Купуваме винетка с SMS до две години

Еднодневна винетка обаче няма да има, отсече Павлова
Обновена: 16 яну 2016 14:21 | 16 яну 2016 13:45,
94
Купуваме винетка с SMS до две години
Снимка: Булфото

Ще се въведе електронна винетка за автомобилите, а големите камиони ще плащат за изминат път с тол такса, като това ще може да става с SMS, онлайн и така нататък. С този ход ще се решат два много важни проблема. Това каза пред "Дарик" регионалният министър Лиляна Павлова.

По думите на министъра вече е променен законът за въвеждането на електронни винетки и тол система. Тя допълни, че промените обаче ще се случат най-късно до две години, като амбицията и е да се осъществи и по-рано.

Когато се въведе електронна винетка, всеки ще може онлайн да си купува стикер и ще се отчита в система. 

Още по темата

С въвеждането на електронната винетка годишният стикер вече няма да важи за период от една календарна година, а за период от 12 месеца, стана ясно от думите на регионалния министър. 

Еднодневна винетка, каквато предлага омбудсманът Мая Манолова, няма да има, коментира Павлова.

"Омбудманът Мая Манолова не трябва да въвежда в заблуда хората", коментира Павлова по повод идеята на обществения защитник за въвеждането на евтина еднодневна винетка.

"Понастоящем винетката е ценна книга, която трябва да бъде залепена на колата, за да могат органите на реда да упражняват контрол", напомни регионалният министър.

Павлова обясни, че в страните, където е въведена винетна система за ползване на пътищата, еднодневен стикер няма. Причините за това са редица, включително икономически, сред които е ефективността на база разхода за отпечатване.

"Това, което тя каза, може би недоразбрала от системата, но ние ще й го разясним и заедно ще намерим най-доброто решение", каза Павлова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лиляно, пълен провал си! Не очаквай винетките да се пазарят и парите дето ги чакате ги отпиши!
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С оставката на Свинетка и цялото абсурдно правителство ще се решат много проблеми !!!ЗА ТОВА ОСТАВКА !
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КРайтогава да направят седмичната на цена 1/52 от годишната,все пак в годината има 52седмици
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КрайСолун-Атина самолет 30 евроКато ми пусне Лилянчето самолет София Силистра примерно за 30 лв. да ми се обади да си купя винетка
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава, купувам винетка след две години!
8
10
 
4
 
! Отговори
КРай преди 8 години
Еднодневна винетка означава турските коли и тирове да пресечат страната ни срещу 3 лева. Е това го нема никъде по света. Отделно лепенката ще стрева колкото таксата. Манолова си чопли носа като ги разправя тия.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лиляно,*** как може за камиони да има дневни а за коли да не може,
6
1
 
25
 
! Отговори
ОСТАВКА!!!!!!! преди 8 години
Павлова , и ти като Борисов сте мошеници! Хубаво Манолова се хвана за това , и пак я обвинявате , че ви разваля рахътлъка с караденето на пари от винетки! Павлова , защо няма дневен стикер , защо няма 6 месечен стикер , защо годишната винетка важи до края на годината независимо кога си я взел ! Това не е ли обир , това не ели мошеничество и рекет??
5
16
 
0
 
! Отговори
Край преди 8 години
От Солун до Атина - 500 км - тол таксите са 48 евро. в едната посока. А сега мрънкайте още. Алтернативния път е над 1000км - и се взима за 12часа.
4
0
 
4
 
! Отговори
An gelgel of преди 8 години
Chudesno - nie ste karame po vazdushnite patista!:-):-):-):-):-):-)
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При sms-ите винаги човек може ад обърка и да се наложи да изпрати повторно, защото ако не се изпрати с точния текст няма да стане плащането, обаче ще му вземат пари за sms. Като ученик от Помагало изпратих sms и обърках текста и след това се наложи да изпратя нов.Сложете опция и с дебитни и кредитни карти.
2
1
 
24
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Лиляно ***,що с смс ***?Нали за изминали километри ***,нали GPS GPRS системи ***?Защо да гушим и мобилните оператори ***?В румъния е само с камери ***?И се изпраща и се вижда всичко ***?Ти знаеш ли колко варианта безплатни има за контрол ***?Лиляно ***?
1
1
 
22
 
! Отговори
Времето преди 8 години
Пречуствам как снега пак ще ни изненада, а синоптицити го предсказаха преди 10 дена и го познаха с абсолютна точност.