Динко АТВ-то с отряд "Пакостници" срещу мигрантите

Дружината се събира на 11 март и тръгва на поход към границата...
19 фев 2016 08:52,
188
Динко АТВ-то с отряд "Пакостници" срещу мигрантите
Снимка: Facebook, Динко Валев

Историята на Динко от Ямбол, който залови 20-тина нелегални мигранти край границата ни с Турция, предизвика лавина от коментари.

След като разказа за случката, куражлията сега събира отряд от доброволци, който да пази границата. А към него веднага решиха да се присъединят десетки доброволци.

Едноличният арест на Динко се случи на метри от границата с Турция, до село Долно Ябълково. Динко Вълев заедно с негов приятел отивали да карат АТВ.

"Изведнъж един човек изскочи пред мен, аз го заобиколих и слязох, и той се засили отгоре ми. Ударих го и той падна на земята, почна да вика: Аллах, маллах. Беше облечен с едни скъсани обувки, яке и една раница на гърба", разказа Динко.

Още по темата

От гората излизат още 11 мъже. С тях има три жени и едно дете, както по-късно става ясно - от Сирия. След "ареста" Динко подал сигнал към телефон 112. Твърди, че за трети път залавя бежанци в района на границата.

"Ако разрешат на нашия клуб - той се казва "Пакостници", с АТВ –тата да патрулираме и който си хванем, за нас остава, ще се откажат", смята Динко.

Юристи обаче определиха действията на мъжа като "незаконен арест". От прокуратурата в Средец заявиха, че няма да се самосезират за действията на Динко поради липса на доказателства за саморазправа.

Сирийците от клипа обаче не са разпитвани, тъй като обвинението не знае кои са и къде са.

Полицията дошла час и половина след подаването на сигнала. Мъжът смята, че държавата е безсилна и затова призовава други да последват примера му.

"Смятам, че трябва да има повече национализъм, защото много предатели в тази държава. Накрая ще стане така, че народът ще вземе законите в свои ръце", заяви един от тях.

Доброволците смятат да задържат хора без насилие и без оръжие. Те се събират на 11 март и тръгват на поход към границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ти не осъзнаваш ли че като ги хванат тук трябва да ги връщат,а? Малко си обратното на умен.
61
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен трафикантите са истинското добро, а този в стремежа си да изпъкне и да си намери ниша да се изкара голяма работа само вреди. Трафиканта ги хваща и ги пренася в Европа и ни оттърва от тях. А този какво прави? Хваща ги, предава ги на полицията и после започва една дълга процедура, по време на която те са длъжни да стоят тук с години, а накрая може и да останат завинаги, ако обстоятелствата го наложат. Ако не влязат пък, си остават в Турция и пак е въпрос на време да влязат в Европа.
60
14
 
8
 
! Отговори
до 75 преди 8 години
Така като го гледаш, способен лие да извършва мисловна дейност?
59
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Сицилия нещата са започнали по подобен начин. Феодалите си правели каквото си искат, полицията абдикирала, а обикновени хора се събирали в дружинки и защитавали правата на обикновените хора със силата. Има ли кодекс на честта, служели са на всички обикновени хора и са били коректив в липсата на справедливост и феодалите са имали едно на ум.Само че нещата се обръщат с времето и след като изчезнат феодалите, мафията вместо да продължи да служи на хората, заема мястото на феодалите.
58
8
 
26
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Понеже тук се е напълнило с *** плюещи по Динко и защитаващи правата на "бежанците" искам да кажа нещо. Държавата има граници... истинските бежанци минават през пунктове по тази граница... т.нар ГКПП-та. Какво е вашето обяснение на това, че тези *** минават през полетата, а не откъдето трябва? Те НЯМАТ място там... ако всички им е редовно има си място откъдето да влязат. Те са нарушетели на държавната граница независимо откъде идват и къде отиват.
57
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ли ви се иска нещата да се решават по този начин? Утре по този начин някой ще си събере от вас кредитите, които не плащате, по този начин някой ще ви "санкционира", че не сте паркирали където трябва, по този начин някой ще потърси сметка на децата ви, че са на "неправилното" място. Ако мислите трезво се борете институциите да бъда такива, каквито трябва да са, а не да ви се дава право на саморазправа. Защото това е пътя към анархията. Гръцките фермери-анархисти - добре ли правят?Пазят гран
56
13
 
9
 
! Отговори
aa преди 8 години
Кукундрелник пълен, чудо на природата!
55
13
 
3
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Башибозук!! Европата ще ни види сметката, алоооу къде е прокуратурата!!
54
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, но следващия път да носят и лопати.
53
45
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По същият начин са започнали и нацистите. Бъдете спокойни ЕС ще набие канчето на Винету заради тия селски простотии, а той ще набие главите на самозабравилите се Динковци.
52
24
 
19
 
! Отговори
aa преди 8 години
Сеуанин с коуело, па и с перфектен английски (за тези които не са гледали видеото) ...малко стоичков, малко божинов, малко волен, малко пищов и много цонко чоков
51
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
такива дружинки ве4е има навсякъде в Западна Европа, така че браво на 4овека
50
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, ходиме ние за глигани, а тия тъпанарчета на АТВта само бръмчат и разгонват всичко. Тоя като го гледам си е добро прасе, та да не земе да отнесе двете нули.
49
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 11 март и тръгват на поход към границатаА бесилките кога почват да ги дигатСелтаците ще берат ядове
48
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де толкова рехвате срещу арабугите, заплашвахте с граждански отряди и опълчения и сега когато се появиха хора, които правят точно това, лаете срещу тях?! Какво очаквате - хвърковатата чета на Бенковски да възкръсне и да полети към границата ли? Мутра било момчето, селянин бил. А кой да ходи да лови нелегалните на границата - вишисти от УАСГ ли??
47
36
 
20
 
! Отговори
aa1830 преди 8 години
Такъв селяндурин скоро не бях виждал...пази боже, това да не си наред с главата е най-лошо от всичко!
46
3
 
23
 
! Отговори
Старата школа преди 8 години
И какво като е там? Да не би да ги спира? Не - прибират ги и ги регистрират. Въпросът е ДА НЕ ВЛИЗАТ на територията на страната, а това никой не го спазва. Всичките ги ПОСРЕЩАТ и това е. Нека мъжете, служили на границата, когато имаше държава, да кажат как се пази граница - на браздата, куче, оръжие, минирано. Иначе както казват новите ни братя - турците "файда йок"....
45
52
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само го погледнете. Отпред АТВ, отзад БМВ, на врата ланец. Пълна ***, която се мисли че е над закона и може да си оре с мотора дори и в защитена територия. Такива се множат в държава без правосъдие и контрол (анархия).
44
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
начина на Динко за прехрана - обир на бежанци. Нека правят хайки - но да има полицай с тяхИ да има полицай, той ще е корумпиран. И те са същите ***, които ще продадат и майка си за едни 100 евро. Армията трябва да е там.
43
6
 
53
 
! Отговори
един друг преди 8 години
Препоръчвам на Динко да продължава да прави това което е решил и да си мълчи. Причината е, че в БГ ненаказано добро няма. За пример: дядото който беше оразал изсъхнало дърво в двора си. А колкото до платените драскачи в този сайт, които сега ще ме хранят.... дори няма да си хабя клавиатурата да пиша за тях...