18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика

Експерти: Това може да се случи след силен удар в корема!
Обновена: 14 яну 2016 15:06 | 14 яну 2016 15:00,
245
18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика
Снимка: Facebook

18-годишният Тодор Йорданов е починал от храна, която е попаднала в белия му дроб, а не защото си е глътнал езика, сочат резултатите от аутопсията, цитирани от bTV.

Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което пък води до задушаване.

Още по темата

Според БНТ именно заради това главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил освен прокурори, към Враца да пътуват и съдебни медици от ВМА, които по разпореждане на прокуратурата ще направят втора аутопсия на младежа.

След като станат ясни резултатите от нея, прокуратурата ще прецизира обвиненията, повдигнати на братята Иван и Десислав Дамянови, което е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на лека телесна повреда.

Преди минути говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че това вече е факт, повдигнато е ново обвинение за убийството на Тодор.

Двамата братя Десислав и Иван са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди. Установено е, че именно те са нанесли множество удари по тялото и тила на момчето.

Междувременно от Спешна помощ във Враца изпратиха доклад до Министерството на здравеопазването, в който се твърди, че линейката е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути, след като сигналът е бил подаден към тях.

В документа се уточнява, че повикванията на тел. 112 за област Враца се приемат в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13 часа, а 13.05 часа медицинският екип вече е бил на мястото, пише в доклада на директора на врачанския спешен център д-р Галина Лещарска.

Уточнява се още, че лекарският екип трудно е достигнал до момчето заради струпалите се хора. Тодор е намерен с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане.

Поставена му е една ампула адреналин през интубационна тръба и атропин 1 ампула. 13:16 часа пристига в болница и е предаден на спешно приемно отделение, където е починал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
31
 
! Отговори
Въпрос! преди 8 години
Истината според мен е такава. Всички са подценили ситуацията. Бибиткащият шофьор, който е излязал от колата поради незнайно каква причина да се разправя с пешеходци. Двамата братя, които са помислили, че с два три юмрука ще го превъзпитат как да се държи към пешеходци и да не се отваря много много. Преминаващите, които със сигурност докато се е случвала ситуацията не са разбрали за какво иде реч. Може баща да бие сина си, защото излиза с непълнолетна. Примерно? Докато реагират - тоя умрял!
19
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сеирджийски народ, подтиснат, потъпкан... Да бяха викали, че викат полицията без да се бият, щяха да го пуснат момчето. Ама да гледаш сеир и да чоплиш семки и да снимаш с телефона и после във фб е по - лесно....
18
2
 
5
 
! Отговори
Въпрос! преди 8 години
19, така е. Като ме завърти шайбата най-обичам да показвам на големи мъже какви мижитурки са. За мое щастие обаче, досега, опазил ме Господ, до мен не е имало глупави мъже, които да реагират като първосигнални ***.о.ти, за да се налага да ги спасявам от собствената им глупост. Такъв мисля, че случая с това момче. Просто е попаднал на някаква безразлична гаджорлетка и двама още по-***.оти от него.
17
7
 
23
 
! Отговори
Въпрос! преди 8 години
Снимката идеално показва, че тази на това момче му е била НИКАКВА! Гадже? Приятелка? Лелеее, да нападне някой до мен, човек, който ми е близък, ще вдигна такъв шум, че децибелите от ромска сватба ще им се струва като лека загрявка за рок концерт! На тази не й дреме, чак си сложила ръцете в джобовете и клекнала да си почине ли какво?!! Хайде чупката!
16
5
 
27
 
! Отговори
Деспотов преди 8 години
Интресно тая дето е клекнала там какво чака?
15
2
 
17
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 8 години
АБЕ МОЖЕ НАКРАЯ ДА ИЗКАРАТ И ЧЕ Е ЯЛ ГЕВРЕК И СЕ Е ЗАДАВИЛ...А ДОБРИТЕ БРАТЯ СА ГО МЛАТИЛИ ЗА ДА МУ ГО ИЗКАРАТ И ГАРОЙ СПАСИТЕЛИ......
14
7
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
За бога...братя,не реагирайте на две мутри,ако сте сам,или поне нямате на кръста пистолет Пустинен орел,с който да ги...стресирате.Жалко за младото момче,което си отиде от този свят.Хуманното ни правораздаване ще се...погрижи виновните да получат по...лека присъда,защото мислят за...хората,но къде е превенцията на държавата.Няма я,защото няма държавност и юмручното...право е на мода.
13
6
 
