Трагедия с мигранти на границата: 2 жени починаха от студ

Групата е била от 19 души, вероятно от Афганистан
Обновена: 7 фев 2016 11:07 | 7 фев 2016 09:40, Красимир Ангелов
173
Трагедия с мигранти на границата: 2 жени починаха от студ
Снимка: Булфото, архив

Две жени, пресичащи нелегално границата при Малко Търново, са починали от измръзване тази нощ, съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред bTV.

Групата е била от 19 души, вероятно от Афганистан.

Граничните полицаи, които са заловили групата, са оказали помощ на жените.

Те са закарани в болница, но лекарите не са успели да спасят живота им. Едната жена е по-млада - на възраст 14-16 години, а другата – по-възрастна - между 30 и 40 години.

"Този преход е свързан с рискове, особено когато е нелегален. Това е един от най- големите проблеми, който седи пред политическото решаване на този въпрос. Нелегалното мигриране, нелегалното преминаване крие рискове", посочи Румяна Бъчварова. По думите й, на останалите бежанци от групата ще бъде оказана помощ, ще бъдат регистрирани и ще им се предостави статут, ако отговарят на изискванията.

"България успява не просто да пази границите си, което е невъзможно физически по цялото протеже на границата, но имаме регистрация, която ни дава възможност да ги регистрираме и нещо, което малко държави правят, да интервюираме голяма част от тях, които съвпадат с рисковите профили, за да можем да установим наистина дали те се нуждаят от защита и дали не са хора, които използват бежанските войни като прикритие, за да минат през нашата територия”, каза още вицепремиерът и министър на вътрешните работи.

Общо 15 мигранти от групата, заловена край Малко Търново, са настанени за лечение в МБАЛ-Бургас. Повечето от оставените за лечение са непълнолетни. 6 от децата са във Втора хирургия, 4 са в Детско отделение и едно дете е в Гастроентерология. Децата са на възраст от 4 до 16 години.

Има двама души в по-тежко състояние – мъж и жена. Те са под непрекъснато наблюдение в реанимацията, съобщиха от здравното заведение.

От там също информираха че в отделението по съдебна медицина са откарани две тела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямата новина. Две цигли по-малко. А какво става с придружаващите ги брадати майки с деца (били 15-тина май)? Тези двете сигурно са им били за утоляване на сексуалния нагон по време на път.Сега като са стигнали в Европа - царството на то.ле.ра.сти.ята и вече не са им нужни и са се отървали от тях. Брадатите майки с деца знаят, че в БГ има доста ку...вуляк и ще си намерят някоя за секс на екс.
49
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Незаконно преминавана на границата?!!!! Алоо, проку..рорите, защо се криете като мишки, бе! Пита ви бъл.гарския Н.АРОД!
48
1
 
31
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
И за какъв *** бяха пръснати тилкова пари за ограда?
47
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Незаконно преминаване на Българската граница?!!! Алооооо, прокурорите, спите ли бе? Действайте бе, не си трайте като мишки! Пита ви НАРОДА!!!!
46
3
 
37
 
! Отговори
Бивш граничар преди 8 години
ЕДНО ВРЕМЕ НЕЗАКОННО ПРЕМИНАВАЩИТЕ ГРАНИЦАТА БЯХА ПРИРАРВНЕНИ КЪМ ОБИКНОВЕВИЯ ДИВЕЧ..ПРАСЕ...ЗАЕК И Т.Н.!АВТОМАТА Е В РЪЦЕТЕ ТИ И ВИДИШ ЛИ НЯКОЙ НА КОЙТО НЕ МУ Е РАБОТАТА НА ГРАНИЦАТА МОЖЕШ ВИНАГИ ДА МУ ТЕГЛИЩ КУРШУМА БЕЗ ОСОБЕНИ ОБЯСНЕНИЯ!АКО НЕ ГО НАПРАВИШ ТИ ВЛИЗАШ В ЗАТВОРА!
45
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZASHTO NE SA GI OSTAVILI DA ZAMRAZNAT I NAPROLET DA SLUGAT ZA HRANA NA ZVEROVETE.
44
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Северозападна България умират хора, защото нямат пари да си плащат лечението и не ги лекуват, че нямат осигуровки!Това е истина!
43
1
 
