БДЖ с нов график и допълнителни вагони от днес

Пускат два международни влака между София и Белград
13 дек 2015 11:13, Мария Захариева
2
БДЖ с нов график и допълнителни вагони от днес
Снимка: архив, Булфото

От днес влиза в сила новия график за движение на влаковете. В новата транспортна схема е заложено пускането на допълнителни влакове, които ще пътуват по някои от по-дългите дестинации в страната, информират от БДЖ.
 
С влизането в сила на новото разписание ще бъдат пуснати в движение два международни бързи влака между София и Белград, в състава на които ще се движат и директни спални вагони между София и Москва през Будапеща – Братислава-Варшава-Минск. През летния сезон от юни до септември в състава на тези влакове ще пътува вагон между Минск и Варна, а московските вагони ще се движат до Варна и Бургас, както и в обратната посока.
 
Два международни влака с ново разписание ще пътуват между София и Будапеща, които ще преминават през Румъния по моста "Нова Европа". Това са т. нар. влакове "Бонония", за които съвместно с унгарските железници е договорена специална оферта за пътниците. Двата международни влака, които ще се движат между София и Будапеща, ще пътуват през нощта на територията на България между гарите София и Видин. Композицията на тези влакове ще бъде съставена от един седящ вагон, един кушет и един спален вагон, като на територията на България към състава им ще бъдат включени и вагони по направлението София-Видин-София.
 
При изготвянето на новата транспортна схема е предвидено движението на два допълнителни бързи влака със задължителна резервация, които ще пътуват между София и Русе разпределителна. От Централната гара в София влакът ще заминава в 15.30 ч. и ще пристига в Русе разпределителна в 21.41 ч. От Русе разпределителна влакът ще тръгва в 6.15 ч. и ще пристига в София в 12.23 ч. От Русе за София ще пътува и бърз влак, който ще заминава от Русе в 13.15 ч. и ще пристига в София в 19.25 ч.
 
С новия график ще бъде възстановена директната връзка между Пловдив и Димитровград, като след приключилите ремонтни дейности в региона вече няма да се налага пътниците да се прекачват на гара Първомай. Поради завършване на процеса по електрификация в участъка, три бързи влака, които пътуват между София и Пловдив, вече ще се движат по удължен маршрут между София и Димитровград. В региона ще бъде увеличен броят на крайградските влакове, като в най-натоварените часове те ще се движат на интервал от един час.
 
Допълнителни влакове ще пътуват и по теснопътната железопътна линия Септември-Добринище. От гара Септември ще заминава влак в 16.50 ч., който ще пристига в Добринище в 21.55 ч. От гара Добринище влакът ще тръгва в 18.50 ч. и ще пристига в Септември в 23.25 ч.
 
През летния сезон – 28 април-23 септември, в новото разписание е предвидено да се движат и два бързи влака със задължителна резервация между София и Варна. От столицата влакът ще заминава в 14.15 ч. и ще пристига във Варна в 21.25 ч., като този влак ще пътува само в петъчните дни. От Варна влакът ще тръгва в 12.20 ч. и ще пристига в София в 19.40 ч., като ще се движи само в неделните дни. През летния сезон ще се движат и директни влакове между Русе и Бургас – от 1 юни до 31 август, както и между Пловдив и Варна – от 1 април до 1 ноември.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Koko_n преди 5 години
Не ГРАФИК а РАЗПИСАНИЕ!