Горивата при Марешки падат с още 30 стотинки. А другаде?

"Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес"
20 фев 2016 13:00,
192
Горивата при Марешки падат с още 30 стотинки. А другаде?
Снимка: Reuters

Газовата асоциация твърди, че цените на горивата ще паднат с 2 – 3 стотинки, "аз ще ги опровергая – в най-близко време ще има още бензиностанции в страната и не с 2 – 3 стотинки, а с 20 – 30 стотинки ще паднат горивата".

Това коментира пред bTV бизнесменът Веселин Марешки, който добави, че скоро ще има бензиностанции и в София.

"Най-късно до края на годината ситуацията с цените в голяма част от държавата ще бъде нормализирана", зарече се той.

Още по темата

"Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес и по този начин да се попречи на интереса на варненци", каза още той.

Бизнесменът категорично отрече слуховете, че прави манипулации на бензиностанциите си.

"Аз съм тръгнал да се боря срещу тези измами, за да може да влиза повече ДДС, повече акциз в държавата, хората да живеят по-добре, а не да ставам поредния крадец", настоя той.

За последните двайсетина дни цените на масовия бензин А-95 е паднала с десетина стотинки до 1,84 лв. за литър, сочат данни на сайта fuelo.net.

В четвъртък горивото се предлагаше по бензиностанциите в страната от 1,77 лв. до 1,91 лв./л. Само в 3 от веригите обаче цената му бе под 1,80 лв. Малко по-евтино - от 1,70 лв. до 1,85 лв. за литър се предлагаше дизелът.

Повечето търговци го продаваха под 18,0 лв./л, като само при две от веригите цените бяха над тази граница. Бензинът А-98 в четвъртък вървеше средно по 2,04 лв./л, като цените се движеха в широки граници от 1,92 лв. до 2,14 лв./л.

Средната цена на пропан-бутана за автомобили в четвъртък бе 83 ст. за литър, сочи още статистиката на сайта. Най-ниската бе 0,75 лв., а най-високата - 0,88 лв./л. Под 80 стотинки автогазта можеше да се намери в 3 от веригите. Метанът се продаваше от 1,28 лв. до 1,49 лв. за килограм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз ще ти кажа едно. Не се натройвай срещу такива като Марешки, че ти ядат хляба, а измисли някакво предимство, което да имаш пред тях. Никой клиенти не ти е виновен, че не купува от теб. Само ти може да си виновен, че не им педлагаш това, което искат и по начина, по който го искат.
82
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
първо ме обиждаш на ***,а сега ме поздравяваш и какъв беше смисълът на всичките тези въпроси, нищо не ми доказа
81
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
елементарно, защото не винаги мога да си позволя по-качествени
80
1
 
17
 
! Отговори
116 до 128 преди 8 години
Не се засягам от нищо. И нямам намерение да споря с никого. Както и да е.
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
150, на всички.
78
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
147, когато има картели и държавни протекции може и да ми дават. И точно тук идва ролята на такива като Марешки като коректив
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
146, нямам навика да се връзвам на такива, ама в случая ме издразни тоя, че казва на черното бяло. Колко сме *** едва ли не, че искаме същото качество на по-ниска цена. Дразням ме хора, които се опитват да ме убедят, че нещо очеизвадно не е така.
76
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, абе хайде бе, какво пак се заръфахте един друг?То по това ще ви познае човек че сте българи, щото ако бяхте други всички щяхте да се радвате и да сте на едно мнение - какво по-хубаво от това че зареждате с евтино гориво?Разбира се, че на понижението на световните борсови цени на петрола може да скърбят единствено такива, които са петролни магнати или работят в нефтодобивни и нефтопреработвателни предприятия.Или пък руснаци, защото икономиката на Русия (не на България) страда от това.
75
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
143, аз да не би да не плащам? Плащам си, но аз избирам на кого да си дам парите и никой няма право да ми дава наклон на онази работа на кого да си ги дам. Ако иска да купя от него, нека си направи конкурентен продукт и с радост ще купувам от него.
74
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казвам ти веднага - купувам това, което е с най-добро съотношение между цена и качество. Купувам я от различни места в зависимост дали ще пазарувам малко количество и голямо количество продукти. Ако искам много неща, отивам в Кауфланд, ако са малки - в някое квартално магазинче.В случая Марешкипредлага същото качесво като всяка врига, но на много по-ниска цена.
73
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами като ще наемеш този за 500, какво се пънеш да ни убеждаваш нас. И аз изрично казах, ако двамата вършим една и съща работа. Такаче не ми излизай с този номер, че не си знам цената. Аз може да я знам много добре и въобще да не знам, че ти си си намерил баламурник за 500 и въобще и да не разбера защо съм изгинен, няма нищо общо с мен.Знам на къде биеш, ама клиента винаги е прав. Трябва ти да се съобразяваш с клиента, а не той с теб. Ако му е кеф, ще купува евтино, ак му е кеф качествено.
72
0
 
20
 
! Отговори
до 136 преди 8 години
Пич, разбирам, че малката ти бензиностанция ще глътне вода, ама ми дреме за твоята марка, нали се сещаш? Аз искам колата ми да върви добре и за най-малко пари. Ако не можеш да ми го предложиш - гориш. Въобще не ми дреме, че няма да има какво да ядеш или как ти се казва марката. Аз си имам нужди и искам да си задоволя възможно най-евтино и качествено. А пък ти прави марки, колкото ти душа сака. Не си научил най-важните принципи намаркетинга. Всички се убивате да се хвалите от кога сте на пазара и
71
4
 
28
 
! Отговори
варненец преди 8 години
Всички които хейтвате Марешки сте завистливи шопи и дребни душици. Да в София средната заплата е 1200 лв затова ще плащате дизел на 1.80 а за нас ще е 1.48 ЯСНО ?!
70
0
 
26
 
! Отговори
Предложение преди 8 години
Другарки и другаре,предлагам да се организираме и да изпратим молба до Марешки с искане да направи една банка.И да раздава кредити на около 1% лихва, може по-малко.Да регулира пазара в този сектор.
69
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 133ми предпочитам да ценя труда на този, който ми предлага по-достъпна стока. Ти като не можеш да ми предложиш, изхвърлчаш от пазара. Аз ако ти бачкам за 1000 лв, обаче си намериш някой, който ще върши същата работа за 500 дали ще цениш моя труд или неговия? А? Да предположа ли чий труд ще оцениш?
68
2
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
ББ прави всичко възможно на софианци да им е добре а останалите кучета ни яли.. Имате си метра , арени армееци и т.н еми ние Варненци си имаме дизел на 1.48 сори :)
67
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 112Няма какво да пробваме. Лоялните клиенти идват по две причини: цена и качество. Има и така наречената "еластичност на цените". При нископлатежни клиенти цената е водеща.
66
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки - премиер !Лъжливата и крадлива Мутра - в затвора и конфискация на милиардите му !
65
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука има някакъв ***, който ни убеждава колко е глупаво да си купуваме по-содтъпни стоки, вместо да даваме повече за същото. Ами пич, кажи ми един аргумент защо да купувам по-скъпо, след като мога да купя същото по-евтино.
64
1
 
18
 
! Отговори
116 до 119 преди 8 години
Не разбрах дали това е иронично подхвърляне или откровено мнение. А за себе си мога да кажа, че не съм ничий ПР, а който както иска да си го тълкува.