18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика

Експерти: Това може да се случи след силен удар в корема!
Обновена: 14 яну 2016 15:06 | 14 яну 2016 15:00,
245
18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика
Снимка: Facebook

18-годишният Тодор Йорданов е починал от храна, която е попаднала в белия му дроб, а не защото си е глътнал езика, сочат резултатите от аутопсията, цитирани от bTV.

Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което пък води до задушаване.

Още по темата

Според БНТ именно заради това главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил освен прокурори, към Враца да пътуват и съдебни медици от ВМА, които по разпореждане на прокуратурата ще направят втора аутопсия на младежа.

След като станат ясни резултатите от нея, прокуратурата ще прецизира обвиненията, повдигнати на братята Иван и Десислав Дамянови, което е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на лека телесна повреда.

Преди минути говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че това вече е факт, повдигнато е ново обвинение за убийството на Тодор.

Двамата братя Десислав и Иван са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди. Установено е, че именно те са нанесли множество удари по тялото и тила на момчето.

Междувременно от Спешна помощ във Враца изпратиха доклад до Министерството на здравеопазването, в който се твърди, че линейката е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути, след като сигналът е бил подаден към тях.

В документа се уточнява, че повикванията на тел. 112 за област Враца се приемат в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13 часа, а 13.05 часа медицинският екип вече е бил на мястото, пише в доклада на директора на врачанския спешен център д-р Галина Лещарска.

Уточнява се още, че лекарският екип трудно е достигнал до момчето заради струпалите се хора. Тодор е намерен с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане.

Поставена му е една ампула адреналин през интубационна тръба и атропин 1 ампула. 13:16 часа пристига в болница и е предаден на спешно приемно отделение, където е починал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
4
 
! Отговори
УЖАС преди 8 години
До EUТИЯ ХУМАНИСТИ ДЕЦА НЯМАТ ЛИ?
99
2
 
8
 
! Отговори
G преди 8 години
Тия ще се окажат бушони. Ще се вдигне шум и прокуратура и др. институци ще се задействат да отчетат дейнос, след всичките други убийства!Публично обесване да се стреснат безнаказаните мутри!!!!!!!!!!
98
3
 
8
 
! Отговори
Африканска държава преди 8 години
Под натиск вижте как се променят обвинениня! Утре и на Вас може да се случи!Цацаров голяма маймунна си
97
2
 
2
 
! Отговори
EU преди 8 години
До УЖАСне може, европейците са "хуманисти"
96
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ Е ИМАЛО НИКАКЪВ БОКС - НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТАЗИ ЛЪЖА!!!
95
1
 
2
 
! Отговори
четящ преди 8 години
Д-р Цветеслава Гълъбова: Бедността и мизерията озверяват хоратаchara.blog.bg/politika/2016/01/14/d-r-cveteslava-gylybova-bednostta-i-mizeriiata-ozveriavat-ho.1422358
94
2
 
13
 
! Отговори
УЖАС преди 8 години
ВЪРНЕТЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ!СТИГА СТЕ ГИ СЪЖАЛЯВАЛИ ТИЯ УБИИЦИ!
93
6
 
0
 
! Отговори
onz преди 8 години
До Анонимен111при демокрацията, друже, никой няма да скрие чернобил, ще карам амг, и дядо ти дето ти е купил лада от корекома " с връзки" ще пенясва на кръстовищата. при демокрацията чикатило няма да го пусне ФСБ щото е член на партията. при демокрацията , може и да не работищ чистач, а за себе си , ако не си некадърен и ***.
92
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, вървим аз и брат ми по улицата. Спира 18-годишно *** с кола, слиза и налита да бие брат ми с метален бокс. Дилемата сега е: да му опукам ли два шамара или да изтичам до близкия магазин и да го почерпя една бира?Еми, извинявам се за "възпитанието" си, но няма да го бавя и една секунда. Явно съм за смъртно наказание, а?
91
3
 
4
 
! Отговори
Номер 111 преди 8 години
номер 111 иска диктатуа ала Путин и Кадафи, където ако не си по калъп те бият и *бат и се оплакваш само на арменския поп ако си жив. Всъщност номер 111 пише от Ленинград. Как е времето в Ленинград?
90
11
 
