От лагера в Харманли: Угрижени лица, спящи на пода деца

Вижте кадри на центъра отвътре и хората, живеещи там
30 ное 2016 12:37,
148

Снимка: Олeг Попов, Dnes.bg

Боси крака, угрижени физиономии, вещи на земята и филии хляб. Това се вижда на снимките от бежанския център в Харманли, в който бяха допуснати журналисти днес.

Децата спят на пода, а някои от родителите им изглеждат тревожни. Обувки се търкалят на земята, както и хляб.

По-рано стана ясно, че са възстановени щетите от събитията в Харманли от миналата седмица.

"Почти 90% от всичко, което беше порутено, потрошено и унищожено, е възстановено. Продължаваме работата по възстановяването на външните огради, които ще завършат до края на седмицата", каза на извънреден брифинг Кирчо Киров, зам.-председател на Агенцията за бежанците.

Сутринта са били изведени и група афганистанци от 20 души, които предстои да бъдат депортирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
15
 
! Отговори
гадове преди 7 години
Мърлячи, унищожители!
91
1
 
19
 
! Отговори
valenty преди 7 години
Стига с тези пропаганди и лъжи. Никой не ги е викал. Тези, които страдат наистина си стоят около къщите и се мъчат. Рядко ги напускат.Никой няма да влачи деца в несигурното. Каквото са търсили са намерили. Никой не им пречи да си почистят и сготвят.
90
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 97 НА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВАТ "МЛАДИ ПТАВОСЛАВНИ РУСКИ СЕЛЯНЧЕТА" ОТ КОЛХОЗИТЕ И ДА РАБОТЯТ НА СЕЛО.
89
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Дубай хотелите са празни, може да ги вземат времено в спалните на БХК.
88
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф, стига с тия душесъсипителни снимки и разказчета! Тоз, малкия, с лепенката на нослето (дето майка му не го е овардила), след 7-8 години ще мята камъни по полицаи някъде в Европа, или у нас.Точно за това ги отглеждат!Спомнете си интифадата - войната на децата с камъните. Много добре знаят, че нормалин войник няма да стреля срещу деца - живия щит на татковците и батковците им. Гадни са
87
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимка 7 се вижда съвсем нормално легло с читав матрак, дори пухкава възглавница... пропагандата си я заврете в неправителствено организираните з.а.д.н.и.ц.и
86
12
 
3
 
! Отговори
Мама Мути преди 7 години
Много германски либерали открито казаха, че желаят колкото се може по-мултикултурна Германия. Зелените например искат Германия да си внесе поне още 5,6 милиона бежанци и критикуват Меркел, че приема малко.
85
1
 
20
 
! Отговори
ogfk преди 7 години
веднага да се информира *** кънев.
84
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руснаците показаха снимки на бивши сирийски главорези, които към днешна дата работят в Европа. Никакви бежанци не са това. Това е ЦЕЛЕНАСОЧЕНА инвазия с цел етническа подмяна на Европа. Защо да бягат към Саудитска Арабия, като тя си е достатъчно ислямизирана? Целта е да се ИСЛЯМИЗИРА ЕВРОПА. И в корана пише че исляма трябва да се разпространява и разраства. Това е политика на свръхбогатите страни от арабския полуостров - Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, под одобрителния поглед на САЩ!
83
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е да беше България помогнала на гърците можеше и да се спре турската ***.
82
0
 
24
 
! Отговори
ф преди 7 години
Ами...няма да ме накарате да рева за тия с пропагандно-сълзливо-поръчковата си статия...
81
0
 
31
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Сирия беше страна с учудваща верска търпимост. Алеп беше чудесен град. За сирийците ми е жал. Разсипаха ги. Прави са да бягат и търсят убежище. А от какво бягат здравите и силни афгански младежи? Управниците не видят ли? Или без бой да се предаваме. Ако не е била България да спре турците, на какво щеше да прилича Европата. Да не се повторят нещата.
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Krom - президент!
79
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не бягат в САудитска Арабия, Там са братя сунити, когато хвърлят камъни по полицията, не остава никой жив.
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо не си стоят в къщи, сега всеки момент умерените терористи ще ги спасят от живот. Това е либерална демокрация.
77
3
 
20
 
! Отговори
Ал. преди 7 години
До ХА-ХА-ХА ! И тия, дето са тръгнали с деца, и тия деца, са генетично "захранени" с ислямизъм, безкултурие,примитивизъм! Да де, грубо се изразявам, но да не мислите, че трънакът ражда портокали?! Не, трънката ражда трънки, крушата - круши, а бонго - бонговчета!
76
2
 
30
 
! Отговори
тя преди 7 години
по- облечени са от децата по домовете, пък като гледам и дрехите са им нови... едно от децата си цъка на смартфон. Защо не показвате българските деца от домове за сираци?
75
2
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Против децата не мога да бъда. Жени и деца - могат да останат и да им се помогнте.Проблемът е в това, че онези, които биха българската полиция изобщо не бяха жени и деца, а те са 85% от така наречените "бежанци".Друг е вече въпросът, че Системата ще превърне тези деца в ***, терористи и ислямисти.Примерът с "интеграцията" им в западна Европа е жив !
74
1
 
28
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Призив - към всички горди римляни, наши "братя и сестри" - уважаеми римляни, тези хора вземат от Вашите социални помощи. Така, вместо Вашите техните чавета ще се сополяват и ще носят вкъщи Вашите "придобивки". Това е нетърпимо, примитивно и некоректно. Вдигнете катуните и направо в Харманли. Бъдете "социално-отговорни", изметете тези натрапници, кацнали на запазената за Вас хранилка. Бъдете и Вие веднъж, макар и по грешка в услуга на държавата си.
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България всички преследват полицията, прокуратура , псевдожурналисти скарани с правописа, хелзингски 150 килограмов комитет, *** дето зкона им е врата в полето. И когато стане нещо, мамо къде е полицията,що не ги чеша по корема. Това е криворазбраната цивилизация. Съмнявам се че възпитаниците на Кунева знаят какво е това.