22
 
! Отговори
Xexe преди 8 години
Лятото кво ше стаа не е реално!
42
3
 
30
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Дори и зимата ни вече е евроатлантическа.Жалко.Де да бяха зими каквито имаше преди 20 години и повече.Една налазваща *** от тези нямаше да остане.
41
0
 
2
 
! Отговори
Xexe преди 8 години
До EвротолерастVeliko bratle evala!
40
0
 
34
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Когато българите умират не е нищо особено за джурналята и ***.Най-много да го нарекат с любимото им "инцидент",но когато две опасни,неграмотни,мързеливи,болестотворни и престъпни *** биват задраскани с помощта на майката Природа е "трагедия"? Днес,вие сте трагедията.
39
0
 
12
 
! Отговори
zx преди 8 години
Плача... :-D
38
1
 
24
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Имам 2 въпроса към днешните. Къде е трагедията тук?Как момиче на 14-16 е жена?Жалки подметки сте.
37
0
 
34
 
! Отговори
Bond преди 8 години
Честито! Спестихме 2000 лв. месечно за издръжка на тия безполезни твapи.Защо когато български гражданин загине от измръзване, никъде по медиите няма гръмки заглавия "ТРАГЕДИЯ"?
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо гръцките фермери не дойдат да затворят границата и тука. Ще ги храним по добре от нашите гранични полицай.
35
0
 
22
 
! Отговори
дам преди 8 години
Като имаме такъв умен пожарникар е така ... потупват го по рамото колко добре се справя , че им строи огради с парите на българите , че задържа на сила бежанците в страната ни и ги храни и пои .Щом искате да ги пускаме в Европа се питат на границата още , къде искате да живеете в България или Германия , Франция .... .... .Ето това са европейски ценности и няма да ни обвиняват , че сме се държали лошо с тях , просто им даваме сандвичи и вода и една карта и им посочваме прекия път до Берлин ....
34
0
 
25
 
! Отговори
дам преди 8 години
Всичките страни получават милиони евро помощи а Турция даже милиарди , но България получава един ....Боко вместо да се прави на велик , да каже че иска помощ и че е изхарчил 200 мнл от началото на кризата за огради и центрове за настаняване , да бъдат така добри приятелите му Камерън и Меркел , да платят сметката , ако не да не очакват някой да им пази външните граници , а те да дават на ердоган 3 млрд и той нищо да не прави ... нали за това ги получава тези пари , да не ги допуска в Европа
33
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕЗИ ДЕТО СА ГИ"СПАСЯВАЛИ"ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЗА ПОМАГАЧЕСТВО НА НАРУШИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА И ТРАФИК!!ТОЧКА!
32
0
 
38
 
! Отговори
2 преди 8 години
защо трябва ние да плащаме за тяхната простотия...кои ще плати за линейките, лекарите, полицайте...храна, лекарства....Българи умират защото не могат да си позволят лечение...пенсионери умират от глад....`СТИГА ФАЛФИВИ СЪЛЗИ, НА ЧИИ ГРОБ ПЛАЧЕТЕ КУЧЕТА ПРОДАЖНИ...БЪЛГАРИЯ УМИРА. ВЪН,ВЪН,ВЪН МЮСУЛМАНСКАТА *** ОТ ХРИСТИЯНСКИТЕ СТРАНИ!!!!
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И нашите ги пускат да си преминават транзит, но тук става въпрос за умиращи хора и за спасяване на живота им. Има си неща, които цивилизованите хора не правят. Едно от тях е да оставят хора да умират от студ и да не им се помогне. А диваците /независимо от националността им/ нямат място в Европа.