US бойци с плътно присъствие в България през годината

САЩ с амбиции да ремонтират мост край Ново село – да минава военна техника по него
8 фев 2016 07:00,
245
US бойци с плътно присъствие в България през годината
Снимка: архив, Булфото

Американската армия ще присъства плътно в България през цялата година. Това се вижда от списъка за ученията, които ще проведе армията на САЩ в страната ни, пише вестник "Труд".

Освен сухопътни ще има и много учения на кораби в Черно море, като често американски F-16 ще кацат в авиобазата край Граф Игнатиево.

Първото учение между САЩ и България бе от 7 до 15 януари. То е част от голямата съвместна подготовка. В него участваха 350 военни, от които 150 български и 155 от Корпуса на морската пехота на САЩ и 25 румънци. Имало е и стрелби с танкове. У нас специално бяха докарани четири танка М1 Abrams, бронетранспортьори "Страйкър" и артилерийски системи.

16 са ученията между българската и американската армия, които ще се проведат в други страни. През септември тренировките ще бъдат в Грузия, а месец преди това - в Украйна. През цялата година ще ума подготовки в Германия и Румъния.

И през тази година САЩ продължат да инвестират в подобрението на инфраструктурата на полигона в Ново село. Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществени поръчки за строителство и надзор при реконструкцията на мост, който се намира близо до полигона, на пътя Шумен – Ямбол – Гранитово - Лесово. След реконструкцията по моста ще може да преминава военна техника. Ще се поставят нови парапети и защитна ограда. Ремонтът трябва да бъде направен за 200 календарни дни, или 7 месеца. Прогнозната стойност на поръчката е 670 000 лева без ДДС.

Проектът се финансира от въоръжението сили на САЩ.

Американската армия ще спази и традицията да помага на населението ни в различни райони на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
9
 
! Отговори
ИЗВЪН СОФИЯ преди 8 години
всичко е унищожено ТОТАЛНО и няма ниакжо препитание освен да ходят да гледат старци в Англия, да пасат кози в ГЪРЦИЯ и да берат портокали срещу мизерни пари
98
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как се нарича състоянието ,когато една чужда армия присъства в родината ти без да е желана от народа? Би трябвало да се нарича окупация.
97
3
 
2
 
! Отговори
До 136 преди 8 години
А това ясно показва, че тука все още се намират нормални хора, които не са се "толерастили", виждат нещата ясно, а не слушат и вярват на тъпите смешки от рода на "западн/ал/и ценности" и разни други "глобални" либерастии!!!!
96
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 140Уникалният феномен се доказа като неработещ. Ролята на държавата определено не е да прави бизнес. Видя се - беднотия до шия и дефицит е резултата.
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 128През соца е имало 10тина въстания срещу СССР и БКП. Представи си. Българи срещу скапаната русия.През ПСВ българи наритват яко руснаците в добруджата. Пленените руски знамена могат да се видят в музеите.Руснаците без ядрено оръжие са просто пушечно месо.
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не става дума за Русия,а за уникален феномен-обществена собственост на средствата за производство.Дори е невероятно,че това се случи.В наше време Путин многократно подчертава,че социализмът се е провалил навсякъде и няма връщане назад.В Русия днес има олигарси,които няма да се лишат от собствеността си.Пропуснахме момента.От тук на сетне сме на естествен отбор с помощи за най-бедните за да не правят золуми.
93
3
 
2
 
! Отговори
До 128 преди 8 години
"Окупирана" е главата ти и то главно от ***! Колкото до ученията, то нато-нациките толкова много "обучаваха" грузинската армия, че горката, за три дена тогавашната руска армия ги направи за смях!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А колкото до войните...а са тръгнали срещу руснаците, на тия краварчета и техните продажни слуги от политиците ни така ще им припари под краката, че ще се чудят през кой баир да се спасяват! Или си мислите, че българите ще тръгнат срещу тях????? Че то и през фашизма това не стана
92
1
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
134 СИВ беше пазар от 300-350 млн население ЕС е пазар от 500 млн население / без да сравняваме покупателната способност / а като прибавим и Щатите примерно стават 800 млн Де е Киро на кярияЕдинствената роля на Горбачов и то положителна е че при разпада на Империята не допусна да се стигне до голяма континентална война . За това ще остане в историята Иначе тя рухна по съвсем обективни икономически причини.
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 134Социализмът рухна 1989 щото свършиха парите. Иначе си беше постоянно в калта.
90
0
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
139 Да това непрекъснато се наблюдава и тук , не знам колко хора пишат , но е на приливи и отливи , в даден момент превес взимат тези които защищават социализма и разбира се действията на Русия / те винаги слагат знак на равенство между тези две неща / в друг момент на терен тук са повече тези които критикуват социализма и които по никакъв начин не искат да са свързани с Русия
89
2
 
