В Разград демонтират опасни детски площадки

Били без документи и без сертификати
4 окт 2016 22:28, Анисия Иванова
4
В Разград демонтират опасни детски площадки
Архив: Булфото

Две детски площадки, намиращи се в разградския жк "Орел", ще бъдат демонтирани, тъй като са изградени незаконно и са опасни за игра. Това съобщи кметът д-р Валентин Василев след приключила проверка по сигнал на граждани.

Кметът обясни, че в общинската администрация няма налична документация за разрешаване на строителство, за поставяне на съоръжения за игри, проектна документация, сертификати на съоръженията и документи на тяхната собственост.

По думите му площадките не отговарят на изискванията на Наредба за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, което създава рискове за здравето на децата.

Д-р Василев подчерта, че площадките са изградени от строителни фирми за тяхна сметка, но документи за това също липсват, пише БТА.

По негово разпореждане съоръженията от площадките ще бъдат преместени на подходящи за целта места, отново в жк "Орел" и ще бъдат монтирани по всички правила за безопасност.

Той допълни, че продължава възстановяването на детски и спортни площадки в различни части на града, като инвестицията е на стойност 90 000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да и ще се строят кръчми
3
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В разград само на турски се говори
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще ги строят фирми на ГРОБ
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
dedi be "pope" kaji neshto za tvoq grad