Да си внесем бежанци, да запълним празните села!

При толкова българи в чужбина е кощунство, възмути се Божидар Димитров
Обновена: 14 юни 2016 09:01 | 14 юни 2016 09:00,
248
Да си внесем бежанци, да запълним празните села!
Снимка: архив Булфото

У нас има цели обезлюдени села и пусти къщи, които биха могли да се предоставят на бежанци и с подходяща интеграционна политика отчасти да се решат проблемите на трудовия пазар и демографията. Мнението изрази зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов при посещение в Швеция с наши делегати, съобщава в. "Труд".Българската група направи и работна визита на бежански лагер на 80 км от столицата Стокхолм.

"Шведските ни домакини останаха доста учудени, че у нас има обезлюдени цели села и пусти къщи, които биха могли да се предоставят на бежанци. По този начин с подходяща интеграционна политика могат отчасти да се решат проблемите на трудовия пазар и демографията", посочи той.

“Ако България вижда проблем в бежанците, то Швеция вижда възможност в тях да реши проблема с обезлюдяването и застаряването на населението си. Затова там инвестират в обучението и квалифицирането на бежанците", коментира още Иванов.

"Има 3,5 млн. души наша диаспора в Украйна, Молдова, Македония, Албания, Косово и т.н. - българи, които, притиснати от икономическата ситуация в тези държави, искат да се върнат в родината си, а ние нищо не правим по въпроса. Национално престъпление е при това положение да внасяме бежанци и да заселване с тях селата!". Така директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров коментира предложението на Иванов. По думите му, освен всичко останало, обезлюдените места, ниви и къщи у нас не са ничия земя, а частна собственост, най-често с повече от един собственик.

"Ако говорим за около 160 тотално обезлюдени села в страната, редно е да отбележим и всички онези, които пък от няколко къщи се превърнаха в градове или квартали на големи населени места", посочи още проф. Димитров, допълвайки, че тези процеси са свързани с промените на обществено-икономическия модел у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
По добре да се внесе екип,който да вкара в ред държавата.Иначе нищо няма да стане!
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той Б.Д. нали смята себе си за трак, та може би мрази българите. Добре че още даки, мизийци и финикийци не са се навъдили.
126
0
 
3
 
! Отговори
ИХА преди 7 години
ке се купува цигулка , нема кво друго вече ...
125
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези имоти нали имат наследници. Ще им ги вземат ей така ?
124
1
 
1
 
! Отговори
депо сметище преди 7 години
Да вие честит новия европейски софийски завод за преработка на отпадъци ..... за нас политиците свинското (политически коректно) за вас бежанци зелето , днес преработва ме полу *** утре цели ***.
123
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същите хора, които правят всичко възможно българите да се изселят, сега ще заселват в техните имоти хора от друга цизилизация... Това е толкова нагло, че повече не може. Но напълно си го заслужаваме де. Тези неща вакуум не търпят. Тази територия скоро ще бъде населявана от други народи.
122
13
 
1
 
! Отговори
До Божидар Димитров преди 7 години
Божко, няма ли да си отидеш вече? Дочух, че те очакват в другата страна!
121
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та може ли да се замени нива с жито с такава с канабис?Може ли да се замени кравеферма с ферма за отглеждане на лисици?Какви глупости говорят тези хора? Че ги и публикуват?Който иска бежанци - да си ги води в къщи. На цяла България й писна от подли *** на европейски подметки.
120
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До План за спасение"Расовите ромски и сирийски мъже" това ме уби ахахахах
119
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В СЛУЧАЯ ПОДКРЕПЯМ БОЖИДАР ДИМИТРОВ
118
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако са българи от Украйна, Молдова, Македония, Албания, Косово и т.н. добре но сирийски и и афганистански терористи категорично не!
117
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В най скоро време ще настане обстрелване на вредители на България като български политици , олигарси , бизнесмени и мафиоти.
116
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да гласува човек за Реформаторския блок? То там хвани Кунева, че удари Радан Кънев и ги захлупи с тоя образ Иван Иванов. Все рециклирани политици.
115
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така. Българите се зачистват от територията и терена се подготвя тук да живеят други народи. И това с любезното съдействие на не кой да е, а български политици.
114
19
 
2
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Това е прогресивно мислене, даже се изненадвам, че наш политик го има. Браво!
113
0
 
5
 
! Отговори
сс преди 7 години
w.parliament.bg/bg/MP/2400 ето го хубосника гения на българската мисъл то по неговата логика може да отида в чужбина и да има кажа Иван Иванов има мнго голям апартамент и имоти можем да заселим бежанци там да не стоят празни...
112
0
 
4
 
! Отговори
gost преди 7 години
И защо им мислите лошото на бежанците че да ги заселите тук? Това не е хуманно отношение....
111
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЯ Е ОТ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК, ТО ТАМ НОРМАЛНИ ХОРА НЯМА.
110
12
 
5
 
! Отговори
План за спасение преди 7 години
Ето така ще спасим България.1. Забрана на г е й клубовете2. Забрана на алкохола и ГМО3. Заселването на бежанци и предоставяме по две българки на всеки мъж.Расовите ромски и сирийски мъже ще измъкнат страната от блатото.
109
0
 
11
 
! Отговори
Чин Чан преди 7 години
Ние в Китай с интерес следим положението в България. Много китайци сме и даже и градовете ви ще запълним,НО не искаме да идваме защото в Китай си имаме Китайска комунистическа партия и си ни е добре при нея.Много по-добра е от вашата която обединява вие си знаете кои:)) Как да дойдеме, като даже вие бягате от тях в чужбина.Тези дето ви управляват започват да се досещат, че за да има еврофондове, трябва да има хора, щото като селата са празни, няма програми. По добре се свестете и поумнейте.