Миро – мъртъв, откриха тялото му под връх Ботев

Намериха го в труднодостъпна местност след 7 дни
Обновена: 2 ное 2016 12:01 | 2 ное 2016 11:57,
113
Миро – мъртъв, откриха тялото му под връх Ботев
Снимка: Facebook

Спасители намериха тялото на изчезналия турист в района на връх Ботев, съобщиха за "Фокус" от оперативния щаб за издирването, който беше сформиран в Калофер.

Още по темата


Спасителните екипи са открили изчезналия столичанин в труднодостъпна местност.

Издирването на мъжа продължи близо седмица. В понеделник повече от 8 часа продължи операцията по търсенето на изчезналия мъж. В издирването се включиха близо 400 души – военнослужещи от Сухопътните войски, служителите на МВР, Планинската спасителна служба, служители на Парк "Централен Балкан" и доброволци.

На 26 октомври в 11:00 часа Мирослав тръгнал с колело от хижа "Тъжа" към връх Ботев, а час и половина по-късно за последно се е свързал по телефона с майка си, за да я предупреди, че нагоре към върха няма да има обхват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
TouchMe преди 7 години
С един приятел ходихме точно по този маршрут, но пеша. Има много опасни места от които може да се метнеш в някоя пропаст, а с колело направо не ми се мисли.Там времето много бързо се мени и падне ли мъгла не виждаш и на 2 метра пред теб.Не правете такива глупости и никога не ходете сами.
47
0
 
3
 
! Отговори
Планинар преди 7 години
На такива походи сам не се ходи!Парк Централен Балкан е стръмен и труднопроходим терен с колело ,една малка грешка и си се разцепил в някоя скала.
46
13
 
0
 
! Отговори
Льохман преди 7 години
накара ли се на колело ?
45
2
 
12
 
! Отговори
гаргамел преди 7 години
До Боилмного си прав , помага разбирането на планината , когато си там трябва да знаеш колко си малък и как планината може да те смачка !!!!!!! а риск винаги има мир на душата на момчето
44
1
 
24
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
никога не се бъзикайте с планината,в стара планина времето се променя моментално и рязко. бил съм 5 пъти на връх ботев и само веднъж съм попадал на хубаво време. разстоянията са големи и натоварващи,ходенето е по 5 часа средно може и повече. никога не ходете сам в планината,това не е играчка!
43
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
я пишман турист на годината. ясно и що за програмист е бил, тежко сега на този дето ще "наследи" кода да го оправяПрограмисти в гет.утУ не останаха, кадърните и умните се изнесохме, заедно с лекарите и др. само псевдо програмисти демек лу.зъри останаха на който им пращаме кафевите проекти с които тук белите не се занимаваме... и затова на места като БГ им викат НЕВЪРЛЕНД - страната на ПитърПан където хората не порастватпоздрав от сидней,ав$тралия
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки планинар е правил лудории, включително и аз.Мир на праха му, просто кофти момент на метереологичните условия е уцелил.Чувал съм дори от най-опитни планинари, че в Стара Планина падне ли гъста мъгла - няма ориентиране. Спираш и чакаш да се махне, ако трябва там нощуваш!
41
0
 
43
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Мир на праха му!Уважавайте планината и спазвайте елементарни правила:1.Предварително проучване и планиране на маршрут и време.2.Подходяща екипировка (обувки, дрехи, раница, челник, зареден gsm,батерии, бивачни съоръжения).3.Ранно тръгване.4.Никога сам.5.Лидер на групата.6.Сходна физическа/психологическа подготовка.7.Поддържане на връзка и застраховка.8.Съобразяване с климатичните условия.Зимни и късноесенни преходи изискват повишено внимание за горното, особено екипировка. И умната!
40
12
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Иван -45 който го е страх не ходи и абсолютно си прав че не само планината крие изненади но и хората са двойно повече неузнаваеми. Лека му пръс на момчето но интересно кой ще поеме разходите и за чия сметка ще е тази неуспешна реализация на учението.
39
1
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
Имам предвид, че от твоите думи някой може да си направи извода, че щом към Рай маркировката е лоша, то значи другаде е още по-видима и лесна за следване. И да тръгне по друг маршут без да го е разучил, само защото по форумите пише, че до едисикъде е перфектна маркировката.
38
0
 
17
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Вероятността да се е изгубил е голяма, обаче и факта, че е бил с колело допълнително усложнява ситуацията. Едно нелепо падане, а в планината никак не липсват условия за това, и е легенда.
37
16
 
8
 
! Отговори
Ivan Kurilov преди 7 години
Аз не ходя в планината,природата е агресивна,жестока и крие много неприятности
36
2
 
9
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
В допълнениe към предишния ми коментар.Според мен точно това е рецептата за голяма част от изгубванията в планината - твой приятел ти е казал, че е фасулска работам, ти си му повярвал и си тръгнал нагоре. Очевидно опитът ти не е бил и още не е достатъчно. А сега раздаваш и съвети из форуми. Макар и принципно верни в голямата си част, когато коментираш маркировки, "затворени маршрути" и прочее, отчасти играеш ролята на своя приятел, който неволно подвежда по-малко подготвените от себе си.
35
3
 
36
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
Защо бе момче?! Защо ти трябваше в това време да тръгваш? Жал ми е когато такива млади и хубави хора си отиват заради елементарни грешки...
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направил си грешка, че си приел на доверие думите на своя приятел. Той може да не знае колко си подготвен и да те подведе неволно. Наистина е фасулска работа, но ако човек е екипиран, знае какво прави и времето е хубаво. А ти вероятно си изгубил за момент маркировката от невнимание и после - драма. Няма как през 10 метра да има знак, все пак трябва малко от малко да си запознат с пътя - посока, описание, характерни белези на релефа (било ли следваш, кога трябва да пресечеш поток и т.н.)
33
3
 
29
 
! Отговори
Горан преди 7 години
В планината с колело в края на октомври, към върха... Ето ви рецепта за награда Дарвин! На планина сам не се ходи, винаги с дружина! И това е само едно от нещата, които е необходимо да се спазват!
32
1
 
51
 
! Отговори
Боил преди 7 години
Аз съм бивш планински водач.Стара Планина разделя два климатични пояса и времето през цялата година може да се промени светкавично.Опитът не помага,а помага разбирането на рискът.Планината не прощава на НИКОГО!!!!!!!!!!!!!!!
31
1
 
22
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Много жалко- горкото момче!...
30
56
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми пишман турист на годината. ясно и що за програмист е бил, тежко сега на този дето ще "наследи" кода да го оправяПрограмисти в гет.утУ не останаха, кадърните и умните се изнесохме, заедно с лекарите и др. само псевдо програмисти демек лу.зъри останаха на който им пращаме кафевите проекти с които тук белите не се занимаваме... и затова на такива места като БГ им викат НЕВЪРЛЕНД - страната на ПитърПан където не порастватпоздрав от сидней,ав$тралия
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче пък Мутрата не пропусна да си направи ПР и този път от смъртта на момчето. Бог да го прости.