Дете падна в движение от кабинковия лифт на Витоша

Момчето по чудо е невредимо
Обновена: 24 яну 2016 19:24 | 24 яну 2016 19:23, Петя Славова
74
Дете падна в движение от кабинковия лифт на Витоша
Снимка: архив, Булфото

5-годишно момче падна в движение от кабинковия лифт на Симеоново. Като по чудо то е невредимо, съобщава bTV.

Според бащата, синът му Влади бил застанал прав в кабинката, докато той да му оправял екипировката. Тогава вратата внезапно се отворила и детето полетяло с лице надолу. Момчето паднало от около 8-метра височина и единствено снегът е спасил живота му.
 
Паникьосаният родител мислил да скочи след него, но се уплашил за намиращата се в кабинката негова 6-годишна дъщеря, а нагоре височината стигала до 14 метра. След като стигнал на следващата станция бащата слязъл пеша за да вземе сина си.
 
Момчето е прегледано в Пирогов и е невредимо, без наранявания и сериозни травми.
 
Собствениците на съоръженията смятат, че вратата насилствено се е отворила и обвиняват за инцидента намиращите се в кабинката. Според тях, във въздуха вратата може да се отваря, но само аварийно отвън.
 
Лифтът е спрян, докато тече проверката по случая, която ще е готова до 7 дни. Столичната дирекция на МВР също проверява инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Макс преди 8 години
Падна щото баща му е ***! Как може да оставиш детето без контрол? Освен това тая врата не се отваря току така!
44
1
 
4
 
! Отговори
Невена Пеева преди 8 години
Разказът на бащата се промени няколко пъти и малко ме съмнява този човечец- да не би да е бил невнимателен и така да се измъква от ситуацията сега
43
4
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
До КирилА докато се оправим със зелените ние ходим на ски в чужбина. Пълно е с лифтове, всичко е организирано и природата се пази наистина ! И цените не са много по различни от тукашните.Дано скоро се справим със зелената мафия.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извинете, къде е гледал бащата докато детето не е спазвало правилата за возене в кабина!? Айде моля ви се, все някой ни е виновен за невниманието, нали?!
41
3
 
5
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
Нещата може и да започнат да се случват, ако зелените мишки спрад да бойкотират всяко желание за подобряване на ски зоните.
40
4
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Аз не разбирам какво общо има Цеко с безотговорния баща в случая. Това, че единият е тлъст далавераджия означава ли, че другият трябва да остави детето си да виси по вратите на кабинката? Като за *** е написано вътре да не се натискат вратите. Това е кабинка, няма как да е с блиндирани врати, братче. А на открития лифт както правим - вдигаме предпазителя, летим 5 метра надолу и пак Цеко и Цвеко са ни виновни?
39
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бащатаЯ, вие не бяхте ли притеснен за детето и безотговорността си, или имате много свободно време и подозрително лично отношение към витошките далавери? "Любимата" ми софийска порода - панелни гъзарчета, които не са посадили и едно дърво, но имат неграмотна позиция за Витоша и всичките планини, които чужди дядовци са залесявали. Айде и ние да сме се возили на тоя лифт, може ли? И да имаме представа, колко е широка кабинката и какви маймунджулъци трябва да се вихрят вътре, за да се отвори.
38
1
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До 43Ние сме прости, ти си сложен... Бащата може и от 5-месечен да каже, че кара ски. И аз карам кола от 15 години. Това означава ли, че като возя детето си, трябва да го оставя да виси по вратите, докато падне навън? Щото понеже аз карам кола от 15 години, нали. Ти не си ли се качвал/а на този лифт? Я, падни през вратата, без да се гевезиш по нея. Ей така, както си седиш вътре. Ако можеш.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста износени механизми са, но такова спонтанно самоотваряне е като да повярваш в перпетуммобиле. Единственото обяснение е намесата на демонични сили. Аз мисля, че бащата е урчасан и ако жена му не се разведе веднага с него, следващият път децата ще ги тресне гръм. Това е било само предупреждението на Съдбата!
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах репортажа и защо ли не повярвах на бащата.Детето за възрастта си е едро, буйно и майката едва го държеше за ръка.С изражението на лицето, движенията, неразбираемите думички ми прилича на дете със специфични потребности /дано да греша/.Родителите трябва да са нащрек винаги, когато водят децата си на подобни места.
35
1
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 8 години
Ами значи е била технически неизправна.
34
2
 
24
 
! Отговори
спец преди 8 години
Без да наблягам на факта, че дипломната ми работа в МЕИ като инженер по подемно-транспортни машини беше въпросния лифт, и познавам прекрасно характеристиките на съоръжението, искам да споделя с крайно бездарните коментари на повечето " софиянци ", че кабинката е абсолютно НЕВЪЗМОЖНО да се отвори отвътре по време на движение, освен ако е технически неизправна. Съветвам таткото веднага да уведоми производителя Допелмайер , които между другото са абсолютен световен лидер в продобни съоръжения.
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова прости хора пишат тук, няма спасение! Бащата кара ски от трети клас на Витоша. Със сигурност е по-софиянец от повечето тук. Трябва малко да прочетеш, да чуеш и тогава коментирай! *** народ- слаба държава!
32
1
 
17
 
! Отговори
иридий преди 8 години
Скоро по телевизията показаха същият лифт на състезание в Австрия, просто ми направи впечатление? На Боровец кабинката също е по-стара от "симеоновския" А в Германия съм се возил на лифт от 1936г, който е в перфектно състояние....Значи проблемът е някъде другаде.
31
9
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Аз трябва да пробвам ходене по голяма нужда в кабинков лифт, да видя как лети лютеница в планински условия и как си взаимодейства с девствен сняг от 10м височина. Колко е билетчето?
30
2
 
5
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
поредната простотия - край няма, станахме страната не неограничените простотии
29
6
 
7
 
! Отговори
бащата преди 8 години
Никола... само по ника те познавам :) остави го тоя *** да подскача тука... нали пари му дават... я сорос я витоша ски! Обичай ги тия без вазелин :) Владо е добре а Витоша Ски до година няма да са концесионер на Витоша... аз си знам че мога!
28
4
 
18
 
! Отговори
NUKI преди 8 години
До #32 Ела на Сантоса (дълбокия прованс градинката пред Райфайзен на Иван Асен II ) и ще ти покажа от кое село е семейството. Бих ти показал и как се отварят вратите на лифта, вероятно и този коментар ще ми изтрият,но ако го четеш утрепко долна, знай, че никой истински баща не би навредил на детето. Тази *** врата не трябва да се отваря дори и да искаш да се самоубиеш, Вратите трябва да се отварят навътре за да се избегнат подобни инциденти при неволно облягане в съпътсващ дефектирал мех.
27
5
 
11
 
! Отговори
бащата преди 8 години
на страницата си съм публикувал отворено писмо до ВитошаСки! Моля не трийте коментара и публикувайте писмото! https://facebook/lubomir.stankov.5
26
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Детето било отворило вратата, бащата бил отворил вратата(за да хвърли детето си?)...абе вие у ред ли сте бе?????? При такъв инцидент в нормална държава, отговарящия за лифта изгаря и с лиценз и с маса мангизи. Без никакво значение оживяло ли е или не детето.Вратата не би трябвало да се отваря от вътре. Насилствено отваряне от вътре може много лесно да се докаже.