Битата учителка: Нямаме морал, ценностна система...

Майката биячка нито й казала защо я бие, нито се извинила
Обновена: 14 яну 2016 10:54 | 14 яну 2016 09:30,
67
Битата учителка: Нямаме морал, ценностна система...
Снимка: кадър, Нова телевизия

Агресията, на която ставаме свидетели, е функция на действащо общество с недоизградена морална и ценностна системи. Това коментира Емилия Калоянова - учителката, която беше бита от майка на ученик в Севлиево, пред Нова телевизия.

Още по темата

В резултат на побоя учителката бе с обездвижена ръка, сериозно пострада и зрението й, заради което се наложи да бъде оперирана. Според 26-годишната майка учителката не позволила на детето й да се преоблече, след като се намокрило при игра в снега. Емилия Калоянова обаче твърди, че тя не е разрешила на детето не да се преоблече, а да си тръгне от час и да говори с майка си по телефона.

Учителката разказа още, че това не е първият случай на агресия в училището. И друг път се случвало родители да нахлуват в час по всяко време и да посягат на преподаватели.

"Пред очите на децата започна да ме скубе, да ме блъска в гърдите, да ме дере, да ме псува", разказа Калоянова.

Думите на учителката потвърждават и децата, станали свидетели на грозната сцена. Според майката на биячката учителката предизвикала дъщеря й.

Майката биячка и до днес не е обяснила на Калоянова защо я е била, нито пък й се е извинила.

"Връщаме се назад от нормалното европейско общество на 21-ви век към номадското общество. Агресията е част от поведенческите ни модели. Обществото и институциите са дали възможност на елементарни хора да реагират в ситуации, които мислят, че са конфликтни", коментира психологът Христо Монов.

"Думите: "Не вярвам в институциите" е клише, с което оправдаваме собствената си безучастност и бездействие", добави психологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейското обществото на 20 век беше по-нормално от това на 21 век. А номадството тепърва ще създава проблеми с тези 1 000 000 номади налазили Европа.
30
0
 
3
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
До Стихове за БибиСамо извратеняк с болен мозък мое да драска такива простащини. То какъвто им е вайводата такива и сюрията.
29
6
 
2
 
! Отговори
стихче преди 8 години
Днешната жена е вещица една.Мислите я мома,а тя магьосница е зла.Говори даже за морал ,когато някой не я е наебал ..Ех тази Европа си отива забатачена в женската им слива.
28
7
 
2
 
! Отговори
Стихове за Биби преди 8 години
Да дойде Бойко той на власт,Да оправи държавата ни той завчас,Европейци нас истински направиИ с престъпниците лесно се оправи.С откритото си искрено лицеИ със справедливото си той сърце,Нещата да докара той в редДа тръгне държавата ни тя напред.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нал ти ги учиш на туй, стрино! Кой гласува за Тиквуня? Баби и лелки от твойто тесто. Грозни и ***.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, да решим, че учителката не е права и детето се е почувствало засегнато. Тая УФСЪ майката да е чувала, че си има ред как се действа в такива случаи? Извинявайте, но едно е да напишеш жалба, да подадеш оплакване, съвсем друго е да действаш първо сигнално като животно. Никой не твърди, че учителката е безгрешна, но просто не това е начинът за решаване на проблема.
25
0
 
4
 
! Отговори
Мрън преди 8 години
До Анонимен 53Забравихте да забраните на мама да не нахлува в час, за да бие.
24
1
 
7
 
! Отговори
Роза преди 8 години
Изнасилването на детенцето с увреждания в онова село е последица от крайно опасните правила, които е създало министерството. То вкара в обикновените училища от една страна децата с умствено изоставане, от друга - малолетните престъпници, които правилата не бързат да извадят и да пратят в ТВУ. Те сами по себе си не са виновни за положението и възпитанието си, но да събереш лесна, не способна да разбира жертва с момче с криминални прояви е да разрешиш да се пуши до буре с барут.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При този тежък учебен материал и абсурдна образователна система, където децата прескачат от материал на материал, защото пак се гони количество, всички са на нокти от живота, който се живее в България и какво искате да се случи. Ако материала е редуциран на 1/3, децата ходят с желание на училище, учителите работят с модерни подходи, имат постоянни обучения, а не с похвати от преди 100 г., стани, седни, не се върти, чиновете подредени не в кръг...всичко ще е наред, както в нормалните държави.
22
2
 
19
 
! Отговори
Съд преди 8 години
Това не е агресия само срещу учителката. Това е агресия срещу цял клас малки деца. Те не бива да стават свидетели на псувни и насилие, това е твърде тежка душевна травма за деца на 8 години.Отделно те са отишли на училище, за да се учат на четмо и писмо, да усвояват основите на грамотността и културата. Всички това е сринато и учителката трябва да го гради отначало у силно стресирани деца. Не може да се допуска всеки примитив от улицата да нахлува при деца. Родителите да съдят побойничката.
21
2
 
3
 
! Отговори
Hanko brat преди 8 години
Bulgarite imat cennostna systema:-) - bg partii i bg religii obichat ofshorkite i bum-bum-bum systemata:-)Tova obichat, tova imat.:-)
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато те на нас, тогава и ние на тях!.. и да.. НЕ ВЯРВАМ В ПСЕВДО-ИНСТИТУЦИИТЕ НА ТАЗИ ЧУЖДА ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ ТЕРИТОРИЯ!!!
19
0
 
16
 
! Отговори
Гешо преди 8 години
Учителката може да е виновна,но кой дава това право на една майка да влиза в класната стая и да бие учителката, трябва ли с бой да се решават някой проблеми.Аз смятам че за посегателство над учителите и лекари и т.н. Трябва да има по големи наказания.Караници и бой не разрешават проблемите , трябва да има диалог , а не умруци .
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен , ei maimuno, da biesh uchitel e izraz na tupotiq, prostotiq i mizeriq, ako si tup, prost mizernik podkrepqi i bii i ti
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а тази майка случайно да е била забравена в солариум като малка?
16
4
 
6
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Да ама си имаме демокрация и свободно можеш де лижеш олигавената ръка на попа.Пък ако откраднеш, измамиш или убиеш има лесно: Палиш свещичка, цункаш ОЛИГАВЕНАТА попска ръка и си опростен. Чист си като сълзица. И така всеки ден ако се наложи.Да живее демокрацията и дано да има свещи. Попчета дал господ.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета коментарите по-долу които намират боят за нещо положително, народа си заслужава управниците и държавата. Явно предимно хора с първични инстинкти и без разум са останали в страната.
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами писва им на хората ежедневно да се разправят с *** навсякъде. Да се била оплачела на директора, сякаш той е с нещо по-различен. Веднага си приготвят версията, свидетелите и училището винаги е право, а детето е в нарушение, не дай си боже пък, ако е от малцинствата, с разведени родители или някое друго подобно страшно петно в досието си.
13
0
 
18
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Нечовешка простотия е заляла цяла България.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ефективна присъда за майката, аз ако съм на мястото на учителката ще я съдя до дупка. Когато не си съгласен с нещо, има процедура, известие до директора напр. Не съм учителка, но саморазправата е похват от каменната ера. Бедна, бедна България...