Огън, камъни, водни оръдия: Бежанци vs. полиция в Харманли

Към бежанския център са изпратени подкрепления
Обновена: 24 ное 2016 13:08 | 24 ное 2016 12:57,
291

Снимка: bTV

Броени дни след като бежанският център в Харманли беше поставен под карантина, стотици мигранти влязоха в сблъсък с полиция и жандармерия.

На място има голямо количество служители на реда и водно оръдие. Срещу тях летят камъни, в лагера гори и пожар. Към бежанския център са изпратени подкрепления, съобщи bTV.

Още по темата

Сериозно пострадали са няколко сгради, сред тях - столовата и новият регистрационен център. Персоналът от тях е освободен.

Пред центъра са се събрали и хора от града, които неколкократно протестираха с настоявания трите хиляди мигранти да бъдат изселени от Харманли.

Към момента не е ясно какво е предизвикало гнева на чужденците. В началото на седмицата беше обявено, че лагерът се поставя под карантина заради опасенията на местните хора, че мигрантите носят кожни болести, сред които – краста и лайшманиоза. Има и заболели от малария.

Властите официално подчертаха, че няма медицински причини да затварят лагера, но го правят в отговор на протестите на жителите на Харманли.

След обявяването на карантината обаче стана ясно, че излизането от обекта далеч не е толкова трудно, тъй като центърът не е ограден напълно с мрежа.

Ограниченията трябваше да паднат в момента, в който всички болни бъдат излекувани. Обещаните екипи от медици от различни болници ще дойдат чак през следващата седмица. Така мигрантите стоят затворени без яснота докога и вероятно това е породило негодуванието им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скоро и нс, тиквите и плевела ще горят помнете ми думите
84
0
 
23
 
! Отговори
баба меркел преди 7 години
Баба ви Меркел ще се разсърди бе,за нетолерантност спрямо имигрантите
83
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vargПишеш глупости да не си капо. Тези изстрадали хора, според теб, може и да заслужават по-добър живот, но в своята страна. ТУК, в моята Родина, по-добър живот от този, на най-бедните НЕ им се полага! Ако искат да стоят тук, ще гладуват и студуват както бедния български гражданин (клошар) и ще чакат да нахраним и стоплим първо него, а след това тях.
82
1
 
33
 
! Отговори
Дим преди 7 години
До vargи ти с кво мислиш си по добър от тези изтрадали хора..Ако ти не си по добър от тях не съди по себе си и за другите.Аз съм много по добър .И какво им е изстрадалото?Че ги хранят поят и лекуват безплатно?Блага които нито аз нито моето семейство получаваме като граждани на РБ и си плащам данъците изрядно.Ако те са изстрадали щяха да оценят какво правим за тях.Като са толкоз бабаити да ги върнат от където са да се бият там.А нашите да засвирят с Калашников музиката му успокоява и преспива
81
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ще плати щетите? За един народ питам.
80
5
 
31
 
! Отговори
добре дошли в клуба преди 7 години
Боко избега като по поръчка, случайност..
79
5
 
24
 
! Отговори
ура ура преди 7 години
Защо развалиха спокойствието на полицията?Имаме си пожарникар шлангмайстор.
78
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито ги оправдавам ,още по малко ги харесвам ,но ако те държат затворен рано или късно ще ти писне и резултата ще е такъв .Тези центрове не са решение и е повече от ясно ,че е невъзможно съвместно съществуване и живот с тези хора с друга култура ,религия та даже и хигиенни навици . Не може да се ангажира и постоянно полиция и жандармерия от половината страна понеже едно ,че това са огромни разходи и второ така се оголват от към охрана и полицейско присъствие цели градове и села които остават на произвола на крадци и обиржии.
77
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя кретенн varg няма ли да се светне че когато на всеки свой коментар получава 2 плюса и 50 минуса нещо не е наред, аджеба, кретенне.
76
1
 
14
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Со ос сигурно е получил инфаркт след тази новина, да свиква дъртака на 80 г още малко ще му търпим простотийте
75
1
 
16
 
! Отговори
_постановление 208 преди 7 години
АаааАа БУНТА Е ЧЕ НЕ СА СИ ПОЛУЧИЛИ КАРТЕЧНИЦИТЕ УЗИ ДЕТ ОНЯ ДЕН ГИ ФАНАХА
74
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Варга,дали наистина обичаш афганистански царевици или само създаваш интриги няма значение.Ти искаш да живееш в рейнбоу общество,ние искаме цивилизовано общество.Бог е създал черните,жълтите и матовите на различни континенти.Плюс това исляма е най-ненормалната религия.И как ще живеят хора които се отнасят към жените като с животни и ги пребиват с камъни и хора,които са хомосексуалисти.Не забравяй,че пришълците мразят обратните.В ИДИЛ ги хвърлят от високи скали.Но мисля,че преди това ги тестват.
73
1
 
28
 
! Отговори
тТт преди 7 години
Ако не се вземат РАДИКАЛНИ мерки, след години белите европейци ще станем като индианците в Америките... Нали знаете, като коренно население са приели радушно европейците преди време, които европейци, също като сегашните пъплищи ***, са търсили по-добър живот уж в името на Господ и т.н...
72
4
 
30
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Сега беше ли волен прав или не беше? Цялото бхк вътре при краставите и бой
71
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДИНКОБИЛОБА за тия.
70
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мигрантите ни подпалиха чергата,а в парламента обсъждат забрана на комунистическите символи.Вън всички предатели от народното събрание,защото ако ние се надигнем,ще ви затворим при мигрантите и се оправяйте там както можете.
69
1
 
24
 
! Отговори
О.З. преди 7 години
А са казали, а съм до 2-3 часа на място, нихната ...
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пуснат Анита Мейзер при тях да им показва цици , тя без тва за друго не става
67
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съжалявам че дълги години обвинявах Израел. Сега ни дойде до главата, та иние да уситим върху гърба си какво означава арабин и ислям.
66
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще замоля авторите на статията да не използват думата бежанци за терористите, които пристигат тук. Не водни а зенитни оръдия ни трябват!