От лагера в Харманли: Угрижени лица, спящи на пода деца

Вижте кадри на центъра отвътре и хората, живеещи там
30 ное 2016 12:37,
148

Снимка: Олeг Попов, Dnes.bg

Боси крака, угрижени физиономии, вещи на земята и филии хляб. Това се вижда на снимките от бежанския център в Харманли, в който бяха допуснати журналисти днес.

Децата спят на пода, а някои от родителите им изглеждат тревожни. Обувки се търкалят на земята, както и хляб.

По-рано стана ясно, че са възстановени щетите от събитията в Харманли от миналата седмица.

"Почти 90% от всичко, което беше порутено, потрошено и унищожено, е възстановено. Продължаваме работата по възстановяването на външните огради, които ще завършат до края на седмицата", каза на извънреден брифинг Кирчо Киров, зам.-председател на Агенцията за бежанците.

Сутринта са били изведени и група афганистанци от 20 души, които предстои да бъдат депортирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
8
 
! Отговори
До 77 преди 7 години
Оранжевите гащеризони им раздават в холивудското студио, дето правят пропагандата. Мислиш ли че в Сирия имат гащеризони, камо ли и оранжеви.
71
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанските лагери в Европа са развъдници на терористи и болести. Съсипахте хубавата Европа, пълна с красиви и трудолюбиви бели хора. Заместихте ги с *** и черни мигранти от цял свят, които мразят Европа и изпитват комплекси за малоценност. Отрекохте се от християнските европейски ценности в името на някакви либерастки глупости. Развратихте младежта и дадохте специални права на содомитите (двуполови и триполови изр*ди). Бог ще ви накаже защото се отрекохте... този континент е проклет от Бога
70
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрах, защо спят на земята? Нямат легла, така ли? Съмнявам се!
69
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато мятаха камъни бяха озверели лица. Като видяха дебелия станаха угрижени. Изводът: трябва да се обгрижват редовно с полицейско средство тип палка.
68
1
 
23
 
! Отговори
До 74 преди 7 години
Медиите трябва да показват още повече случващото се. Полицията вместо да потулва трябва да прави обществено достояние престъпленията на така наречените "бежанци"...Или това ще разстрои либералната ти психика? Дай да си наврем главите в за...ците за да ви е по-приятно на вас псевдо толерантните. Малко ми напомняш на шведката дет се бореше за мултикултурализъм и беше брутално изнасилена и убита от някви препечени, дано не свършиш по същия начин ;)
67
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много злоба се изля върху бежанците.Грозна картина.Медиите трябва да се противопоставят на всичко това.
66
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се какво правят по цял ден тия като не работят. Що си не изчестят *** ?
65
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивани после като порасне това дете ще те облече в оранжев гащиризон и ще ти резне главата. .................а теб щом българка не те е харесалаа,и забулена няма да те вземе. или може би вече си се обрязал?
64
2
 
26
 
! Отговори
Братска Полша преди 7 години
млади и прави мъже какво дирят в малка и бедна България , ами не отидат да се борят за държавата си? Всички тези малки деца за съжаление са потенциални терористи, които ще растът с омраза към България и Европа....
63
0
 
18
 
! Отговори
gsg преди 7 години
Цялата работа с афганците излиза ,че е нагласена от наша югоизточна съседка.С цел чер ПР,какво ще стане ако пуснат бежанците.В медиите има не една статии по този въпрос .Целта е да се завърже ново споразумение да се плаща данък на бат'Rдоган.
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говорите глупости. Наистина Афганистан е страна на *** и талибани, но в Сирия съм бил преди 28 години. Много красива,чиста и богата страна беше. Днес като гледам снимките и клиповете не вярвам че това е Сирия. Религията ги раздели на две и започна войната. Асад реши да се отърве с терор от сунистите които наистина правеха големи проблеми и не се чувстваха равноправни.
61
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре нагласено, може да вземе някоя награда. Добре, че господа журналистите са били достатъчно умни да информират брадатите майки предварително, че иначе... :) PS: ако толкова не им харесват условията които им се предоставят са свободни да се върнат в помийната яма от където са изпълзели. Сега коментара ми ще бъде премахнат заради свободата на словото.
60
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия мили дечица хвърляха камъни по полицаите и палиха кофи за ***. Поругаха българското знаме. Лагерът да се преименува спешно от Харманли на Бухенвалд и да започва работа.
59
0
 
20
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 7 години
Трябва да се помогне на тези хора. Веднага българите да си дадат част от заплатите за тях. Като канцлер на Германия се правя на много велика пред дребните европейци, но когато съм във Вашингтон или Москва - козирувам.
58
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
охо,ама те верно на матраци спят. и в пустинята ли спяха на бели матраци?
57
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обичам жвотните,дори хищниците, ама да ме бомбардират????Нали мохамед е бил тогава когато не е имало барут, как е се научиха да го ползват, сигурно от обама.
56
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
същите тези угрижени майки като запретнат след време поясите и се развикат " аллах акбар " ще ги жалите ли още?.
55
2
 
26
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Мизерията вътре си я създават сами,като цапаш-чистиш така правят белите хора.Или и чистачки трябва да им чистят мизериите това да не е хотел.Хич не ми е жал за тях,жалко за българите останали в България,да хранят тая нагла *** а самите те да мизерстват.
54
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън всички майммуни които не са научени на уважително отношение към хляба. Ето точно това ни отличава нас БЪЛГАРИТЕ от животните!
53
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
филии хляб по земята? а знаете ли в пустинята как месят хляба ? .........с голи ръце слагат камилските фъш..кии в огъня,после със същите ръце приплескват тестото на питки,и хайде на тенекията. после притурят ***,после вземат питката и ядат....я не се втелявайте чак толкова.