От лагера в Харманли: Угрижени лица, спящи на пода деца

Вижте кадри на центъра отвътре и хората, живеещи там
30 ное 2016 12:37,
148

Снимка: Олeг Попов, Dnes.bg

Боси крака, угрижени физиономии, вещи на земята и филии хляб. Това се вижда на снимките от бежанския център в Харманли, в който бяха допуснати журналисти днес.

Децата спят на пода, а някои от родителите им изглеждат тревожни. Обувки се търкалят на земята, както и хляб.

По-рано стана ясно, че са възстановени щетите от събитията в Харманли от миналата седмица.

"Почти 90% от всичко, което беше порутено, потрошено и унищожено, е възстановено. Продължаваме работата по възстановяването на външните огради, които ще завършат до края на седмицата", каза на извънреден брифинг Кирчо Киров, зам.-председател на Агенцията за бежанците.

Сутринта са били изведени и група афганистанци от 20 души, които предстои да бъдат депортирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като във къща на Български пенсионер само че пенсионира няма хляб и обувки и никой не му помага.
111
0
 
7
 
! Отговори
валентин преди 7 години
пет пари не давам. като не им харесва да се омитат. и без това никой не ги иска тук.
110
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** да си ги изчистят сами ,и не е вярно ,че ядят само хляб, както се опитвате да внушите за днес закуска -млеко,масло,кашкавал,кифла,обед- супа,печено пиле ,вечер-яхния от нахут .Казаха го по тв
109
0
 
18
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Явно на хората така им харесва. Да спят на земята, да ходят боси и да не обръщат внимание на ***. Статията е с цел да ни накара да почувстваме вина или състрадание??? Не е много сполучлива и то най-вече, защото е неоснователна. Имат подслон, имат легла, вода, храна...какво друго се очаква да получат или да направим за тях. Не случайно имаме поговорка "Няма ненаказано добро!!!".
108
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фирмата герб взеха пари да вкарат бежанците в България.Да ги качват по самолетите заедно с гербаджиите и да ги махат от тук.
107
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво изобщо са се домъкнали тези аборигени? Те нямат представа от хигиена, от равнополост, от семейно планиране и изобщо от нищо. Да се махат от където са дошли в техния гнусен,мизерен и противен шериат. Ние не ги искаме в нашата държава и в Европа. Да искам и аз да живея безплатно и да мрънкам, но работя по 12 часа за да оцелея и никой не го интересува това!!!
106
0
 
21
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Бежанците не работят ,а получават наготово всичко .Мързи ги дори да си изчистят собствените мръсотии .Бих разбрала ако ходят на строежи да работят и да се връщат преуморени и да нямат сили! Ама да лежиш по цял ден ...
105
0
 
21
 
! Отговори
Гадем ну честем преди 7 години
Извинете, на снимка 12 Айфон ли се вижда или Самсунг? Със сигурност е смартфон, но какъв модел е?
104
17
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Като обсъждате хигиена и чистоплътност, заповядайте в Германия, да видите как изглеждат и къде живеят нашествениците от българските села, които работят на черно по строежите. Кога ви приеха в Европа, кога ви побеля зaдникът?!
103
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те нямат елементарна представа за хигиена.Трябва да им се организира курс за това да се къпят поне два пъти седмично, да къпят и перат децата си редовно, да си чистят стаите. Това с тоалетните е голям проблем.Могат да ползват само, така наречената, турска тоалетна.Не трябвало да е обърната към Мека. Иначе изцапват цялата баня. Най-добре да се се връщат откъдето са дошли. Те не са за нашия континент. Но са взели много пари за екскурзията и ги е страх да се върнат при господарите си.
102
1
 
19
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Ха ,че да си чистят повлекани мързеливи .Сигурно искат и чистачки и слугини да имат да им прислужват.Нахранени са ,на топло имат, покрив какво искат още?????
101
0
 
23
 
! Отговори
видях преди 7 години
Където спят ,там и ходят по голяма нужда Аганистанците. На едни вестници в ъгъла на стаите ,след което изхвърлят всичко на пътеката от пред на сутринта.Имат бани ,имат тоалетни но те не са от този сят .Как ще ги интегрира Европа не знам.Знам само ,че никога няма да се интегрират и ще са един постоянен проблем за държавите в които се заселят. Дано ги върнат в пещерите им от където са дошли и да стане Европа пак красива и безопасна.Иначе е обречена а с нея и ние.......
100
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нали бягат от бомби и да си спасяват живота. Осигурена им е среда без нападения, където да не мислят дали ще им се срути къщата на главата. За мен тва са бежанци, а не мрънкачи, че им е мръсно, гладно, нямат хубави дрехи, не им харесва храната, няма социални помощи и т.н. То и за мен няма, ама не ме снимат по сайтовете. Аман от пропаганда и промити европейски мозъци и толерастия.
99
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в България много хора на село са с външна тоалетна. Също има българи, които не са виждали модерни матраци /тип Тед/, а спят на ушити дюшеци. И цял живот се трепят да работят. А тези докога ще лежат и мързелуват? И капризни и нагли на всичкото отгоре.
98
0
 
14
 
! Отговори
:( преди 7 години
Държавата отделя за талибаните по над 1000 лева на човек. Българските пенсионери, които са работили цял живот взимат 300-500 лева пенсии. Е, не ми се сърдете, но изобщо не ми пука за врякането на БХК и подобните антибългарски терористични организации, че нелегалните мигранти живеели зле. Живеят зле, защото са ниско образовани, диви, невъзпитани, недисциплинирани и мръсни. Много мръсни и много нагли.
97
1
 
26
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Всеки ден гледам хора бъркат по кошове за ***, виждам възрастни хора с 150 лв пенсия, зъзнещи от студ зимата и гладни. Стига с тая пропаганда, тия седят на топло,имат храна и топла вода, имат само претенции и никакви задължения. Ако бяха нормални хора нямаше да им е такава мизерия, а да се хванат да изчистят!
96
1
 
24
 
! Отговори
ния преди 7 години
Като гледам на снимка номер 12 и 13 си имат даже и смартфони, на които да си цъкат. Имат храна, матраци/легла, облечени са. и ние плащаме? Кое им е злето?
95
1
 
24
 
! Отговори
бобо преди 7 години
Боси крака-значи е топло.Плащаме топлото ние.Хляб по земята-значи храната е в изобилие-плащаме я ние.
94
1
 
24
 
! Отговори
ами преди 7 години
Аз не видях на снимките унили хора,угрижени лица......и за какво да са,че няма какво да ядат,че как ще си платят тока и топлото??????Срама нямате да пишете така!Но всеки ще си получи заслуженото!
93
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам замисляли ли сте се за друго: Не могат да си купуват български GSM карти и ваучери, защото нямат документи. Откъде тогава са тези телефони, как заплащат за ползваните услуги, след като не могат да си купуват ваучери на техните оператори? Така че след като могат да плащат баснословни суми за телефон, трябва да сме загрижени за "мизерията" им ли?