оправят тази изстрадала държава!Няма време за компр
85
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Дали магистралата не е жертва на некачествено строителство ?" Магистралата е жертва на крадци с бели якички с държавни скъпи колички. Докато рухнат всички магикстали има още малко време. Това време е чиста печалба за Борисов и неговите приближени, съпартийци, министри, кметове. После народа ще го свали от пост и ще пие следващата студена водичка със нов заем които хората ще трябва да върнат.Да ви са живи и здрави мутрите, глупави народе !!Защо Борисов не вкара един крадец в затвора ?
84
2
 
18
 
! Отговори
някой преди 8 години
Ами не е ли ясно защо? Обяснението е едно, и то се казва ГРОБ!Ще се окаже, че винетката е малко да бъде 97 лева и трябва да я направят 197 лева.Но това няма нищо да промени, защото тия пари, дори да бяха 67 лева, нещо повече, дори да бяха само 6 лева, отиват незнайно къде и със сигурност не за магистрали. Къде отиват нашите пари? Не се знае!Защото за магистралите (например Марица) парите се "усвояват" от европейските фондове.А ние ручаме доматите с колците...
83
2
 
15
 
! Отговори
kk преди 8 години
Tuk v Germany parvo se polaga beton i posle asfalt,znaete li koga 6te im propadnat magistralite,a i vinetki nqma te vlizat v zenata na gorivoto a to v momenta e 0.96 evro za litar dizel,izvodite moje da si gi napravi vseki.
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С няколко милиметра вместо сантиметра асфалт - толкова.
81
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредният провален проект на ГЕРБ.Така се "строи" в България...
80
1
 
25
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Защото стойността на винетките няма нищо общо със качеството на пътищата. Стойността на винетките е единствено и само показател за способността на управляващите ни да КРАДАТ !
79
0
 
16
 
! Отговори
Ала_Бала преди 8 години
Краби. Герберски кражби! Боко милиардер!
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко пак ще режи ленти. Голям ЛЕНТОРЕЗ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ТОЗИ.
77
0
 
16
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
КАК ЗАЩО бе--защото Тиквонии трябва да стане още по-богат бе---за това и всичко у нас пропада--не само магистралите-----народа ни изчезва и пропада в историческата бездна................