5
 
! Отговори
ОКУПИРАЙ БЪЛГАРИЯ преди 8 години
Това е девизът на американските и турски агенти.
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Феноменът на Соломон Аш обяснява защо рухна социализмът.Горбачов и неговата "платена" перестройка заедно с естествената човешка алчност си свършиха работата.СИВ беше гигантски пазар,друг път щеше да се срине,ако не беше Троянският кон-***,който едва ли и днес осъзнава,че прецака цялото човечество.***,който говори за себе си в 3-то число,един Господ знае как са го обработили.
87
2
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
138 Нямам пред себе си точна цифра , но по линия на помощта за братски народнодемократични режими доста голяма част от оръжейните оставки на фирми като Кинтекс и Тератон не са били платени . Виж всичко е до изключително лошо финансово управление . Така е казано и в документите . Безумни проекти като Червена могила или ДЗУ без наличето на външни опазари извън разпределението в рамките на СИВ . Непрекъснато изтичне на валута . Никой не говори вече за онези 80 ВТО-та в офшорни зони на наши хора
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисей,много се извинявам,но поне аз знам какво значи конформизъм в групата .Много интересен феномен описан от Соломон Аш ,който доказва с експеримент,че ако 9 от 10 лица в една група се наговорят да казват на бялото например-черно ,десетият непосветен в заговора се съгласява с тях.Народът го е казал:една лъжа повторена 100 пъти става истина особено във века на масовите медии,пич.
85
2
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Виждал съм с очите си документ в който Пръмов се моли на финансовият министър за валута по така нареченото Второ направление - сиреч долари , за да закупи концентрат за производството на Кока Кола . Можете ли да си представите с какви глупости се е занимавало министерството , да осигурява валута на някакво си дружество за да се разплати с доставчиците си и то за какво за Кока Кола , жизнено важен продукт. Смешни и жалки времена
84
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русифилите вместо да *** истерично срещу НАТО да свикват с ученията. И да си зададат въпроса защо преди окупацията на Крим нямаше такива интензивни учения.
83
0
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
В представения му документ е направен разчет на плащанията по външния дълг по главницата и лихвите. Посочено е и общата задлъжнялост (само по външния дълг) на страната в края на 1987 г. около 6000 млн. валутни лева, което е над 7 млрд. долара. Дадена е и информация за предстоящите плащания по външния дълг за следващите три години, както и данни за по-високите лихви, които НРБ трябва да плаща при положение, че външната ѝ задлъжнялост се увеличи.
82
0
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Третият фалит през 1987 г.През 1985 г. НРБ отново влиза в спиралата на външния дълг. Лошите икономически показатели във всички отрасли и неадекватната политика водят до взимането на все повече заеми от западни банки и до все по-голямо задлъжняване на режима. В същото време Тодор Живков отказва да прави каквито е икономически реформи. През октомври 1987 г. той е предупреден в писмена форма от председателя на БНБ Васил Коларов, че реално управлението се намира в състояние на фалит.
81
0
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
172 Тогава следвах в УНСС или ВИИ Карла Маркс както беше в периода 85-90 . Всяка година се въвеждаше НОВ икономически механизъм . Виждаше се много ясно , че икономиката се люшка . Между другото стигнаха до първи стъпки на нейната либерализация с Указ 56 и създаването на Търговските банки . Бях принудени а го направят . Дори се заговори и за нещо което десетелетие по-късно щеше да прерастне в Работнческо мениджърската приватизация или РМД. Помните ли какво изчезна първо на пазара - ЗАХАРТА
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев,приятелю,няма връщане назад-хората се настървиха за имане.Има един цитат на н'къв пич-западняк,който казва,че на комунистите им светвали очите при разпродажбата second hand на държавата за 10-те % комисионни-човещинка ,братко и сега е така.