Майката на абитуриента - трета на "Мис България 2001"

Основната ѝ мисия днес е да бъде добра майка
Обновена: 4 юни 2016 08:31 | 4 юни 2016 07:30, Анисия Иванова
82
Майката на абитуриента - трета на "Мис България 2001"
Анелия със сина си Кристиян. Снимка: Facebook

Професионален модел на Визаж, трето място на конкурс “Мис България-Вселена 2001 г.”, инженер по образование - това е майката на търновския абитуриент. 38-годишната Анелия Дамянова предизвика фурор в социалните мрежи, когато се появи под ръка със сина си като негова дама на бала.

“Какво толкова чудно има? Чета коментари в интернет, повечето са положителни, има и негативни. На тях искам да кажа, че не съм обсебваща майка. Въпросът е децата да чувстват подкрепа и да са щастливи. Не трябва да сравняват избраниците си занапред с мен, защото майката е едно, а приятелката - друго”, казва Анелия.

Основната ѝ мисия днес е да бъде добра майка. Приела да дефилира по червения килим заедно с 18-годишните, защото синът ѝ не открил подходяща дама сред съученичките си от Професионалната гимназия по туризъм.

"Идеята бе на Кристиян още 2-3 месеца преди бала, когато започна трескавата подготовка. Изненадах се, но предложението събуди в мен и гордост, и притеснение как ще реагират приятелите и съучениците му”, разказва Анелия, пише "24 часа".

До последния миг тя се колебаела дали да мине с него на дефилето на абитуриентите. Абитуриентът си има приятелка, но тя е по-малка и се притеснявала да му бъде дама на бала.

Още по темата

“Когато отидохме да купуваме костюма, продавачките подхвърлиха: “Ето, мама може да ти бъде дама, вижте каква хубава двойка сте”, смее се Анелия. Приятелки също я насърчили да не отказва на момчето, защото не всяка майка ще получи такова предложение.

10 дни преди събитието отишла при шивачка във Велико Търново и си ушила роклята по свой модел в любимия червен цвят. Ефектът бил повече от неочакван.“Минах само на дефилето за изпращането, никога не бих отишла с него на празничната вечер в ресторанта”, уточнява майката.

Нямало ревност нито от съпруга, нито от по-малкия син Виктор, който с готовност позирал заедно с батко и мама на заснетата фотосесия преди бала.

Тя сравнява усещането с това на нейния бал в Габрово през 1997 г. Тогава красавицата, която е от Трявна, била само на 17 г. и станала “Мис Бал”.

Оттогава са и титлите ѝ - през 1996 г. е “Мис Габрово”, а година по-късно и “Кралица на красотата в Града на шегата”. Била модел на “Визаж” и е участвала като студентка в ревюта и представяния на облекла и парфюми.

Анелия е инженер по образование, завършила индустриален мениджмънт в Техническия университет в Габрово, но никога не е работила по специалността си. Със съпруга си в Търново имат малък семеен бизнес в друга сфера.

“Нещата при мен са много динамични - бях най-малката студентка, във втори курс родих Кристиян, а на 21 г. завърших висше”, разказва майката.

Най-голямото ѝ постижение е III място на националния конкурс за мис през 2001 г. На шоуто отива да придружи приятелка, но става така, че избират нея, а другото момиче декласират. Тогава конкурса правеше Илия Павлов, избраха Ивайла Бакалова за “Мис България”, разказва тя. “Всичко беше на шега. Аз нямах право да участвам, но приятелката ми настоя да отида с нея. На игра казах, че не съм женена и нямам дете, нямаше връщане назад", признава тя.

Анелия не полага специални усилия, за да поддържа външността си. “Може би е ген, не правя нищо специално, не ходя на скъпи процедури. При първа възможност спортувам и се храня здравословно”, издава рецептата си тя. Казва, че е на приливи и отливи - понякога ходи до 4 пъти седмично на фитнес, после следва спорт вкъщи, но като цяло обича да се движи.

Доволна е, че децата ѝ се радват на това, че имат хубава и млада майка. “Искам да бъдат свободни, разумни и интелигентни младежи. Да са реализирани личности и да се справят с живота”, чертае Анелия.

Кристиян, който завършва Професионалната гимназия по туризъм, все още се колебае дали да продължи да учи туризъм, или да запише социални дейности във Великотърновския университет.

