Гранична полиция: Готови сме за бежански натиск!

Шефът на граничарите обясни обаче, че системата не е съвършена
7 апр 2016 10:00,
24
Гранична полиция: Готови сме за бежански натиск!
Снимка: архив Reuters

"Каналите, по които се опитват да минат нелегалните мигранти, не са чак толкова много, тъй като те използват обикновено проходима местност, за да се придвижват по-бързо", обаяви директорът на "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов.

Пред нова тв той коментира и дали доброволците, които патрулират по границата нарушават закона и има ли замесени полицаи в схемите за трафик.

Още по темата

"Те предпочитат по-открити местности, които обаче след това им позволяват бързо да се укрият в гориста местност, където не могат да бъдат забелязани. На термокамерите обаче се виждат много добре", обясни Ангелов за маршрута на мигрантите.

Относно кадрите, на които се виждат група мигранти, които необезпокоявано влизат в страната ни, Ангелов обясни, че става въпрос за "къртица".

"Гранична полиция" не е съвършена система. Вече е установен кой е служителят, разпространил кадрите, и ще бъде наказан", заяви комисар Ангелов, а и не изключи вероятността да има още служители, които извършват подобни действия.

По повод наскоро заловените от доброволци мигранти в участък между селата Граничар и Близнак, Ангелов заяви, че те са действали адекватно.

"Доброволците са реагирали много адекватно, аз дори ги наградих, за да ги поощря. Групата мигранти е била много спокойна, но невинаги е така. Има доста големи рискове в това, не е детска игра", коментира шефът на "Гранична полиция".

"Вече има възможност в определен етап, ако се наложи, да бъдат включени и сили на армията, така че смятам, че сме абсолютно подготвени за евентуално увеличаване на бежанския натиск", заяви комисар Антонио Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
българка преди 8 години
ЖАЛКИ АЛЧНИ ПРОДАЖНИ СМЕШНИЦИ !!! ГОТОВИ БИЛИ ! ЗА КАКВО СТЕ ГОТОВИ, БРЕ ?!?! ДА ДЕЛИТЕ КОМИСИОННИ С ТРАФИКАНТИТЕ ЛИ ? ВИДЯХМЕ КОЛКО СТЕ ГОТОВИ. Днес сутринта излъчиха по Нова ТВ репортаж - чакаха граничарите 40мин да преминат с джип 10-15 км. Търтеите просто не са очаквали,че ще има камери, които да ги чакат и да покажат какви са лежпери и как изчакват тумбата от млади и здрави джихадисти да си мине по пътя. Ама този път - ядец, журналистите и момчетата ги дочакаха.
16
1
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 8 години
И като видите тумба бежанци - мокрете ги през оградата, не ги чакайте да я млатят.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гранична полиция: Готови сме за бежански натиск!НЕ ВИКАЙ МЕЦО ДА НЕ СЕ ОБАДИ, че става КАКВОТО ПОВИКАЛО - ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО. Бежанците като нахлуват у нас не са майтап работа. Така че нека граничарите да не се правят на "за всичко подготвени". Тези бежанци са си реална заплаха за България и нека граничарите осъзнаят, че това е заплаха, а не да ни говорят, че за всичко са готови.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заредили са със слънчоглед
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Готови сте да се огънете и да ги пускате !?!
12
2
 
6
 
! Отговори
ярк преди 8 години
Само като видя вътрешния ни министър иде ми да стана и аз бежанец!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гранични ***, не дърпайте дявола за опашката и не комуникирайте с псевдо ***, съжаляващи че не сме заляти от бежанци !!!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е инструктиран от министъра. Няма да тръгне да говори, че границата ни е разграден двор, че всеки може да си влезе и излезе. До колко са готови, ще се види като се засили наплива на бежанците.
9
2
 
7
 
! Отговори
mne преди 8 години
Аз друго четох пък от самоте доброволци. Че били на разпит, защо са там и кой им дава право, докато мигрантите никой не проверил.
8
1
 
11
 
! Отговори
Shark преди 8 години
И какво ви е готовото?? Цивилни ви вършат работата, залавят нелегални емигранти и за благодарност ги съдят разни работещи на ръба на закона НПО-та, защитаващи престъпници. КОЕ ВИ Е ГОТОВОТО ПИТАМ????
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на граничарите. Браво на доброволците. Щом висш служител на реда одобрява действията на доброволците, значи всички е както трябва. По закон.
6
1
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Готови сте да им вземете парите и да ги пуснете, продажни некадърници, при соца щяхте да гризнете оловото или по лошо!
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази държава е пълно със смешници,които имитират дейност :-)
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ало,началник,хванахме бежанци!"..."Браво,момчета,доведете ги при нас!"..."Разбрахме заповедта,но има малък проблем- платиха ни да ги пуснем!"..." Ясно!Пускайте ги и носете парите,че началниците от София пак дойдоха!"
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали се сещаш че пречите на Бизнес за толкова много пари и не сте удобни...!!! Защо не се строи ограда ясно защо.. Родината не е важна!!!
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако по протежението на границата ни през 100 метра има разпънати на кръстове ислямисти бежански поток няма да има.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като ги знаете проходимите местности, защо не сте там? Защо пристигате след час и половина, ако някой *** ви извика на помощ?Защо честният служител, който информира обществото го обявевате за къртица?Защо отказахте помощта на Австрия и Унгария за оградата? Щяха да ви я дадат безплатно!!!