Левски и Ботев заради съжителство ли проляха кръвта си!

Хора от цялата страна протестираха в Карлово срещу опитите за подмяна на историята
Обновена: 30 яну 2016 17:07 | 30 яну 2016 16:00, Веселина Йорданова
384

Хора от цялата страна протестираха в Карлово срещу опитите за промяна на факти от българската история. 
Още по темата
Пред паметника на Апостола на свободата в Подбалканския град над хиляда присъстващи изразиха несъгласието си с предложенията за нови учебни програми и отпадането на знакови произведения като "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово", "Къде си, вярна ти, любов народна" и други.

Присъстващите подкрепиха изказванията на заместник-кметовете на Карлово Антон Минев и Стойо Карагенски, на кмета на Калофер и други, че няма да допуснат да бъде подменена българската история и чуждо вмешателство за обезличаване на нацията ни.

"Защо проляха кръвта си Левски и Ботев, заради едно съжителство или заради свободата на България", попита отец Рафаил от село Климент и добави: "Един народ, който не помни своята история и минало, той няма нито настояще, нито бъдеще".

Силно аплодирано беше и изказването на Мадлен Кирчева от Българския национален събор, в което тя заяви, че тя и нейните съмишленици не искат Меглена Кунева за министър на образованието.

От трибуната пред паметника на Левски тя каза, че иска доказани български експерти и учители да изготвят проекта за българското образование, предаде БТА.

Мирният протест в Карлово бе организиран от Сдружението "Хайдути", Националното дружество "Традиция", комитета "Родолюбие" и бе подкрепен от общините Карлово, Сопот, Калофер и Павел баня.

На него присъстваха родолюбиви българи от населените места в Подбалканския край, както и от Самоков, Плевен, Шумен, Бургас, София и други.

На мирното шествие бяха издигани плакати "Ние помним Батак, а вие?", "Долу ръцете от историята ни", звучаха български възрожденски песни, а шестгодишната Рая рецитира "Аз съм българче".

Присъстващите се подписваха в подписката, организирана от калоферци, която ще бъде връчена на новия министър на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още по темата: протесткарлово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Boz Kurd преди 8 години
Османлията вече не се турчее, той се покюрдчва интензивно след Майското въстание на кюрдите в Джизре и Силопи.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Кунева ще доразбие образованието!
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 12До 16 ами хубаво но защо вече го няма а ? А ? Защото Съвета за икономическа взаимопомощ СИВ в който бяхме членове както и Варшавския договор както и целия ссср се сринаха поради собствената си изостаналост неконкуретноспособност и икономика москвичи след 10 години чакане за буркани с лютеница, дори и Русия днес не може да си позволи каквото имаше по времето на СИВ което беше изостанало и днес ползва западни технологии коли електроника и т.н.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бай Иване, гледай си уфцете и не се занимавай с военно дело, събрани племена тръгнали да плячкосват пък взели че покорили Византийската империя и половин Европа, айде пий една студена вода и много ти здраве...--------------------------Гледай си дюнера и ибрика! Османската империя е създадена от българи и управлявана от българи. В момента в който българите са се махнали и сте се разпаднали както сега се разпадате заради кюрдите.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кунева като дойде и ще останем без история!
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не с дупенце, а с оръжие бяхте разбити при Чаталджа и Чорлу. в резултат 3 млн османлии са изгонени и етнически прочистени от България.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайтеее ми ги тия бееее,дайте ми ги мръсни предатели.Какво ,,съжителство,, бе???Еиии полудел съм....в други държави вече да сте изгнили по урановите мини или да сте ***.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дно време българите поне са опитали да направят някаква пародия на съпротива срещу османската империя, ама така и не се разбрали помежду си и ос-----------------------------------------Само дето заради тая пародия на съпротива сега се гъчите 70 млн в Анадола изгонени от всякъде и се избивате с кюрдите.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са глупави руските агенти у нас, болния въпрос за турското иго го повдигнаха точно след свалянето на руския бомбандировач от турците и проблемите в ДПС между агентите Доганов и Местанов, а че думата робство не е точна не е, робство е имало в Америка и Англия в България не е имало африканци докарани с корабите да работят до смърт в плантациите
9
0
 
14
 
! Отговори
До Османлия преди 8 години
Османските воини никога не са съжителствали с робска ***, както я е определил робския поет Петко Славейков.Само дето тая "***" ви разби в две войни и ви разсели из целия Анадол, откъдето произхождате!
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До печалнаА при Орешарски ДПС във властта ли беше или не?
7
1
 
26
 
! Отговори
бе какви преди 8 години
До Османлиявойни са били османлиите ?? събрани племена дошли да плячкосват и унищожават !! воина има чест и родина които защитава ! няма човек които да коли беззащитни жени и деца !! та прадедите ти са били диваци-което явно се е предало и през вековете и така ще си остане-за щастие .
6
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че не сме били 500г под руско иго че щеше да се затрием като Волжка България. По време на руско иго нямахме право на :имот, религия,език,народност,свободна търговия,взривяваха черкви,бяхме концлагер на руснаците и имаше телена ограда да не избягаме на Турция. А ПРЕЗ ТУРСКО: всичко това го имахме и даже повечето църкви са строени през турско та даже сега не можем да ремонтираме
5
2
 
30
 
! Отговори
алло шалварестият преди 8 години
До Анонимен 6добре , че братушките ви разкараха от България . жалко само , че ги спряха да ги изхвърлят и от европа !
4
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искат да въведат термина 5 вековно съжителство с турците вместо 5 вековно турско робство в някои учебници. Докъде я докарахме. Срам и позор!
3
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма друг продажен народ, който във всеки голям град да е издигнал паметници на поробителите си!!!! И този срам съществува повече от 70 години!
2
2
 
42
 
! Отговори
печална преди 8 години
С ДПС във властта какво очаквате?
1
0
 
32
 
! Отговори
от жълтите павета преди 8 години
А къде са политиците хеле пък разединителя на нацията да кажат на тоя народ там от трибуната какво е тяхното мнение или ги е страх от народната любов.