22
 
! Отговори
svetlio преди 8 години
Не бързайте да трепете,защото има и друга версия,която май започва да се потвърждава.Хората са си минавали на пешеходната пътека(!!!) когато младежа им е подал звуков сигнал да побързат(!!!)след като са го напсували братята,което си е нормално в случая,той е слезнал с бокс в ръка,като им е заявил:ей сега ще ви (тъъът) майката.Момчетата са действали в условие а неизбежна отбрана.Ако е така наистина,хората нямат вина,проверете в закона!!!
89
7
 
7
 
! Отговори
oxluv преди 8 години
Spored men momcheto e vinovno za sluchiloto se Zashto e izlqzal ot kolata si a ne pobegnal glupav oxluv.
88
6
 
6
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Смъртно наказание - това е решението за убийците.
87
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте да видим видеото малкия от колата ли е натискал клаксона на пешеходната пътека ие слезнал от колата да се бие с двамата братя
86
8
 
28
 
! Отговори
Истината е някъде та преди 8 години
Доказано е, че е носил бокс. Той е започнал и скандала - свирейки на пресичащи на пешеходна пътека. Не оправдавам селяците, които са го смазали от бой, но това момче явно не е било читаво. Нормалните хора не носят боксове, ножове, пистолети и т.н., защото не се подготвят да убиват никой.Нека по-младите запомнят случилото се и да се държат малко по-скромно и културно.
85
0
 
33
 
! Отговори
Въпрос! преди 8 години
Финал. Мене ме интересува не кой е по-виновен, а кое поколение е по-тъпо. На 18 годишните или на 32-33 годишните? Къде се загубиха мъжете, кога се превърнаха в домашни алкохолици, биячи, тарикати, кога шофирането се превърна във война, в която въртенето на гуми е признак на празната ти глава, кога носенето на боксове и ножове и използването им стана символ на умствената, сексуалната, духовната пустота в тези неудоволетворени от живота си екс или бъдещи наркоманчета. Това се чудя?
84
4
 
14
 
! Отговори
Въпрос! преди 8 години
99, този, който пръв излезе от колата за да се саморазправя, при положение, че няма възникнало ПТП е невъздържан ***.а.к, който не може да си овладее нервите! И този отзад не трябва ли да спазва необходима дистанция, че да може да спре, ДОРИ онзи отпред да спре рязко!?
83
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако говорим кои са добрите и лошите в тази ситуация,независимо че момчето може да ги е провокирало,мисля ,че двамата бандюги са по-виновни
82
6
 
30
 
! Отговори
Въпрос! преди 8 години
92, жена съм. Пресичам си. Недочувам примерно. Имам проблем със слуха. 18 годишен ми бибитка и аз не чувам. Оня нещо се нерви щото много бърза с русото си маце, скача от колата, вади пистолет и ме гърми. Така се прави!Абе някой да знае кога точно се подава звуков сигнал или във Враца действат някакви други правила за движение. Това момче има ли шофьорска книжка? Някакви нарушения? Чухме биячите колко са криминално проявени.
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЗ СЪМ ПРИСЪСТВАЛ НА ЖИВО КАК ЕДНА КОЛА СПРЯ РЯЗКО И ДРУГАТА ЩЕШЕ ДА СЕ НАЦЕПИ В НЕЯ И ОНЯ ОТ КОЛАТА ОТ ЗАД ИЗЛЕЗЕ ОТИДЕ ПРИ ПЪРВИЯ И КАКТО МУБЕШЕ ОТВОРЕНО СТЪКЛОТО ДОКАТО СИ ГОВОРЕХА МУ УДАРИ ЕДНА ПЕСНИЦА!!! ТОЗИ ОТ ПЪРВАТА КОЛА НЕ ИЗЛЕЗЕ НО МОЖЕШЕ И ЗА ИЗЛЕЗЕ И ЩЕШЕ ДА СЕ МЛАТЯТ!!! ТОЗИ ОТ ВТОРАТА КОЛА МУ КАЗА ТИ ЩЕ НИ УБИЕШ ИЛИ НЕЩО ТАКОВА!!!МНОГО НЕПРИЯТНО БЕШЕ ДА ГО ВИДИШ НА ЖИВО!!!!!!!!!!!