Марио от Белоградчик вече не е герой. Съжалява, но защо?

Момчето, което е пълнолетно, работи, ходи по барове, напуснал училище
Обновена: 27 яну 2016 12:29 | 27 яну 2016 10:35,
78
Марио от Белоградчик вече не е герой. Съжалява, но защо?
Снимка: кадър, Нова телевизия

През 2012 г. 15-годишният Марио от Белоградчик с риск за собствения си живот извади дете от пропаст. Тогава, преди 4 години, Марио, който расте в държавна институция, заедно с братята си, се превърна в национален герой.

Марио вече е пълнолетен и е избрал да напусне дома и училище.

Още по темата
Сега работи за 600 лв. и е доволен. Има собствени доходи, не е на режима от дома.

Възпитател от дома, в който Марио живял 16 г., разказва, че всички искали Марио да се изучи и да спортува, но той искал да е самостоятелен, да си купи кола.

"Те си мислят, че като излязат от тук, има цветя и рози и, че всичко им е дадено, но животът не е такъв", обяснява тя.

Марио обаче е щастлив от свободата си, седи до късно по барове с приятели. Преди време той искаше да стане футболист, но днес рядко рита с приятели. Марио не се е възползвал от поканата да стане част от младежката школа на "Левски". Не е искал да се разделя с братята си, не е искал да рискува. Днес съжалява.

"Трябваше да замина", споделя той. Възпитател от дома, в който живял Марио, разказва, че много хора са му подавали ръка, но той все не я поемал.

Приятели на Марио се свързали с школата на "Левски", обяснили кой е и какво е направил преди време, но от там му отвърнали, че е вече твърде късно.

Сега съжалява и, че е напуснал училище.

През 2012 г. най му харесвало вниманието и запознанствата. Най си цени статуетките и грамотите, които е получил. Сега твърди, че би започвал пак да рита и обещава пак да го направи.

"Вече е пълнолетен и си мисли, че никой нищо не може да му каже, но след време ще разбере, че не може така да постъпва", твърди Минко, бащата на Марио. По думите му трябва да продължи с футбола, но не вярва да го направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По злобните коментари на разни сселяндури и доктори на философските науки, още с акне по ммуцуните, разбирам, че Марио отново е направил точно каквото трябва. Разбирам, момчето, уважавам изборът му и го подкрепям. На останалите казвам:ДГД!
64
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми кво друго може да стане от един малък ци***ин , освен да стане дърт ци***ин. Еми този е на път
63
2
 
8
 
! Отговори
Pff преди 8 години
Shto za maloumnici ste nemoga da razbera....kvo iskate ot momcheto raboti izkarva si pari i pravi kakvoto mu e na surce kvo se e provail nemoga da razbera
62
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми цяла нощ обикаля по баровете, значи е готов футболист, даже и за националния.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
600 лв/мес и обиколки на барове - нещо не ми се връзва...
60
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам целта на тази статия ?Или просто пишем за да пишем?
59
4
 
14
 
! Отговори
чакай малко преди 8 години
Гледах го по ТВ, не се разбра какво работи за 600 лв.- без образование или някаква квалификация. За мен е бъдещ контингент на една институция - дано не съм прав.
58
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много добре си се справя хлапето- бачка и не чака на мам и тати. Не скача с бокс на хора на пешеходна пътека, не пребива старци в автобуси, не ходи с 15 годишни девойки,които като го зарежат напада с нож "от любов"....и не ходи с възрастни кметове по хотелите....Това правят нормалните ви деца от нормалните ви семейства.Момчето си е супер дори спрямо всеобщата чалганизация и простотия в държавата!
57
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo bulgari imat bolni ambicii za decata si. Edin shofior na kamion s sredno obrazovanie, 2000 leva zaplata i shtastlivo semeistvo e shtastliv. Visshist s 600 leva, samoten, ne e nad nego, daje e pod nego.
56
2
 
14
 
! Отговори
Ел преди 8 години
Случаят с Марио се повтаря като през индиго при много негови събратя по съдба.И с това си обяснявам интереса към него.След излизане от домовете тези младежи се оказват неподготвени за джунглата на днешния живот.Подобни затруднения имат и "Нормалните" деца,но те разполагат с подкрепата на семействата си или "духват" в чужбина,което сочи,че общата ситуация е лоша.Той просто е "избягал" от себе си и е нужно да бъде окуражен да намери своя ресурс и да го развие упорито.А това е образование и работа.
55
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Погрознял си Марио. Беше симпатично лапе. Тея барове...
54
1
 
13
 
! Отговори
36711 преди 8 години
По-скоро е имал нужда от истински ментор, който да му даде акъл и да му вдъхне самочувствие. На 19 години животът е пред него
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мен той е същият добър човек.Съдя не само по постъпката, която ни запозна с него, но и заради привързаността му към другите деца в семейството.Смятам, че няма да се изхаби, ако даже на местна почва има занимание, което го удовлетворява.Трябва добронамерени хора да го насърчат.Това е човек, който е добър, смел и поема отговорност.Грехота е това младо момче да се шляе по заведения.Задължително трябва да си завърши образованието!Той е интелигентен и истински!
52
5
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Случая изобщо не трябва да се коментира. Всичко е ясно.
51
2
 
12
 
! Отговори
@57 преди 8 години
Ами има и вечерно, има варианти да завърши ако иска. Но е вярно, че ще му бъде доста по-трудно. Това за гимназията не го бях прочела. Но в крайна сметка животът си е негов. И може да го живее и без гимназия, ако това го устройва. За съжаление децата от домовете излизат от тях силно увредени от системата, неслучайно има проекти за къщи, в които да живеят след това докато се осъзнаят и си стъпят на краката. Но той явно смята, че знае какво прави, пълнолетен е, сам си решава.
50
5
 
26
 
! Отговори
важи преди 8 години
Господ дава, но в кошара не вкарва.Насила може да вземеш, но насила не може да дадеш.
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До meЩеше да е така ако беше завършил гимназия, но той е напуснал училище на 16 и дори и на 30 да реши, че иска да учи ще му е трудно, защото няма диплома за средно.
48
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте яли момчето - и на него не му е лесно. Гледа се оправи както може.
47
5
 
9
 
! Отговори
хаха преди 8 години
до 52 - не не, дълбоко грешиш. Марио, макар да не го осъзнава, не приема суетата и блатото на днешна България. Значи в труден момент веднага е РАЗБРАЛ КАКВО ДА НАПРАВИ, а сега, когато му е "лесно" - греши. НЕ НЕ не е така. И в двата случая постъпва правилно. В единия спасява живота на непознат, а в другия не иска да е част от ПРЕСТЪПНО ОБЩЕСТВО!
46
3
 
8
 
! Отговори
ами преди 8 години
ето това е провалът на ОБЩЕСТВОТО! Подобно момче, което проявило храброст и съобразителност няма и не може да намери достойно място в обществото. Какво да прави в Левски и уредените мачове и мамини синчета или в училище където е бил подложен на тормоз от учителите(той го каза) защото му завиждали. Едно достойно и свястно момче, което пак ще бъде за пример и ЛИДЕР, но в света на престъпността и маргиналите. Ето това е България, въпрос на време е да има всенародна РЕВОЛЮЦИЯ и БЕСИЛКИ за грабителит