Броим до 20 лв. за селфи с Царица Роза

Трябват пари за инфраструктурата в Долината на тракийските царе
22 юли 2016 08:32,
8
Броим до 20 лв. за селфи с Царица Роза
Снимка: Булфото, архив

От 10 до 20 лева в зависимост от използвания фотоапарат (собствен или на фотограф-професионалист) ще струва догодина снимката на турист с бъдещата Царица Роза в Казанлък, ако на предстоящото си заседание в края на месеца местните старейшини приемат новите такси за туристическите услуги, съобщава "Монитор".

До момента никой не плащаше за възможността да се щракне за спомен с най-красивата казанлъшка абитуриентка, но на това се слага край заради големите разходи по инфраструктурата в Долината на тракийските царе, настояват вносителите на измененията.

Според предложените промени билетчето за историческия музей "Искра" и в новооткрития Музей на розата ще струва двойно по-скъпо от досега: за възрастните ще е 8 лева в постоянната експозиция на музея и в трезора, а в Музея на розата – 6 лева. От 8 на 20 лева пък скача пакетната цена за неорганизирани възрастни туристи, които могат срещу тази сума да разгледат постоянната експозиция в ИМ "Искра", копието на Казанлъшката тракийска гробница, Етнографския комплекс и Музея на розата.

Предложението предвижда двойно да се увеличат и входните билети за оригинала на Казанлъшката гробница, като там цената става 40 лева за възрастни. За посещение в копието входът ще бъде 6 лева, ако промените получат одобрението на Общинския съвет.

Същите цени се предлагат и за останалите социализирани могили - гробницата на Севт III, "Оструша", "Шушманец", "Хелвеция", "Грифони".С билети пък от по 20 лв ще могат мераклиите да наблюдават на живо конкурса за избор на бъдещата царица. Има и вариант за 5 лв, но правостоящ.Не са пощадени и пещеходците, които ще се бръкнат за по десетачка, ако искат да преминат по екомаршрута "По стъпките на траките" до мегалита на Богияна майка край Бузовград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как ще различите собствения от фотографско-профуесионалния ми апарат Ве!
4
0
 
6
 
! Отговори
незапознат преди 7 години
А за една ТРЪБА колко???????
3
0
 
11
 
! Отговори
хихи преди 7 години
20 лева може за кавал с тези римлянки
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работя в тази сфера и донякъде разбирам взетата мярка. Парите, отпускани от държавата, не стигат до никъде, и по-малките общини търсят всевъзможни варианти за генериране на приходи. Пропуска и се неглижира фактът, че тези събития са с идеална цел и не би трябвало да посягат върху касичката на туриста. На практика обаче се получава друго. По-фрапиращото беше на събора в Рожен, където порциите струваха сумати пара.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой пак решил да изкарва пари от нищотото