Заради бежанците затягаме сигурността и по морето

Инструктират туристите какво да правят при кризисни ситуации
30 мар 2016 21:43,
11
Заради бежанците затягаме сигурността и по морето
Снимка: архив, Булфото

Специални мерки за сигурност по морето това лято. Заради бежанския поток и нарасналата заплаха от тероризъм в курортите ще има засилено полицейско присъствие, съобщава Нова телевизия.
 
В курортите по морето вече кипи трескава подготовка за предстоящия сезон. Очаква се в хотелите да пристигнат в пъти повече туристи – немски, руски и от други националности. Те са избрали нашето море именно заради сигурността.
 
Ако доскоро хотелиерите се питаха ще успеем ли това лято да поемем всички туристи, идващи на почивка у нас вместо в Турция, след последните терористични атаки, въпросът е и - ще ги опазим ли?

Затова затягат контрола върху хотелите и мерките им за безопасност.
 
"Имат и задължението най-малко веднъж преди туристическия сезон да поведат и учебна евакуация, която е изключително важна като занятие, с оглед усложнената международна обстановка", заяви Тихомир Тотев, ПБЗН – Варна.
 
"Миналата година имаше доста колеги, които имаха доста проблеми с такива гастрольори, даже има опити с невалидни лични карти да се регистрират, заплащат си за престоя и после започват да извършват разни вандалщини в самите хотели", обясни Димитър Узунов, началник на сигурността в хотел.
 
Ще бъде ограничен достъпът до хотелите, а туристите - инструктирани.
 
"Да не оставят случайна вещи, багаж, едно друго. Отделно правим обучение за хората, които реагират при кризисни ситуации, служителите от безопасността в своята дейност имат право да употребяват сила и помощни средства", обясни Димитър Узунов.
 
От полицията ежемесечно уведомяват охраната на хотелите за засечени съмнителни лица.
 
С началото на сезона в комплексите ще бъдат командировани полицаи от вътрешността на страната, а от МВР са поискали и присъствие на румънски и немски полицаи. 
 
Големият наплив от туристи се очаква за Великден, но първите пристигат още през април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
4
 
! Отговори
hahaha преди 8 години
Е тва вече ше е интересно! Ханс и Войку на белотче с Петю и Грую във второ районно! Интересно дали ше развалят немеца или по-скоро българина ше стане човек? А какво ли ще е мнението им за складирането на "изгубени вещи" (разбирай таблети и телефони 1000лв и нагоре) и следсезонното им разпределение сред кадрите?
6
6
 
0
 
! Отговори
Неа преди 8 години
А нас кога ?
5
11
 
3
 
! Отговори
НЕ БОЙТЕ СЕ ,БЕ... преди 8 години
АКО ИМА ТЕРОРИСТИ --ТЕ ШЕ ДОЙДАТ ОТ ЧЕЧНЯ И ГРУЗИЯ .....НА МОРЕТО!!!ТАМ КАДИРОВ ---ВСЕЕКИ ДЕН РЕВЕ НА ЛЪВ......"ПУТИН АКБАР".....ха,ха,хаааааааааааа!!!!В УКРАЙНА ----СЪЩО СА ОТ ТАМ!!ШЕ ДОЙДАТА И У БЪЛГАРИЯ ....ПАК ОТ ТАМ!!!!!!!!!!!!!/...не от Турция..щото нема как..../
4
0
 
20
 
! Отговори
33 преди 8 години
ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ КАЗВАТЕ...КАКВО ЩЕ КОНТРОЛИРАТ ПО МОРЕТО ПУДРАТА ЗАХАР МИГРАЦИЯТА НА ПТИЦИ ИЛИ ТРУЖЕНИЧКИТЕ???...
3
4
 
17
 
! Отговори
ongyla преди 8 години
Освен от родните индийци, ще трябва да се пазим и от придошлите от анадола индийци.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано не снимат пак порноклипове с телефоните си,докато чакат двадесетте заплатки стресирани. Нали ги помните?
1
0
 
13
 
! Отговори
е това е преди 8 години
"Почивай" със страх.