София пак се изнася! Но някои влизат – със 177 км/ч

Катаджиите хващат по 290 пияни на седмица
30 дек 2015 09:00,
59
София пак се изнася! Но някои влизат – със 177 км/ч
Снимка: архив, Булфото

Интензивен трафик по пътищата се очаква в днешния последен работен ден за годината.

Според "Пътна полиция" натоварени ще са изходите на София, магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", и пътят София – Кулата.

Катаджиите напомнят шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, както и със зимни гуми.

Серия от рекордни нарушения на скоростта заснеха камерите на КАТ по коледните празници.

Близо 180 километра в час на влизане в София и шофиране с 260 км/ч на магистрала Тракия - това са само два от скоростните рекорди през последнте дни.

Статистиката на пътната полиция сочи, че именно през празничните дни пътищата у нас се превръщат в състезателни писти. За най-драстичните нарушения се отнемат книжки, а глобите надхвърлят 1000 лева.

Всички хванати нарушители ще си получат "честитките" от КАТ веднага след Нова година.

Само за седмица пътните полицаи са заловили и 290 почерпени шофьори, дръзнали да подкарат колите си, след като са си пийнали порядъчно за празниците.

144 от тях са били с над 1,2 промила алкохол в кръвта, отчете пред Нова тв комисар Бойко Рановски, началник на "Пътна полиция".

Той посочи, че в последните 6 месеца броят на пияните е около 200, а на неправоспособните - около 300 на седмица.

"Сега колегите спират автомобила на неправоспособните от движение, но явно не е достатъчно. В проекта за закона, който е в Народното събрание се предлага автомобилите на теци нарушители да се снемат от регистрация", каза Рановски.

Служителите на МВР и днес ще помагат в трафика. Има план за действие и за 3-ти януари 2016-а, когато се очаква пътищата да са най-натоварени, защото столичани се прибират от родните си места.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Банкер от Надеждакомплексар смотан си ти
32
2
 
12
 
! Отговори
мда преди 8 години
А кога ще започнете да глобявате шофьорите, които карат в Бус лентата на Данаил Николаев в посока Сточна Гара нали уж има камери ?
31
4
 
4
 
! Отговори
Завиждайте преди 8 години
Аз още на 19-ти се изнесох и чак на 5-ти ще се прибера :-) Завиждайте на воля : )
30
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Самото обсъждане на селяните и софиянците си е голяма простотия и говори лошо за обсъждащите тази тема.
29
0
 
20
 
! Отговори
Има нюанс преди 8 години
До ПетърИма сериозна разлика между селянина - човекът, който живее на село и се труди както всички нормални хора и ***, за който най - често се говори, не надминат по самочувствие без покритие, който дошъл в голям град полага неистови усилия да наложи веруюто си и начина си на живот, откривайки топлата вода всеки ден.
28
1
 
13
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До Анонимен 42Наричат Слави селянин, не защото е от Плевен, а защото поведението му е повече от просташко и чалгарско. Съгласен съм, че не е много правилно да се асоциира простотията със селото, но така или иначе това се е наложило с времето.
27
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже нямат пари за винетки за една седмица над 300 000 коли пътуват насам натам и трошат пари за бензин минимум по 200-300 лв. на кола . Другари номера с винетките не ви минава . Народа е доволен от ГЕРБ и Борисов и никаква нагласена стачка не помага . Браво г-н Борисов , мачкай червените каскети .
26
9
 
4
 
! Отговори
Властен Селтак 22 см преди 8 години
ей, надежденски наркомане, пак си прекалил с дозата, да не те вкарам у дерето с моя Мерцедес S Class AMG 6.5 Bi-Turbo, 612 коня, а после да ходя при затлъстялата ти свинка, да й изкарам голямата пастърма, 22 см!
25
21
 
4
 
! Отговори
Банкер от Надежда преди 8 години
Вън *** от София, вън и не се връщайте, бедняци, газя ви с новата ми кола, 2007 модел, 140 коня, може да си мечтаете само за прекрасната ми жена, провинционалистчета!
24
0
 
16
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До Анонимен 35не съди за меннието на столичани, по няколкото *** дето пишат по форумите. Истината е, че изпростяването е повсеместно и нанесе поражения във всички населени места. А от селото се срамуват само тези, които не могат да се похалят си нищо друго. Мнението на такива хора, така или иначе е без значение.
23
7
 
10
 
! Отговори
Men преди 8 години
До АнонименТе хубаво че са селяните та да построят на Софиянци града щото иначе още щяха да си живеят в калната шопска дупка.
22
3
 
10
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До Анонимен 30Слави Трифонов не е от Плевен а от едно село до Плевен. Както си личи по поведението му, чист селянин си е. Хубавата новина е, че въпреки парите, които понатрупа използвайки любовта на българина към селски простотии, дългуча ще умре в самота.
21
0
 
16
 
! Отговори
До 29 от Реалист преди 8 години
Дадох пример с колите с немски номера, но същото е и с шофьорите на всички коли с чужда или българска регистрация. В България шофират сякаш правила няма, защото няма кой да налага спазването на правилата, а извън България шофират по правилата защото там си имат КАТ.
20
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карам си с 200 и не ми пука. Хубава кола, с хубави гуми. Проблеми няма. Хейтвайте!
19
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Един имен човек е казал: Ефективността на наказанията се измерва с неизбежността от прилагането им, а не с строгостта на санкциите. Това отдавна са го разбрали в нормалните държави, а само в България увеличават наказанията, без да ги прилагат, което съвсем естествено води до повече нарушени и съответните последици от тези нарушения: КАТАСТРОФИ, ЗАГИНАЛИ И РАНЕНИ.Накратко, ако искаме да има по-малко нарушения и загинали, трябва да намалим размера на санкциите, но те да се налагат винаги.
18
0
 
9
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 19. Е, щото те хората на Слави са най-големите граждани, начело със СлаФчо - плевенския селянин. От тях я има 1-2 *** софиянци, я не. Обаче ми прави впечатление, че тъкмо хората, които са дошли от селата най-много говорят и все не могат да ги понасят "тея селяни".
17
0
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
В съседна Гърция, а и не само там, спазват правилата, не защото ги чакат солени глоби, както си мислят някои ***, а защото са уверени, че неизбежно ще бъдат наказани за всяко нарушение на правилата. Шофьорите на коли с немски номера, спазват правилата в Германия, защото също така са уверени в неизбежността на наказанието при нарушаване на правилата. Шофират ли обаче в България, стават най-опасните шофьори, защото знаят, че в България КАТ не работи.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте се делили на граждане и селяне ...
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тия наистина им се чудя странни хора са за един ден се изнасят ненормалници
14
2
 
2
 
! Отговори
коко преди 8 години
На тоя *** , мисля че нвма по точна дума . Това неще да му е сефте ,той сигурно е пилот на самолет от селскостопанската авиация . Там над полето може да лети и с 220 . На мен преди доста години точно когато сложеха радарите ,за 2 км ме глобиха 50 лв и проверовачен.