Майка му не се меси в решението му, макар двете сфери да са много различни. Виктор пък завършва VII клас и вече е приет в елитно частно училище в града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
3
 
! Отговори
Ko преди 7 години
Прави ли турски
53
5
 
3
 
! Отговори
Тегло преди 7 години
Мамчето сигурно осем години е тренирала мерила и разпъвала рокли с него, а той и е закопчавал отзад роклите за да иде на бал ,но щом е допусната от него значи и той също е доволен от тренировките.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе в тяло е добре, държи се още, но лицето е пълно с ботокс, а той държи няколко месеца. Снимайте я 3-4 месеца след бала и ще видите за какво става дума.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета коментарите, още повече се убеждавам в безнадеждното бъдеще на саката ни интелектуално и духовно нация.Голям бич е простотията. При това- на собствен гръб.
50
4
 
8
 
! Отговори
ПСИХО! преди 7 години
ЧЕ ЖЕНАТА ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ - ТАКА Е!НО ЧЕ ОЧЕВИДНО Е ТОЛКОВА СУЕТНА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРИЕМЕ ФАКТА ЧЕ НЯКОИ ДРУГ / ПЪК БИЛО ТО И ДЕТЕТО И/ ДА БЪДЕ ЦЕНТЪР НА ВНИМАНИЕ!!!!!ТОВА НАИСТИНА Е ЗА ПСИХОЛОГ И Е ДОСТА ИЗВРАТЕНО!
49
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един показва майка си, друга рокли за 15000 лева, а никой не си показва дипломата. Нали дипломирането е главната причина за това мило и интелигентно тържество?
48
1
 
11
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До ванина. То това е целта, да се отклонява вниманието от важните неща и да се занимаваме с глупости.
47
2
 
19
 
! Отговори
ванина преди 7 години
Стига вече с тази история ...минаха десет дни от тогава. Много по-важни неща се случват в държавата ни.Имах ви за по-сериозна онлайн медия.
46
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от АхелойBravo ova e komentar na pameten covek.........
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и за кво ?
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко дни ще притопляте една и съща новина? Толкова ли няма за какво друго да пишете?
43
0
 
5
 
! Отговори
карлсон преди 7 години
до Валя.............а е кво става бе ,Валя ?!....сним,ката е същата.темата и тя само теб те няма :)...На всяко гърне ,мерудия
42
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мис" значи неомъжена, следователно простата сметка показва, че е родила сина си преди конкурса през 2001-ва, т.е. като самотна майка...или е послъгала за брака си тогава. Кое от двете?
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приятелката дали не е кръвно обидена сега? Ха-ха-ха.. Ей, тия хлапета ще ме убият. Всички сме били абитуриенти, ама не помня някой да е идвал под ръчичка с майка си.
40
13
 
11
 
! Отговори
Смех у залата преди 7 години
Професионален модел на Визаж, трето място на конкурс Мис България-Вселена 2001 г.Абе луди ли сте?Вижте му тънките краченца на тоя самоходен скелет ,сигурно трака като ходи........Тази и за *** не я бива.
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на абитуриента дали е чел легендата за Едип цар, или ще я изпита на практика един ден, ако не я е изпитал вече? Има и такива случаи във все по-про Европейски ориентирана държава?
38
7
 
20
 
! Отговори
Архангел преди 7 години
Тази жена има силни комплекси.. на много елементарно ниво в стил "николетка"!! Познавам много по-красиви и много, много по-добре изглеждащи жени на повече години от нея и с доста по-големи деца, но жени с класа и стил, тежащи си на мястото с образования и постижения /лични, не на съпруга/ и нямащи желанието да придобиват евтина и елементарна показност и слава. А тази, да отиде на психолог - има нужда.. или да се заеме с нещо смислено и да даде пълноценност на живота си. Жалко за децата й.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Инфо от ТърновоТърновлийки са симпатяги,ама са много космати,че някои даже и мустаци имат!
36
11
 
26
 
! Отговори
Моята мисъл преди 7 години
Майката загоряла и тръгнала да търси младок на възрастта на сина си по балове
35
0
 
9
 
! Отговори
баба преди 7 години
Защо дезинформирате учениците.В момента върви един спор за оценките на децата от 7-ми клас.Имате ли представа какво ще стане след оповестяване на матурите по математика и спорните модули .Кой какво е решил -от каде е започнал да работи за да постигне необходимия бал за да се дипломира?До тук чувам само:.."Какво право имате да решавате най-напред ? а после подробности като 1 което е за слабаци а за 3 никойй не се осмелава ка коментира.Внукът е от професионална гимназия и като такъв за него дип