Гореща точка: НАП, ДАНС, МВР... "пържат" Слънчев бряг

Популярен клуб отчел 3 пъти по-ниски обороти, друг - 5 пъти
Обновена: 23 юни 2016 07:09 | 23 юни 2016 07:00,
53
Гореща точка: НАП, ДАНС, МВР... "пържат" Слънчев бряг
Снимка: 24 часа

Жега в прекия и преносния смисъл на думата мъчи търговци и съдържатели на нощни клубове в Слънчев бряг през последните две седмици.

Откакто стана престрелката в курорта на 8 юни при разпра между две банди - на Димитър Желязков - Митьо Очите и на Божидар Кузманов - Божо Кравата, почти всеки ден има акции на НАП за скрити обороти.

През комплекса минаха и ДАНС, МВР, Инспекцията по труда и пожарната.

Още по темата

Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие приходи Ресторанти, нощни клубове, кафенета и паркинги на територията на Слънчев бряг масово не отчитат оборотите си - това са изводите на данъчните. Рекорд по осветляване на приходи е постигнат при поверка на паркинг, поставен за известно време под открито наблюдение от данъчни служители.

За този период е отчетен с 1200% по-голям оборот, отколкото седмица по-рано, когато били издадени касови бонове само на 13 клиенти.

Не по-различна е ситуацията и с нощните заведения на територията на курорта, каза пресаташето на Териториалната дирекция на НАП в Бургас Христо Узунов.

Дискотека, която е част от популярна верига, регистрира оборот от 32 000 лв. в нощта, в която инспекторите на НАП следят издаването на фискални бонове.

Седмица по-рано същият клуб е отчел 3 пъти по-нисък оборот, пише "24 часа".

Друго нощно заведение отчита 5 пъти по-високи приходи от тези, които са регистрирани седмица по-рано, и 9 пъти по-високи от тези, регистрирани на същата дата миналото лято.

По време на наблюденията при почти всички заведения в Слънчев бряг данъчните отчитат значително покачване на оборотите, когато следят за издаването на фискални бонове.

"На собствениците на няколко обекта ще бъдат направени ревизии като физически лица, а наблюденията на заведенията ще продължат през целия туристически сезон", уточнява Узунов.

Близо 300 обекта в курорта са били проверени само за 3 дни. В акциите се включват и командировани данъчни служители. Очаква се от 1 юли в бургаската дирекция да пристигне нова група данъчни от вътрешността на страната.

Данъчните прилагат различни методи по време на акциите си по морето. Те все още използват изпитания метод - покупка на принципа на тайния клиент, облечени спортно и по джапанки.

Залага се много обаче и на прякото наблюдение - т. нар. физическо присъствие на данъчни експерти в търговските обекти, както и следене в реално време чрез дистанционната компютърна връзка на касовите апарати със софтуера на НАП.

"Обектите на търговци, които работят без касови апарати, ще бъдат затваряни, мярката ще се прилага и при повторно установено нарушение неиздаване на касова бележка", каза шефката на НАП-Бургас, Татяна Кънчева.

Освен актове и наказателни постановления на нарушителите ще бъдат правени ревизии. Проверките ще бъдат насочени не само към дружествата, но и към техните собственици, които ще бъдат проверявани и за съответствие между доходи и имущество, допълни Кънчева.

Разследващите още не могат да установят точния брой на оръжията, използвани при престрелката на 8 юни в ресторант 4you в Слънчев бряг. При инцидента бе убит 46-годишният Александър Алексиев, гард на Димитър Желязков - Митьо Очите, а самият той бе ранен тежко.

Според извършените досега експертизи освен иззетите законно притежаван "Щаер" на 31-годишния Тодор Славов и "Макаров" с изтрити номера със сигурност е използвано още едно огнестрелно оръжие. Предполага се, че това е пистолетът на убития гард Алексиев. Според свидетелските показания на Божидар Кузманов - Божо Кравата Александър е насочил пистолет срещу него.

Очакваме да ни бъдат представени повече от събраните доказателства, за да изградим защитната си теза. Според мен няма достатъчно доказателства срещу Георги Иванчев и Радослав Димитров, каза пред “24 часа” адвокат Калин Господинов, който заедно с колегата си от варненската адвокатска колегия Росен Желязков защитава обвинените в опит за убийство на Митьо Очите.

На 18 юни Бургаският окръжен съд определи постоянно "задържане под стража" на двамата, но защитата им обжалва. Заседанието в апелативния съд ще бъде в петък от 14 ч.

От вече готовите експертизи по делото е ясно, че 4 изстрела срещу Митьо Очите са произведени от незаконния “Макаров” - 3 в тялото и 1 в бронежилетката, по който са намерени биологични следи от Георги Иванчев и Никола Маринов - Кольо Магарето от хората на Очите, също ранен в престрелката.

Епителна тъкан от Маринов е намерена върху пълнителя на пистолета, не върху приклада, каза адвокат Господинов. Според него единствено свидетелски показаниях обвинен - Радослав.

От прокуратурата обаче са категорични, че има достатъчно данни за съпричастност и на двамата. Различни свидетели потвърдили, че Радослав е стрелял в гърба на Очите. Съдът подчерта, че има опасност двамата да се укрият или да извършат други престъпления.

Засега е потвърдена мярка задържане под стража само на Тодор Славов, обвинен за убийството на Алексиев.

