Да си внесем бежанци, да запълним празните села!

При толкова българи в чужбина е кощунство, възмути се Божидар Димитров
Обновена: 14 юни 2016 09:01 | 14 юни 2016 09:00,
248
Да си внесем бежанци, да запълним празните села!
Снимка: архив Булфото

У нас има цели обезлюдени села и пусти къщи, които биха могли да се предоставят на бежанци и с подходяща интеграционна политика отчасти да се решат проблемите на трудовия пазар и демографията. Мнението изрази зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов при посещение в Швеция с наши делегати, съобщава в. "Труд".Българската група направи и работна визита на бежански лагер на 80 км от столицата Стокхолм.

"Шведските ни домакини останаха доста учудени, че у нас има обезлюдени цели села и пусти къщи, които биха могли да се предоставят на бежанци. По този начин с подходяща интеграционна политика могат отчасти да се решат проблемите на трудовия пазар и демографията", посочи той.

“Ако България вижда проблем в бежанците, то Швеция вижда възможност в тях да реши проблема с обезлюдяването и застаряването на населението си. Затова там инвестират в обучението и квалифицирането на бежанците", коментира още Иванов.

"Има 3,5 млн. души наша диаспора в Украйна, Молдова, Македония, Албания, Косово и т.н. - българи, които, притиснати от икономическата ситуация в тези държави, искат да се върнат в родината си, а ние нищо не правим по въпроса. Национално престъпление е при това положение да внасяме бежанци и да заселване с тях селата!". Така директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров коментира предложението на Иванов. По думите му, освен всичко останало, обезлюдените места, ниви и къщи у нас не са ничия земя, а частна собственост, най-често с повече от един собственик.

"Ако говорим за около 160 тотално обезлюдени села в страната, редно е да отбележим и всички онези, които пък от няколко къщи се превърнаха в градове или квартали на големи населени места", посочи още проф. Димитров, допълвайки, че тези процеси са свързани с промените на обществено-икономическия модел у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
14
 
! Отговори
SS преди 7 години
тоз акъл замислил ли се е че тези къщи са чстна собственост как така ще ги предлага това че не живея насело неозначава че къщата с имота не е мой и ще си разполагам с него както сметна за добре ... папагалин някъкъв
107
0
 
13
 
! Отговори
Посманли черкез преди 7 години
Така си създаде санитарен кордон и постави допълнителни пречки пред Хайдушкото движение, разпилявайки силите му, защото хайдутите ни, трябваше да водят сражения, не само с турски военни части, но и с черкези, юруци и всякак друга ***. Та, искам да запитам, въпросният г-н Иванов: "Г-не, като изгоните Българите и населите с всякаква ***, тия села, ще смеете ли след това да разхождате свободно пешком из тези територии?" Тези територии, автоматически се изключват от Българската държава, автоматически. Ама в Швеция било така... А в България, защо да е така? Хм... Швеция отдавна не е бяла държав
106
0
 
9
 
! Отговори
българина преди 7 години
На тоя *** дали физиономията му е киселинно устойчива? За езикът му съм сигурен
105
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Иван Иванов кой го пуска в чужбина да плещи глупости.
104
0
 
18
 
! Отговори
Посманли черкез преди 7 години
Г-да софиянци, обръщам се към вас, щото вие сте докарали тия на власт... Тоя напън на управляващите да заселват България с чужденци, не е от тази година. Още по времето на Тройката Масларова искаше да си докарва виетнамци. Българинът е пречка за управляващите и въпреки това, в София една огромна *** и сервилна маса от гласоподаватели, продължава да качва едно и същи Малоумия на власт. Османската империя го правеше същото. След като изтрепа Българите, насели празните места с черкези и юруци и всякакви други народности, довлачени от различните краища на империята. Това не е ново. Така си съз
103
0
 
6
 
! Отговори
x преди 7 години
ЩЕ СА НУЖНИ ДЖАМИИ,ОБАЧЕ...
102
4
 
1
 
! Отговори
хахахахаааа..... преди 7 години
Бъдете широко скроени европейци.И не спекулирайте... :))когато имате евроатлантически ценности и европейска толерантност ли беше или нещо подобно Вие сте част от голямото европейско семейство.
101
0
 
