Нов град никне до Пловдив. Икономически, от Китай...

Идеята е мястото да се превърне в мост с европейския бизнес
Обновена: 4 апр 2016 20:06 | 4 апр 2016 19:07, Вера К. Александрова
58
Нов град никне до Пловдив. Икономически, от Китай...
Снимка: "24 часа"

Китайци искат да инвестират в нов икономически град до Пловдив. Това стана ясно по време на среща между президента на департамент "Китай" в  Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и зам.-кмета на Пловдив Розалин Петков.

В разговорите взеха участие и създателят на Тракия икономическа зона Пламен Панчев и Валентина Александрова, съветник на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Проектът е пилотен както за България, така и за Европа. Изграждането му е основано на новата концепция на китайското правителство: "Един път, един пояс" (One road, one belt) за обхващане на света чрез икономически отношения по пътя на коприната, пише "24 часа".

Китайците избрали България и пловдивския регион след предварителни проучвания. Те се надяват чрез предоставяне на услуги да се осъществи мост между китайския и европейския бизнес.

Според китайските инвеститори в платформата "Един път, един пояс" могат да участват фирми от Русия, Китай, Северна Африка, Близкия Изток и, разбира се Европа. По този начин ще се осигури директен достъп на български фирми до пазарите на тези страни и обратно.

Така регион Пловдив ще се превърне в дистрибуционен център за физическото придвижване на стоки към Европа и Близкия Изток. Очаква се до 3 години проектът да бъде реализиран.


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" съюзниците" и "партньори" , като сащ и ЕС , само разрушиха икономиката , а комунистически Китай изгражда заводи и създава работни места в България . Изводът си е , за вас , КОЙ ти мисли доброто , като прави добро , за себе си , и кой ти мисли лошото , като ти унищожава икономиката и те гледа , само като техен пазар и слуги .
44
2
 
15
 
! Отговори
Qzeka преди 5 години
Евала на братския китайски народ и на бугарските министери...И гледайте наднико у новия мегаполис да е поне 5 лв...инак нема да си намерите роби...Тука не се работи за без пара ей...Бадева не даваме. Минимум 125 лв требе да е на месец, особено ако се бачка по 12 часа.
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най много да открият складова база , докато не хапнат дръвцето в ченгесато-мутеренска България.
42
0
 
28
 
! Отговори
12 преди 5 години
Ако идеята е добра и икономически изгодна за България, очаквайте скоро братята германци и американци да обявят, че не отговаря на точка 1.7 параграф в.г.ермалък з/2 от конвенция хикс 13 нмкимвпутк и да я прекратят, след което германия да изгради икономически град с китайски инвестиции.
41
7
 
2
 
! Отговори
5555555 преди 5 години
Че китаѝците си нямат кораби та ще таралянкат контеѝнерите с влакове айде моля ви се,имат си Пирея за чиѝ им е Пловдив!
40
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КИТАЙ ВСЕКИ ДЕН ИНВЕСТИРА В БЪЛГАРИЯ МИЛИАРДИ, НО САМО НА ДУМИ :)))))ДОСЕГА НЕ СА ИНВЕСТИРАЛИ И 1 ДОЛАР
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде, дано.Кой отказва свежи инвестиции в производства и технологии.Като цяло Пловдив много дръпна през последните години.Браво и останалите кметове и корумпирани администратори гледайте и се учете.
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментарите за пореден път показват колко хора още живеят във студената война и делят света на комунизи и капитализи
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
42 ти знаеш ли какво се случва в Пловдив последните години
36
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво сега?! 26 години с американците - пълен "разцвет".Комунистите пак ще спасяват България от блатото.
35
3
 
4
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 5 години
До Анонимен34Китай отдавна не е "комунистически"
34
2
 
10
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 5 години
До Анонимен31Е добре де нали има софийско летище с карго-терминал а разстоянието е 130 километра.За това пловдивското почти не работи щото софийското го засенчва.Ще правят каквото ще правят-този проект го предложиха и в Бургас и в Карлово и в Сопот но накрая ще решат къде.Важното е да стане защото да влезеш на икономическата и стратегическата карта на държава като Китай е голямо нещо.Само можем да спечелим ако сме в плановете им.
33
22
 
9
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Всички плюещи са платените *** на Путин. България бавно но сигурно намира достойното си място в Европа и дано привличаме още много инвестиции!
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дистрибуционен център за физическо придвижване на стоки? По-голям постоянно действащ панаир? Наема да стане, защото Пловдив няма пристанище, освен ако не построят такова!
31
8
 
4
 
! Отговори
за руското тролче преди 5 години
много руска злоба леят --майната им да си живеят в *** какво по голямо наказание от това
30
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще стане това при условие че летището в Пловдив почти не функционира ? Ако летището работеше нормално и Родопите щяха да цъфтят от туризъм зиме и лете.Имам приятели израелци които казват че пловдивчани незнаят как да правят пари и да развиват региона си. Пампорово, Смолян, Перперикон, удивителни места изостават защото на туристите кацнали в София не им се пътува още 3 или 4 часа. На първи план трябва да се инвистира в летището също и пътя Пловдив-Асеновград-Смолян. Да, но крадците са мног
29
2
 
45
 
! Отговори
Край преди 5 години
Пловдив и сега е ограден от индустриални зони с нови заводи и цехове. Бях преди двадесет дни - браво на майничките града се развива. Да го .... хат хейтърите
28
16
 
35
 
! Отговори
Х-ки на Хибрида преди 5 години
Мечтите на руския ***:Всичко трябва да е гадно!Българите трябва да са бедни!Управлението трябва да е корумпирано!Образованието трябва да е скапано. Здравеопазването също!Младите трябва да са нещастни и да бягат навън!Българският народ трябва да изчезва!Която и от тия мечти да се наруши, руският *** изпада в ярост, защото животът му може да се окаже безсмислен.
27
1
 
23
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 5 години
покрай пловдив и пазарджик да живне малко
26
2
 
41
 
! Отговори
от Северозапад-а преди 5 години
Преди време Бойко повтаряше мантрата: "строежа на инфраструктура ще доведе до инвестиции". След проведен наскоро анализ се установи, че изграждането на скоростен ж.п. и автомобилен път Ботевград-Видин е "икономически неизгоднен", т.е. понеже няма бизнес, нямало смисъл от инфраструктура ?????.Та, в този ред на мисли да закриваме Северозападна България или да се отцепваме като Косово? Няма много по темата с Пловдив, но все пак да отбележа...