Възможни са още хирургически интервенции на Димитър Желязков, не се предвижда в скоро време той да бъде изведен от реанимация, съобщиха източници от болницата. Рискът за живота му оставал. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
Нинке, НАП няма да ти свърши работа,само една колективна жалба до Инспекцията по труда и същата жалба в съда.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интернет търтей отново се появиха ,освен по цял ден да висите тук и да хвърляте злоба и жлъч явно за друго не ви бива !!! На вас за всичко държавата ви е виновна !!! Внимавайте да не ви се спука жлъчката от злоба ,че без такива "ценни кадри" като вас България е обречена на гибел!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
Контрацептива преди 7 години
До Балтона, свързани са, ама някой трябва да печата на тях!!!
30
1
 
0
 
! Отговори
Търтей преди 7 години
До Анонимен, поне обичаме Царицата-майка, а не си подлагаме задните части като тебе!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 41! Ами, ти, при кого в НАП отиде? А като пишеш глупости, прочете ли поне две книги в живота си? Направи ли си труда да прочетеш поне някой форум за разделението на административните обслужвания? Заверената ти книжка от финансов ревизор на НОИ има отношение само за евентуалната ти пенсия! Здравната си осигуровка трябва да я платиш и освен това да накараш счетоводителят си, ако изобщо си наел такъв, да ти я декларира пред НАП! Тогава ходи питай - "Що не съм осигурен здравно?"
28
0
 
4
 
! Отговори
nina преди 7 години
Когато в НАП-Добрич казах,че мъжът ми и бригадата им са освободени от работа месеци предида разберат,знаете ли какво ми отговориха?!-повдигане на рамене и "Много фирми така правят".И това е институцията,която трябва да следи пари от осигуровки да влизат в хазната!
27
0
 
3
 
! Отговори
Иван Петрович преди 7 години
данъчните да си свършат работата. Държавата ако даде 10 % на този който докаже че шефа му краде ще се получи по-добър ефект.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
a зимата защо не е така и по зимните курорти??защото собствениците им не са от изто4на българия ?
25
1
 
8
 
! Отговори
Ясен преди 7 години
Лятото вече започна и малко морски въздух,ще им подейства добре.Преди две седмици седяха на Илиенци и малко объркаха сметките на търговците,но там сега всичко си е както си беше.Много шум за нищо или всяко чудо за три дни.
24
0
 
15
 
! Отговори
Кочев преди 7 години
Абе на собствениците в слънчев мрак ще им излезе по евтино ако се отърват от Зъркелите веднъж завинаги. Сега заради него им развалиха рахатлъка.
23
1
 
9
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Я чиновниците се разработиха бе! И що чакаха да стане пукотевица за да се размърдат? Нали всички търговци са свързани към НАП? Сигурен съм че компютрите на НАП могат с голяма доза сигурност да покажат всички потеницални измамници , ама няма кой да си мръдне пръста или пък си прибират дажбата по случая. Докато Боко Тиквуня не почне да иска оставки ежедневно, ще е така.
22
1
 
6
 
! Отговори
Вашку преди 7 години
НАП,ДАНС,МВР са НАЙ-НЕКОРУМПИРАНИТЕ СЛУЖБИ, и ако в тях нямаме доверие ........ Те иначе с пари не работят,и там са все ,,Отличниците'' на системата останала още от татово време.И какво проверяват? И защо проверяват? И кого проверяват? Сега като няма кой да регулира оборота на ,,Слънчака'' се наложи да се изпрати ,,държавата''.А и защо само на ,,Слънчака'' ..ьььь ??? защото синджира се скъса,и ще започнат да изтичат кинти в джобовете на всички надолу по мрежата. Там са и субсидиите
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В комбина са със съдилищата, няма "неузаконена" свинщина на данъчните по морето.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ли е новина?Че данъчните са решили да поработят веднъж в годината?Кен.зам на такава извра.тена "държава"!
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрън-дрън!Направят 1 показна акция за замазване на очите.Ако наистина бяха заинтересовани, контролът щеше да е постоянен.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бирниците гледат само и единствено да си пънят гушите с народна кръвчица и да рекетират тези, които не снасят на "правилните " хора.В целият свят дъжавите си имат мафия, само у нас МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!!!!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28НАП достатъчно сами се офекалват с всичко, което правят, и децата в яслата ще го потвърдят!Мързевливи сте, накадърни сте, корумпирани сте, безхаберници нагли на държавна хранилка!!!!Повръща ми се от вас!!!
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
24, хайде сега па и ти ХЕЙТЪРЧЕ НЕЩАСТНО- ПО СЪЩИЯТ НАЧИН О Ф Е К А Л В А Т Е И ПОЛИЦИЯТА- това е ресурса на държавата и тя трябва да си свърши работата- ако знаеш факти и обстоятелства за някои от НАП веднага в прокуратурата, или в главна прокуратура или на стената на НАП има БУТОНЧЕ- сигнали за...ама тук не е мястото да предполагаш и развиваш теории продиктувани от собствена фантазия или една жена каза.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Данъчните хващат спекулантите и тарикатите, укриващи доходи....предимно за дедовия, или за шлифера.
14
0
 
21
 
! Отговори
Беззприатрастен Бълг преди 7 години
И като са хванали какво ще стане ? НИЩО само шум в медийте .Какво стана с монополана Лукойл ?????защо се вдигат горивата ?????