Мигрант мъртъв на браздата с Турция. Бит ли е?

Германско НПО вади новината, Гранична полиция не коментира
Обновена: 10 авг 2016 13:43 | 10 авг 2016 10:22,
187
Мигрант мъртъв на браздата с Турция. Бит ли е?
Снимка: Reuters

За смъртен случай на границата с Турция съобщи на сайта си германската правозащитна неправителствена организация - Border Monitoring Bulgaria (BMB).

Случаят е от края на миналия месец, когато в близост до граничната линия, но от турска страна, е намерен трупът на 28-годишния Реза Хасани от Иран, който е бил в неизвестност от 18 дни.

Информацията е потвърдена от няколко турски сайта пред "Сега", включително и от Анадолската информационна агенция.

Според местната полиция трупът е намерен в гориста местност край турския град Къркларели. Градът, чието старо име е Лозенград, се намира в западното подножие на Странджа, близо до границата с България.

След направената аутопсия е установено, че Хасани не е ял пет дни и е умрял от глад, съобщиха турските медии.

Неправителствената организация обаче цитира свои източници, според които иранецът е бит на границата с България и заедно с негов приятел е бил върнат на турска територия. След изтласкването обратно Хасани не е могъл да се движи и е бил без телефон и храна, което е довело до смъртта му.

От българската Гранична полиция заявиха, че няма да коментират случая, защото нямали официална информация от Турция. Не е ясно кой е изтласкал азиатеца - полицаи или доброволци, които патрулират незаконно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
22
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
И в Иран ли имало война ? Баси филма ....дано повече такива чавеци си намерят гибелта по границите !
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПод *** разбираш сополив мюсюлманин, нали ?
60
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кат видиш *** му бий два шамара за всеки случай,със сигурност ще ги е заслужил.
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Иран в АзияДа Иран е в Азия, за справка погледни някой атлас.България е в Европа и въпреки ,че сме *** сме европейци . Човек от Азия е азиатец (нищо ,че е арабин ) от Африка африканец и т.н.
58
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умрял е от кеф като е стигнал границата!
57
0
 
23
 
! Отговори
до 47 преди 7 години
Само допълвам:Да не говорим, че Странджа не е от най-високите ни планини и ако няма рязък спад в температурите придружен с обилни валежи, няма вероятност и за преохлаждане. А и все пак е август, което означава безброй узрели джанки, сливи, круши, ябълки, че и смокини, даже и в гората... Може да се прокараш отвсякъде, което би могло в комбинация с някакво заболяване да е причина за смърт, но не и от глад.Откъдето и да я погледнеш, цитираната и потвърдена информация от турските медии намирисва
56
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лозенград е на 50 километра от българската граница и горе-долу на толкова от гръцката! Защо тези ***-флуидни *** отново нападат България!?! Този акбарец може да е бил бит от каналджията си или от някой турски военен който е щял хартиса с рушвета си. Какво общо имаме с това?
55
0
 
42
 
! Отговори
177 преди 7 години
"Не е ясно кой е изтласкал азиатеца - полицаи или доброволци, които патрулират незаконно". А не мен ми е интересно кой го измисли това изреченийце. Мамка ви и ***! Излиза че някой го е изтласкал и това е направено от българска страна. Ако имате такава информация напишете го ясно. Ако нямате, не се опитвайте за внушавате раззни неща на хората.
54
0
 
24
 
! Отговори
:( преди 7 години
Наистина няма никаква официална информация-нито снимки,нито копие на аутопсията !? Защо така.За 20 000 хиляди души има информация за пуча,за Хасани няма !? Фершайсее
53
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, дето обикалят из Странджа разправят, че е пълно с трупове и скелети навсякъде. Ковеколюбивите мюсли, като някой от тях е болен и не може да върви, го зарязват като куче в пущинака. Миролюбци и миротворци, какво да правиш. Та няма нужда да е бит, просто са го зарязали.
52
0
 
22
 
! Отговори
До Иран в Азия преди 7 години
Така сте ***. Азиатци сте! Вземи отвори гугъла и го виж къде е Иран като не знаеш. Подсказвам, не е в Европа или Африка.
51
0
 
42
 
! Отговори
гадатели преди 7 години
Ами като няма документи как разбраха как се казва и от къде е ?!?! Много странно...... Човек издържа без храна до 40 дена.... Този млад, здрав престъпник, нарушител на териториалната цялост на суверенни държави, пратеник на незнам си кой..... какво според вас заслужава ? Като е бил толкова измъчен, защо не минава през КПП-то - да му окажат помощ 40 девици ? Я да се опита някой българин без документи да влезе незаконно в САЩ, например - какво следва - бой, затвор, екстрадиция.
50
2
 
41
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Може ли човек, който не е ял от 5 дни, да умре от глад?!?!?! Това била "установила" аутопсията.А колко българи наистина умират от глад и отчаяние в тази управлявана от герберските престъпници и убийци държава - това за тях явно изобщо не е важно.Вън германистанските НПО-та от България!!!
49
1
 
33
 
! Отговори
Хайа преди 7 години
Слабо ме интеренсуват тарамбуките. Нямат място в България! *** от НПО-тата също!
48
0
 
24
 
! Отговори
Манафчик преди 7 години
Сега е при 72 цепеняка! Не го мислете, а му завиждайте. Щото при нас цепеняци вече няма ;))) Европа е разграден двор и като такъв ще го прекопат араби, иранци и африканци. Честито.
47
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е тая организация ? Защо умишлено настройва против България ? На съд веднага за подстрекателство !
46
0
 
18
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Ми че азиатец я! Да не са азиатци само китайци и японци. Всичко след Кавказ е азиатско.
45
2
 
35
 
! Отговори
12345 преди 7 години
Добра реклама за България. Който идва през храстите да му мисли. Още 2-3 такива случая и никой няма да припари през границата.
44
1
 
11
 
! Отговори
DER преди 7 години
Сигурно е бил Ненчев, който е объркал границите.
43
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не разбирам как прескача мрежата тоя, няма ли ток по нея??? не може ли да се минира част от границата с тия изкачащите мини и така ще ги спрем