Силният дъжд не спря протестите в Раднево

Близо 150 души отново излязоха по улиците на града
25
Силният дъжд не спря протестите в Раднево
Снимка: БТА

Силният дъжд не спря около 150 жители на Раднево да участват снощи в шестия граждански протест срещу агресията и безнаказаността. Сред протестиращите бяха и приятели на Живко, Георги и Цветелин, които бяха жестоко пребити на 2 май от четирима роми.

Тук беше и Нивелин Неделчев, който е успял да ги спаси от развилнелите се с бухалки и ножове побойници.

Протестът премина без инциденти и отново при засилено полицейско присъствие. Пред БТА директорът на Областната дирекция на МВР комисар Николай Кирков посочи, че в Раднево има и допълнителни полицейски сили, за да се охранява обществения ред.

Справедливи наказания за виновните роми поискаха и майки от общината, които се събраха два часа преди протеста в центъра на града. Те изразиха надежда, че децата им ще растат спокойни. По думите на майките, инцидентът на 2 май не е единствен.

В Раднево продължава и подписката за събаряне на незаконните постройки в ромския квартал "Кантона".


25
Още по темата: протестРаднево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше една статия не знам коя година точно ставаше въпрос вътре пишеше точно и ясно *** изнасилили момиче и го отвлекли тогава барети влизат в махалата и правят пух и прах сега ги пазят Срамммммм Българио за тебе те умряха !Бог да е с нас
11
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До Анонимен ПРИ БАЙ ТОШО МИЛИЦИЯТА БЕШЕ---17 400 НООО ИМАШЕ СПОЛОЙСТВИЕ
10
1
 
11
 
! Отговори
родопа преди 5 години
Шапка ви свалям.Вие сте истински родолюбци.Българи юнаци!!!!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма обаче протести пред парламента. Защото цялата тази комунистическа "демокрация" е от парламента. Законите не се спазват умишлено. Така се прави от агентите на ДС. Комунистите сега искат да вкарат България в гражданска война за д асе забравят престъпленията на комунизма.Това е сценария. И България върви на там. Дано да не се случи. Защото пострадала ще е България. А комунистите за пореден път ще си умият ръцете с кръв. Българска кръв.
8
18
 
7
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Българи и Роми можем да живеем заедно. Един Народ сме!Не трябва да позволяваме на вражески държави да сеят вражда помежду ни.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, ама по времето на Живков управниците не са се отчитали пред еврогейската комисия, а пред Кремъл.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА какво за останалите 10 500 полицаи, които не са на улицата???
5
4
 
43
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Столичани, засрамете се. Как може едно село да събира по 150 човека на протест, а тук и по 100 да няма?
4
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен1Извода е че пишеш глупости ! Няма полицейски сили в излишък и ако има допълнителни части в Раднево то е за сметка на останалите градове . Както показаха снощи полицаите с униформа на улицата са 14 000 от тях имало 20 % недокомплект -тоест полицаите са с 3000 по -малко !Айде сега някой умник да ми каже как с 11 000 души могат да си покрият всички градове ,села ,че и границата да охраняват,събота неделя мачове ,протести по всяко време и пр. Чакай си още 25 г ако щеш промяна !!
3
2
 
33
 
! Отговори
Всички сме Раднево преди 5 години
А лоената топка Мадам Бъчи била ли е там???Или пак е въртяла бизнеса с деца за осиновяване навън?
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо на режение, а министърката се прави на тапа
1
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пред БТА директорът на Областната дирекция на МВР комисар Николай Кирков посочи, че в Раднево има и допълнителни полицейски сили, за да се охранява обществения ред." Къде са същите тези полицейски сили за да охраняват живота, здравето и имуществото на българите през останалото време. Изводът е, че полицията охранява само и единствено електората на ГЕРБ и ДПС. А хората чакат промяна вече 26 г. Забравете!!!