25 000 в болнични за трети март – грипът срещу 20 лв.

Сливат 9 дни за празниците, нищо, че ще вземат по-малко пари
29 фев 2016 07:30,
53
25 000 в болнични за трети март – грипът срещу 20 лв.
Снимка: архив, Булфото

25 000 души си взеха болнични от понеделник до сряда, за да си осигурят цяла седмица почивни дни заедно с официалните празнични дни около 3 март, показа проверка на "Монитор".

Най-честата диагноза, която фигурира в болничните листове, е грип, независимо че този сезон се разминахме лесно със заразата, а епидемията бе епизодична само в четири области.

Личните лекари издават листове срещу 20 лева. Независимо че те все още се пишат на хартия, веднага се вкарват и в електронната система на Националния осигурителен институт.

Оказва се, че нашенецът, независимо че постоянно мрънка от безпаричие, предпочита да се скатае от работа и дори да загуби, тъй като болничният, когато е за по-малко от пет дни, се плаща само 80 на сто, коментираха лични лекари.

Тази година българинът ще работи 124 дни, почти два месеца му се събират от отпуски, официални празници и болнични, показват данни на Института за пазарна икономика.

У нас официалните почивни дни са 13, като в това число не влизат тези около тях, които се отработват. По бройка ни води единствено Япония с 16, във Великобритания те са 8.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен
37
0
 
2
 
! Отговори
G.G. преди 8 години
43 ----- no comment ...
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
някои хора не са спрели да почиват,а други не са спрели да работят.в живота има баланс.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я се правим че работим, он се прави че ни плаща
34
0
 
1
 
! Отговори
по-анонимен преди 8 години
До Анонимен42-я, представям си как работодателя работи по празниците да ви плати "болничните".
33
1
 
16
 
! Отговори
българка преди 8 години
Защо не се попитате защо е така, никой вече ни ходи с желание на работа, тъй като има много злоба , завист, няма комуникация между хората, а и се толерират само приближените на началниците, загуби се всякаква човещина.
32
8
 
5
 
! Отговори
браво, бе преди 8 години
у нас май националния празник е 365 дни в годината, защото толкова се празнува - пардон не се работи(все същото)
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кирил Софийски Пишеш глупости, на нац. празник се почива, говорим за работните дни и нежеланието на българина да работи тогава и за злоупотребата, която прави. С толкова почивни дни, България скоро няма да си стъпи на краката, изключвам факта, колко са некоректни българските работодатели и колко е лоша работната среда.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е виновен който ги взима, а който ги дава. Болнични масово се взимат ей така. Тъй като работех в частна фирма, съм ходила с температура и антибиотик на работа, и отказвах болничен на личният лекар, защото не мога да отсъствам, веднъж след поредните проблеми с носоглъдката и болки в ушите, джипито ми специално дойде с мен до докторката уши, нос и гърло и й каза без болничен да не ме пуска да си тръгна, защото не мога така да ходя на работа. Но на хората не им пука.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 32 - по на юг, мой човек, Корфу, Лефкада, Закинтос! Дръж се Коринт! Нападаме!!!
28
5
 
1
 
! Отговори
браво, бе преди 8 години
До не знам кой мрънкаа ти недоволстваш,че ни заобикалят бежанците така ли:))))))))))))а, бе днес да не е ден на отворените врати в лудницата
27
4
 
1
 
! Отговори
да преди 8 години
До до давместо да се занимаваш с духане върви работи,мързел
26
2
 
9
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Браво ! Това са истински Българи ! Това е най- Българския празник ! След като нео -капиталистите ,не се съобразяват с националния ни празник , истинските Българи им отговарят подобаващо !Да сте видяли примерно в Гърция някои да работи на националния им празник?!?!
25
0
 
22
 
! Отговори
не знам кой мрънка преди 8 години
Минималната работна заплата е осем пъти ( 8! ) по малка от осигуровката за безработен (БЕЗРАБОТЕН) в Евросъюза . В който сме и уж ние. Осигуровките за тези които не извършват никаква работа са 800 евро, също и за всякакви мигранти. У нас за човек който работи ЦЯЛ МЕСЕЦ се полагат 200 . Как няма да ни заобикалят бежанците, тука е по зле от бомбардираните им страни !
24
0
 
8
 
! Отговори
до неразбралите преди 8 години
За какви избори и управляващи философствате, бе?!От над 70 години тук командват простите и крадливите!Важно е кой дърпа конците.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до дати си ненормален, бе:)))не не съм търгаш - мултимилиардер съм,откачалко:)))а ти застанал пред клавиатурата не си търгаш-ти си обикновен мързеливец
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давай болничен докторе,че Халкидикито зове!
21
0
 
3
 
! Отговори
да преди 8 години
всички политици у нас са еднакъв *** - и тези,които управляват, и тези, на които управляват,а балъците тук им симпатизират - всички !!!вървете пак да гласувате на избори, овцебеееееееее
20
6
 
5
 
! Отговори
да преди 8 години
До До дамалко си се объркал - въобще не ми пука за Борисов - всички политици са еднаквикакто по цял свят,така и у нас за минималната работят само некадърницитеааа, и още нещо най - малко тези,които работят за 3 лв. на час си вземат такива болнични и определено не философстват за политика като теб
19
4
 
3
 
! Отговори
Психодиспансер преди 8 години
Къде е общото между скатавката на държавните служители и мигрантите ? Абсолютните факти са това, от всичко на света държавния служител обича най- много да прецаква държавата си !