Огън, камъни, водни оръдия: Бежанци vs. полиция в Харманли

Към бежанския център са изпратени подкрепления
Обновена: 24 ное 2016 13:08 | 24 ное 2016 12:57,
291

Снимка: bTV

Броени дни след като бежанският център в Харманли беше поставен под карантина, стотици мигранти влязоха в сблъсък с полиция и жандармерия.

На място има голямо количество служители на реда и водно оръдие. Срещу тях летят камъни, в лагера гори и пожар. Към бежанския център са изпратени подкрепления, съобщи bTV.

Още по темата

Сериозно пострадали са няколко сгради, сред тях - столовата и новият регистрационен център. Персоналът от тях е освободен.

Пред центъра са се събрали и хора от града, които неколкократно протестираха с настоявания трите хиляди мигранти да бъдат изселени от Харманли.

Към момента не е ясно какво е предизвикало гнева на чужденците. В началото на седмицата беше обявено, че лагерът се поставя под карантина заради опасенията на местните хора, че мигрантите носят кожни болести, сред които – краста и лайшманиоза. Има и заболели от малария.

Властите официално подчертаха, че няма медицински причини да затварят лагера, но го правят в отговор на протестите на жителите на Харманли.

След обявяването на карантината обаче стана ясно, че излизането от обекта далеч не е толкова трудно, тъй като центърът не е ограден напълно с мрежа.

Ограниченията трябваше да паднат в момента, в който всички болни бъдат излекувани. Обещаните екипи от медици от различни болници ще дойдат чак през следващата седмица. Така мигрантите стоят затворени без яснота докога и вероятно това е породило негодуванието им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
31
 
2
 
! Отговори
varg преди 7 години
нека не само в Германия да дойдат, защото новите хора носят надежда навсакъде изевропа. Успокойсе германия е само 1 страна нищо повече.Ти по скоро гледай дане станеш курбан ако не протегнеш ръка на своите братя и сестри когато имат наймного нужда. Ние сме рейнбоу общество и ако ти не искаш да си част от прогреса,тогава прогреса ще запечата твоя род, децата ти нямат място в рейнбоу обществотони, ще минем и без тях, новите хора носят плодовитост
104
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
111,защитаваш си тезата много йезуитски! Българите също емигрират,но не а мюсюлмански държави! Българите се интегрират и работят като са в чужбина,а навлеците дошли тук нито искат да се интегрират,нито имат трудови навици и желание да работят!Не се опитвай да приравняваш нашите емигранти с примитивите,които са пресекли нелегално границата!Защо няма българи емигранти в ОАЕ, и защо навлеците не емигрират там?Това са *** израснали с ислям и войни, на ясно ли си какъв им е манталитета !?
103
4
 
28
 
! Отговори
Г Е Р Б преди 7 години
Нас голямата кражба роди ни.Нас не ще ни изплаши Съда.С ГЕРБ ще грабиме навеки,с ГЕРБ ще грабиме навеки,само да докопаме властта!
102
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До inedПо скоро ще използват танкове срещу българския народ от колкото да наранят някой от тези.
101
5
 
19
 
! Отговори
RUST AAR преди 7 години
Руска Информационна Агенция казва че Бежанците убили и изнасилили 4 служителки и 2 медицински сетри в Лагера
100
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова вдигай полата че няма спасение пред Талибаните
99
2
 
34
 
! Отговори
ined преди 7 години
Време е да дойдат танковете!
98
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 105къде ги тези спец части ха ха ха, спец частта сме ние народа бачка ние - разбираш ли го, ако ние не ги накараме тези тикви да платят и да обяснят какво и защо продадоха БГ, ще изчезнем като нация
97
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОП 5 СТРАНИ НА ПРОИЗХОД ПО БРОЙ ПОДАДЕНИ МОЛБИПРЕЗ ПЕРИОДА 01.01.1993 г. 31.10.2016 г.1. АФГАНИСТАН - 232562. СИРИЯ - 196673. ИРАК - 178074. ПАКИСТАН - 23965. БЕЗ ГРАЖДАНСТВО - 2 08050% мъже, 38% деца и 12% жени;27% без образование, 27% с основно и 25% с начално..Айде да ви е честито! Интегрирайте си ги!
96
0
 
42
 
! Отговори
PILOT преди 7 години
Да извикат тези от БХК да ги усмирят !
95
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо тези които са от държави в които няма воина не ги товарят на кораби и самолети и да ги връщат по родните им места.
94
14
 
15
 
! Отговори
RUST AAR преди 7 години
Руска Информационна Агенция казва че Бежанците убили доста спецполицаи от Жандармерията и искали да завземат Харманли
93
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 110Мюсюлманин 1000 години преди Мохамед?! Уаааа!
92
1
 
32
 
! Отговори
Циник преди 7 години
То всичко се каза.....но така изразяват благодарноста си гостите ни....за това, че живота им не е заплашен от война....за това, че имат покрив над главата си....затова, че ги хранят ( наготово....навремето докато още бях войник в Елхово идваше при нас един пенсионер ....кавалерийски капитан при Борис lll молеше ни да му дадем каквото е оснанало от баките!! Сега имаме пенсионери които не могат да си позволят единия хляб, и киселоо мляко) Ама за кр*ставите к*ърлежи - всичко е безплатно! Браво!
91
31
 
0
 
! Отговори
До 53 преди 7 години
До 53 Ами нашите хиляди сънародници който са в чужбина поради икономически облаги за тях какво ще кажеш бе умник. Те второ качество хора ли са? Те също ли бягат от мизерията.По същия начин всеки има право да търси нещо по добо. А и имай впредвид никой не е дошъл тук от хубаво. Ако ги питаш тях никой няма да иска да е в бг ако беше мн хубаво нямаше всеки втори да емигрира в чужбина да търси по добър начин на живот. От такива като теб държавата ни е на това положение.
90
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Александър Македонски като се жени за персийката Роксана да не би да става мюслуманин
89
0
 
24
 
! Отговори
ЮСУФ ЕШКЕНАЗИ преди 7 години
ТЕНКИЮ НАЧАЛНИК .....КОНГРЮЧУЛЕШЪН МАШАЛА ПОДПАЛИ ДАРЖАВАТА БЕ ..ВИЖДАШ ЛИ КВА Я СВЪРШИ ....ОЩЕ ВЛАСТ ИСКАШ ЛИ АА АААААААА КОВЧЕГА БЕ ОЛИГ. ОФРЕН ДЖОБОВЕ ИМАЛИ
88
1
 
36
 
! Отговори
emiliaaaa преди 7 години
Бойко пожарникара къде е/ Защо не е там?????
87
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е мрънкащата министърка в оставка на МВР?Искаме да я чуем.Къде е специалиста по всичко ББ,но все още действащ премиер-искаме да го чуем.Защо на лагера в Харманли липсва 100 м.от оградата?Защо оградата на границата с Турция не беше завършена,а се хвърлиха 1 милиард лв.за саниране???Националната сигурност по-маловажна ли е от лустрото,с цел спечелване на избори?Давате ли си сметка,господа,все още управляващи,за колко неща трябва да отговаряте?
86
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пратят спецчасти да ги счупят от бой и през границата право в Турция!