38
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Бягствъото не е решение. От много бягане я докарахме дотук. Тази държава е наша, на българите. Нашите деди са проляли кръвта си за нея. А сега да бягаме, защото не можем да се справим с две понички и двайсет корумпирани прокурори и следователи? Няма да стане. Плъховете да бягат. То щото в чужбина и немци и англичани ни чакат с отворени обятия да им прислужваме
12
5
 
20
 
! Отговори
нед преди 8 години
Ама защо е слязал от колата ...може пръв да е посегнал
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Следваща тема: Как да стана малко по-грамотен...
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От написаното става ясно, че системата за спешно повикване 112 не работи или поне не работи в полза на хората, които имат нужда от спешна реакция.
9
2
 
10
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Е това потвърждава що за мафия се загнездила във врачанската прокуратора. Ония там само протриват ръце да стане някой такъв инцидент, защото това означаване тъпкане на гуши за тях. СЪщото е и с полицията. Къде са сега братовчедите на двамата абдали да ги защитават?
8
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сеирджиите определено имат вина. Бездействието, в случая коства живота на човека.... Какви хора станахме - до паднал човек на улицата не спираме, при катастрофа гледаме да се измъкнем да не даваме после показания, при викове и трясъци от съседите се правим , че не сме чули, при бой в автобуса си мълчим, при бой на улицата снимаме с телефоните си?
7
7
 
20
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 8 години
ДРУГАРИ ПРОКУРОРИ НЕ ЗНАЕХ , ЧЕ ЛЕКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА ПРИЧИНЕНА ОТ ПОБОЙ МОЖЕ ДА ЗАВЪРШИ СЪС СМЪРТ....СПОРЕД ВАС ТОГАВА КАКВО Е ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА....ДА ИЗБИЕШ ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА С КАЛАШНИК ПО НЕВНИМАНИЕ....ИЛИ ЗАВИСИ КОЛКО СА ВИ ПЛАТИЛИ....МОЖЕ ДА ПРИЕМЕТЕ ОЧЕВИДНО ЧЕ И МОМЧЕТО Е БИЛО МАЗОХИСТ И ВИ Е ПОМОЛИЛО ДА ГО СБИЕТЕ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ И ВИ ДЪЛЖИ ПАРИТЕ ЗА ПРОКУРОРА И МИЛИЦИОНЕРИТЕ....
6
7
 
51
 
! Отговори
Въпрос! преди 8 години
Абе не ми давай минус! Ако си мъж - да се уплашиш, да не реагираш, ама да си жена, която се твърди, че този ти е гаджето и да стоиш да гледаш как го млатят и да не му се метнеш на гърба на този с юмруците и да не се разкрещиш като обезумяла за помощ и да гледаш как го бият........... извиняяяяяяяяяяййййййййй!!! Ще им избода очите, гащите им щях да смъкна, на големите биячи!!
5
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига вече с тоя *** има къде къде по важни неща например новия атентат в Турция организиран от шефовете на Атака !
4
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас! Трагедия! Ето каква реалност ни донесе демокрацията по американски сценарий- точно като в американски филм!😠
3
2
 
27
 
! Отговори
Лингвист преди 8 години
До Въпрос!Точно!Много смърди тая история, много.
2
46
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига ни занимавахте с тоя тодор! Получил си заслуженото, лека му пръс! Следващата тема моля!
1
11
 
66
 
! Отговори
Въпрос! преди 8 години
Мога ли да попитам какво прави госпожицата долу вдясно на снимката? Седи клекнала и гледа как УДРЯТ гаджето й?! АЗ ако бях щях да му избода очите на този с юмруците! Така. Ето това доказва КОЛКО МНОГО й е пукало какво се случва?! Защо на мен като преминаващ трябва да ми дреме?!!!