Българинът остава бедняк, дори и да си намери работа

Бедността в България като цяло обаче намалява
23 яну 2016 09:08,
146
Българинът остава бедняк, дори и да си намери работа
Снимка: архив, Булфото

Работата и получаването на заплата не гарантират отърваване от бедността. Близо 70% от безработните българи, които са намерили работа, продължават да живеят в крайна бедност.

 
Това става ясно от доклада на Европейската комисия "Заетост и социално развитие", пише 24 часа
 
По този показател България е на второ място в ЕС. По-лошо е положението само в Румъния, където работата дава възможност за измъкване от бедността само за 20% от хората. На трето място е Испания с показатели почти идентични с българските.
 
Като цяло 40% от населението на България живее в бедност. Заедно с Румъния това е най-високото ниво на бедно население в държавите от ЕС. Общо за съюза в бедност живеят 23,5% от населението.
 
Въпреки тези данни България и Румъния са посочени от ЕК като положителен пример в намаляването на бедните. Причината е, че година по-рано бедното население в България е наближавало половината население.
 
Една от причините за бедността е несигурността на работещите хора и намалената социална защита, пише в документа. Като лоша практика ЕК посочва работата на временни договори. Над 60% от работещите на непостоянен трудов договор в Българи са избрали тази практика принудително, става ясно от доклада. Най-високо е това ниво в Кипър, където на принудителни временни договори са 95%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЗ БАЧКАМ НА ЗАПАД-----ТАМ "КОМУНИЗМА" , ВЕЧЕ Е ПОСТРОЕН!!/....и работа има ..и пари.../А, вие ,чакайте Гергов и Мишо Винарката от Позитано-20.. да ви го построят!
81
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали ги видяхте скапаните депутати как реагираха за отпуска на работещите да стане 25 дни, как очаквате тези хора да са кахърни за заплащането на българина. При тях е важно на тях да им е добре, а не на хората. Наредили са си родата макар и некадърна и неграмотна на държавната хранилка и нищо не ги вълнува. При всяка смяна на правителството се започват едни уволнения и смени на кадри и обикновено все по-некадърни. Иван Костов започна това безумие, подмяната на специалисти с свои хора.
80
1
 
30
 
! Отговори
top преди 8 години
недеите да лъжете смешници била намалявала бедноста тя се увеличава в невиждани досега пропорции става страшно отчаиващо
79
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някой--105;Тия които ни учеха че е лошо да си богат са най богатите,Всички комсомолсвки величия са милионери и повече. Навремето Чорбаджиите им се скъсваше *** от работа. Сегашните се скъсват да крадат.Мен цял живот ме преследваше че Дядо ми бил КУЛАК. Пишеха го на вратата с черна боя.Цялия комунизъм бях неблагонадежден. Че и децата ми.
78
3
 
8
 
! Отговори
фердо.. преди 8 години
АЗ НЕ РАЗБИРАМ , КАК НАЙ-ГОЛЕМИТЕ "КАПИТАЛИСТИ И МИЛИОНЕРИТЕ" НА ПАРТИЯТА БКП/бсп ---ще провеждат "СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА"....ха,ха,хаааааааааааа...ЗНАЕ ЛИ НЕКОЙ ---КАКВО И Е "социалното " на БСП от Позитано-20...??!!!А, на Гергов и КОМПАНИЯ.......???????????????!!Ако на Гергов ,милионите са "СОЦИАЛНИ"-----ДА ГИ ВНЕСЕ В НОЙ--за по-високи пенсии...!!
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗападноевропеецАми заминавай за "свободна и просперираща" Украйна! Никой не те спира, отиди и виж отблизо как живеят там!
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 94Близо 70% от безработните българи, които са намерили работа, продължават да живеят в крайна бедност. Това става ясно от доклада на Европейската комисия "Заетост и социално развитие"!
75
4
 
21
 
! Отговори
Михал преди 8 години
Какво да кажем за Пенсионерите? Само воените, Милиционерите и комун. номенклатура вземат високи пенсии. Инженери и лекари вземат окло 300 и над 300 лв ,а учителите под 300.Ние сме единствената държава където обикновен милиционер и *** от казармата вземат по--големи пенсии от инженери и лекари. Да ни е честито че живяхме в комунистическия РАЙ.
74
3
 
6
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: 101 (Тинев)Ами не знам дали е така но наистина ли Андрей Луканов навремето е бил казал както четох нещо от сорта: "Сега ще строим капитализъм, обаче ние ще сме капиталистите!"?Та нищо чудно - все едно да очакваш Крас да освободи робите на Спартак, вместо да ги излови всичките и да ги разпъне на кръст.Така че нищо чудно - никой комунист няма да ти даде заплата от много хиляди левове месечно, дори и да си много умен и ценен кадър.
73
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живеем в епохата на ,,чорбаджиите изедници '' и ,,човек за човека е вълк '' - вие какво очаквате !?
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Киро--88;Казвал ли ти е някой колко си глупав?
71
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30% от икономиката или 50 000 фирми са в руски ръце ,начело с Лукойл и половината от АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ. Те не отчитат никакви печалби и съответно не искат да плащат данъци.Русиия винаги ни е доила и пречила.Проклета да е.
70
2
 
9
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Откакто нЕкои хора се наиграха на комунисти и станаха бизнесмени / демократични разбира се /, българският трудов човек обеднява неотклонно. Бившите правоимащи, а сега бизнесмени, са си пак с привилегиите. С малка разлика: Преди от благоприличие донякъде не афишираха с положението си толкова.А сега им лъснаха озъбените хищнически зъби и дерат, хапят, разкъсват де що пролапат.Честита ви демокрация.
69
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако имаше силни синдикати и добри политици, картината в България щеше да е друга.
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В по-големите държавни институции секретарките на шефовете, които са със средно образование получават повече пари от хора с по-висока степен на образование и повече отговорности. Секретарките си превишават правата и започват да разиграват хората. Обикновено са комплексирани личности, които обичат да мачкат останалите и да се вживяват сякаш те са шефки. Забравят, че просто са обслужващ персонал и нивото им е доста под това на останалите хора. Не може да се разрешава работата да зависи от такива.
67
4
 
5
 
! Отговори
$oro$ преди 8 години
Днес изглежда ще е слаб ден за троловете. Време е да пусна статия за Путин иначе няма да има и за пица.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са институциите които трябва да наблюдават коректността на частния работодател. Дали заплатите на които осигуряват хората са реални, дали получават парите си навреме, дали ползват отпуските си, дали работят по 8 часа, дали им плащат извънреден труд. Проверяващите са покупни жалки ***, които гледат само някакви листове и нагласяват нещата без това да е реално. Вижте разликата в заплащането на хората. Не е нормално да е толкова огромна, като са взаимнозависими.
65
3
 
3
 
! Отговори
Шегобиеца преди 8 години
Това е така защото плащат най много колкото сбора на стотиците от картинката към статията!
64
5
 
11
 
! Отговори
сандо преди 8 години
според Б Борисов в България бедни нема
63
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България няма бедни, има такива които се осигуряват на минимална заплата. От там идва и статистиката. Иначе погледнете какво е в Русия и ще ви хареса повече тук.