7
 
! Отговори
gost преди 7 години
Тоя *** да нее като петър вучков отде го изровихте бре тия двамата са за в лудница
100
2
 
22
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Прав е Божидар Димитров. А сирийците и талибаните нека си ги интегрират в Швеция. Там да оплождат шведките по мюсюлмански флашмоби и не само. Да им подобрят генотипа на нацията, щом са решили, че кал в кръвта им няма да е зле, но ние си имаме достатъчно етнически българи в чужбина, на които може да им предоставим обратно българско гражданство и да ги заселим в родината.
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България вече близо колапс.............
98
1
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Тоя...образ,с хубавото българско име Иван Иванов,раздава с лека...ръка селата на България.Кога стана...калайджия(депутатин),та му почерня...*** и взе да раздава родината,като...бащиния.Срам и позор за такива случайни люде...нихилисти,незнайно как попаднали в Парламента.Мисля че е от листата на РБ и това не ме учудва.
97
0
 
16
 
! Отговори
СС преди 7 години
И германците отдавна не са никакви германци - тюрлюгювеч са от всякъде, армията им е само от турци-изселници. Хитлер би се обърнал в гроба!
96
0
 
2
 
! Отговори
пак аз преди 7 години
Гледам разни Суеци и тем подобни пак са показали силата на интелекта си.Некадърни и неграмотни сънародници. Научете се да четете с разбиране. Чел недочел и вече изказва компетентно мнение, от което се разбира че той нищо не е разбрал.Специално за Суека - нищо не си разбрал моето момиче ... бате ти Божо е против това дето е казал тоя Иванов ... та ако ще плюеш - плюй по Иванов а не по бате ти Божо!
95
13
 
2
 
! Отговори
Ауслендър преди 7 години
Както винаги всезнаещия българин има решение за всичко! Ами никой не е казал , че къщите ще се конфискуват...просто ще се изкупят от държавата и с някаква програма ще заселят желаещите ни събратя! Обаче не в това е проблема, лошото е , че няма да има с какво да се изхранват! Трябва да се възроди икономиката и в частност земеделието, само така имаме шанс да оцелеем! И колкото по-бързо се осъзнае това, толкова по-добре! И моля тия който не знаят какво да пишат тук, да не си показват простотията!!!
94
0
 
13
 
! Отговори
избирател от Търново преди 7 години
Шведския елит е под натиск, заради рекордното неодобрение сред собствените си избиратели. И като няма кой друг, ето го другаря Иванов от Реформаторския блок, избран от търновци, който им се притичва на помощ. Сигурно в техните медии обясняват как българите се натискат да си подаряват земята, а пък простите шведи не искали. Ало, патриотите, с тия ли сте в най-добри отношения? Странна работа!
93
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този Иванов явно отвън му плащат огромни суми, за да предлага такова подло предателство срещу собствената си страна. Такива като него рано или късно си го получават. Винаги.
92
1
 
21
 
! Отговори
Хан Крум преди 7 години
Отрежете му езика!ПРЕДАТЕЛ !!!
91
1
 
27
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Защо този национален предател от висотата на поста, на който се намира, не направи нещо, с което да се стимулира раждаемостта на БЪЛГАРЧЕТА? Ако в България заселиш марсианци, това не означава, че ще направиш нещо добро за България! Просто марсианците ще си имат нова родина! България може да съществува само ако населението е от българи! Ако няма българи, няма как да има и България! ТОЗИ МОЖЕ БИ ИСКА СТРАНАТА НИ ДА ОГЛАВИ КЛАСАЦИЯТА НА ИЗНАСИЛВАНИЯТА КАКТО ШВЕЦИЯ? Бежанците са ЗЛО!
90
1
 
6
 
! Отговори
Кано преди 7 години
Ще напълнят България с пампайци
89
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези така наречени бежанци, не са хора, които ще живеят в къщи и ще работят. Това, което ще направят е нови гета, като допълнение на гетата създадени от подобни на тях хора в България.