Купуваме винетка с SMS до две години

Еднодневна винетка обаче няма да има, отсече Павлова
Обновена: 16 яну 2016 14:21 | 16 яну 2016 13:45,
94
Купуваме винетка с SMS до две години
Снимка: Булфото

Ще се въведе електронна винетка за автомобилите, а големите камиони ще плащат за изминат път с тол такса, като това ще може да става с SMS, онлайн и така нататък. С този ход ще се решат два много важни проблема. Това каза пред "Дарик" регионалният министър Лиляна Павлова.

По думите на министъра вече е променен законът за въвеждането на електронни винетки и тол система. Тя допълни, че промените обаче ще се случат най-късно до две години, като амбицията и е да се осъществи и по-рано.

Когато се въведе електронна винетка, всеки ще може онлайн да си купува стикер и ще се отчита в система. 

Още по темата

С въвеждането на електронната винетка годишният стикер вече няма да важи за период от една календарна година, а за период от 12 месеца, стана ясно от думите на регионалния министър. 

Еднодневна винетка, каквато предлага омбудсманът Мая Манолова, няма да има, коментира Павлова.

"Омбудманът Мая Манолова не трябва да въвежда в заблуда хората", коментира Павлова по повод идеята на обществения защитник за въвеждането на евтина еднодневна винетка.

"Понастоящем винетката е ценна книга, която трябва да бъде залепена на колата, за да могат органите на реда да упражняват контрол", напомни регионалният министър.

Павлова обясни, че в страните, където е въведена винетна система за ползване на пътищата, еднодневен стикер няма. Причините за това са редица, включително икономически, сред които е ефективността на база разхода за отпечатване.

"Това, което тя каза, може би недоразбрала от системата, но ние ще й го разясним и заедно ще намерим най-доброто решение", каза Павлова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
4
 
! Отговори
боц преди 8 години
Ха-ха-ха!Тя и Лъжкинята Лилянка каза че , от 2016 ще има електронна винетка иииии цената й ще бъде 67 лв.А каква стана тя!!!???Тъй че НАРОДЕ, НЕ ВЯРВАЙ НА БОКО И НА ПОДЧИНЕНИТЕ МУ!!!ЛЪЖАТ И НИ КРАДАТ, КАТО ЗА СВЕТОВНО!!!
72
0
 
4
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
След две години.. сигурно тогава самият SMS ще струва около 100-ина лева! :|
71
0
 
0
 
! Отговори
Mazol lei преди 8 години
Ohooo kolko socialisticheski bezumni betonni fabriki i zavodi,polikliniki i zastavi, kazarmi i vishki chuchela sme rushnali i prejiveli, che edni vinetki li nema da farlim na bunisteto?! Ai siktir!:-)
70
0
 
1
 
! Отговори
Puls преди 8 години
Na koi mu triabva da si idva v bg?
69
0
 
8
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Лилянчето ще си изяде дебелия *** като теглят чертата в края на годината и като видят че приходите от по-скъпите винетки са по-малко отколкото при по-евтините. Вие наистина ли вярвате че ще си купим винетки??
68
6
 
0
 
! Отговори
Лила преди 8 години
Няма да купуваш, няма да караш!
67
2
 
13
 
! Отговори
+ преди 8 години
Лила, ти трябва да разбереш едно, че скъпите ти винетки ние няма да ти ги купуваме. Щеш, не щеш ще седнеш и на нашия!
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще можем с СМС да даваме подкупи ? Регламентирайте го и това !
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2 години винетка, а до 15 години заплати по 1000 евро !!! Обещано !
64
1
 
17
 
! Отговори
8888 преди 8 години
Кой вярва на ССвинетка? Преди изборите твърдеше, че няма да се променя цената на винетките, после запя друга песен по тон на ТТиквоча. Какви планове за след две години? Тогава гърбавите ще са извън сцената както стана с разни ***-царисти!
63
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
както каза един пенсионер по телевизията - едни умират от глад , други умират от преяждане
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надявам се до две години организираната престъпна група начело с Борисов и Лилето да са осъдени и да са в затвора.Той в Софииският тя в Сливенският.Това правителство няма да изкара дълго.След като и от САЩ вече ги отсвириха.Дейвид,Жан Клод,Мартин Шулц,Доналд Туск си имат проблеми с нашествието на пришълците и нямат време да се занимават с Борисов.Така че той вече е аут.Както казват братятя сърби Готов je(Свършен е)
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
71, ние вече го направихме така, само дето сме трима.
60
2
 
12
 
! Отговори
кооооо.-неееее. преди 8 години
Четирима човека-роднини,,може и приятели или колеги,,купуват винетка за един автомобил и си разделят вноската ,,по около 24лв. се падат на човек,,и на който му се наложи да пътува извън града си разменя колата с тази на която има винетка.Но се опасяваме че по някакъв начин ще ни задължат всеки да си кара собствената си кола.Но поне една година ще изкараме така.
59
0
 
10
 
! Отговори
Али баба преди 8 години
Аз като дам 30 лв за месечна винетка то Лилето трябва да ми мете пътя пред колата, защото на ден ми излиза 1 лв. а не 0.25 лв.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 68.Сравнението ти е неподходящо, да не кажа тъпо. Като да го сучете, пригответе се за доста по-малки приходи от винетки.
57
13
 
2
 
! Отговори
До 66 преди 8 години
Като излизаш 5 пъти в годината не може да плащаш 5/365 от цената! То е като си купуваш 1 кг захар - не може цената да е 5/1000 от цената на едро (за 1 тон)! Не се правете на хитри, а после защо пътищата били лоши. Цената на винетката е 1 ст. на километър ако караш 10000км годишно, което не е много (ако караш извън града).
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Излизам извън населеното място 5 пъти в годината за по ден и толкова ще платя, ако не ми е осигурана тази възможност вината не е в мен, а в тези дето искат да ми гепят парите.
55
0
 
14
 
! Отговори
Китов преди 8 години
A пък купуваме съдебна система със SMS от много по-отдавна.
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаме пари да плащаме само за онова, което получаваме.