18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика

Експерти: Това може да се случи след силен удар в корема!
Обновена: 14 яну 2016 15:06 | 14 яну 2016 15:00,
245
18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика
Снимка: Facebook

18-годишният Тодор Йорданов е починал от храна, която е попаднала в белия му дроб, а не защото си е глътнал езика, сочат резултатите от аутопсията, цитирани от bTV.

Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което пък води до задушаване.

Още по темата

Според БНТ именно заради това главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил освен прокурори, към Враца да пътуват и съдебни медици от ВМА, които по разпореждане на прокуратурата ще направят втора аутопсия на младежа.

След като станат ясни резултатите от нея, прокуратурата ще прецизира обвиненията, повдигнати на братята Иван и Десислав Дамянови, което е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на лека телесна повреда.

Преди минути говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че това вече е факт, повдигнато е ново обвинение за убийството на Тодор.

Двамата братя Десислав и Иван са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди. Установено е, че именно те са нанесли множество удари по тялото и тила на момчето.

Междувременно от Спешна помощ във Враца изпратиха доклад до Министерството на здравеопазването, в който се твърди, че линейката е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути, след като сигналът е бил подаден към тях.

В документа се уточнява, че повикванията на тел. 112 за област Враца се приемат в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13 часа, а 13.05 часа медицинският екип вече е бил на мястото, пише в доклада на директора на врачанския спешен център д-р Галина Лещарска.

Уточнява се още, че лекарският екип трудно е достигнал до момчето заради струпалите се хора. Тодор е намерен с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане.

Поставена му е една ампула адреналин през интубационна тръба и атропин 1 ампула. 13:16 часа пристига в болница и е предаден на спешно приемно отделение, където е починал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пояснениеЗащото не са били каратистчета возещи кифли.Бог да го прости малкия,ама случая е същият както този във Варна с пребитият пенсионер,наобратно. Във Варна,малкия пикльо можеше да попадне на пенсиониран военен с пистолет.Тук можеше някоя бабичка да изяде бокса.И тогава и в двата случая щяхте да говорите други неща.
79
6
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
До Убийци !A, kakва е причината да го бият този младеж?
78
2
 
3
 
! Отговори
до 92 преди 8 години
Прав си,но това в тази пропаднала държавица няма да се случи.
77
4
 
11
 
! Отговори
Пиночет преди 8 години
Чудно как така пешеходците няма да дадат предимство на опелчето.Ше ги опраска с боксо и да знаят за друг път.............
76
1
 
8
 
! Отговори
Въпрос! преди 8 години
92, аха, значи при твоята версия сигурно тези двамата са се насочили към колата, отворили са вратата на шофьорското място, измъкнали са го насила, докато той се е съпротивлявал да излезе. Мдааа, е тогава можеше да се съглася с теб.
75
10
 
16
 
! Отговори
Убийци ! преди 8 години
Това си е чисто убийство в резултат на побой над момчето ! Дали са го задавили с храна от стомаха му или с гълтане на езика му, това са подробности. Важна е причината, а тя е насилствена смърт !
74
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Тошко имаше пистолет, щеше да ги застреля и да е още жив. Щом полицията и съда са корумпирани, трябва да се разреши лична защита и свободната продажба на оръжие както в САЩ и при влизане в къща, имот или чужда кола без разрешение, ще има право да стреля.
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чака ги минимум десетачка. Няма спасение.
72
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каква щеше да бъде новината ако вместо тези двама мъже беше един възрастен човек,"18 годишен шофьор преби с бокс възрастен човек,мъжа е откаран в болница с множествени травми".Господ няма тояга.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо не се вързва това което пише по-горе с изявленията на приятелката му, че бокса са извадили братят убийци.
70
6
 
8
 
! Отговори
мутроландия преди 8 години
до #84Разбира се че не имал бокс. Има хора които го познават . За това пък мутрите са от следствения контингент,точно *** които се движат с боксове .Крадци и подсъдими . От там и връзките им с местната праворазвращаваща система.
69
0
 
0
 
! Отговори
Кузманов преди 8 години
До Анонимен 62Логиката ти е "желязна". Точно това са си помислили и зяпачите сигурно.
68
0
 
29
 
! Отговори
Въпрос! преди 8 години
83, ти пък! Ние знаем как да се бием, не как да спасяваме живот. Тези, които спасяват животи ги показват по телевизията като има наводнения, пожар някъде или ако някой редактор на новини се събуди в добро настроение и спомене за някое лекарско чудо. За символите на нацията, така наречените ММА борци и биячи се говори нон стоп. Сега да си спортист значи да носиш бокс, а да си още по-голям спортист значи да избиеш четири зъба на възрастен човек в автобус. За такива пропадняци иде реч.
67
13
 
16
 
! Отговори
Вр. омраз (блокиран) преди 8 години
По 20 поста на ден за малкия дрi$льо. Един нагъл пубер по-малко. Другият път, когато преждевременното изхвърляне на лаi^qното пишман-текуондистче или каквото е било там, се срещне с дивата северозападна реалност може и да има реванш за 1-вия. Дотогава - отворен дрi$льо vs. дива селяния - 0:1.
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми се вярва да е имало бокс.Дори да е изчезнал бокса, следите които остава по ръката на извършителя и жертвата са много характерно. Обаче, никой до сега не е казал, че по жертвата е имало следи от бокс.
65
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТО СА ГО ВИДЯЛИ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ДИША ТАЯ НЕГОВА ПРИЯТЕЛКА ДА МУ БЕШЕ НАПРАВИЛА УСТА В УСТА И ТЯ Е ЕДНА!!!!!!!!НИКОЙ НЕ РАЗБИРА ГРАМ ОТ МЕДИЦИНА!!!!!!!!!!!!В ТАКИВА МОМЕНТИ СЕ НАБЛЮДАВА ДАЛИ ЧОВЕКА ДИША ДАЛИ СЪРЦЕТО МУ БИЕ!!!!!НЕВЕЖЕСТВОТО НА ТЕЗИ ОКОЛО НЕГО В ТОЗИ МОМЕНТ ГО Е УБИЛО!!!!!
64
0
 
5
 
! Отговори
Въпрос! преди 8 години
81, ти с бокс, с нож, с пистолет или с бухалка ходиш в колата си? Да знам от кои си просто.
63
6
 
10
 
! Отговори
мутроландия преди 8 години
Какво ще пишете пак *** мръсни. Видяхте ли се като в огледало. Два дена се гаврихте с паметта на невинен човек . Да се задавите с миризливите си хонорарчета . По долни сте и от мутрите , колкото и долни да са тези *** !
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
биячите явно си имат познати в Цацаратурата за да са с толкова лики обвинения!
61
4
 
11
 
! Отговори
BG преди 8 години
До 70 - в закона е написано - самозащитата спира тогава когато нападателя не може вече да те нарани !!! А бе, ситуацията с Доган дето го нападна онова момче и после го пребира не се ли повтаря ?!?! Момчето беше обезвредено и после една камара ... се наредиха да го бият и ритат като беше легнало на пода !!!Самозащитата е първо "неизбежна" - в този случей няма неизбежност и второ - да биеш някого докато друг го държи !!!! си е чисто нападение и убийство !