От лагера в Харманли: Угрижени лица, спящи на пода деца

Вижте кадри на центъра отвътре и хората, живеещи там
30 ное 2016 12:37,
148

Снимка: Олeг Попов, Dnes.bg

Боси крака, угрижени физиономии, вещи на земята и филии хляб. Това се вижда на снимките от бежанския център в Харманли, в който бяха допуснати журналисти днес.

Децата спят на пода, а някои от родителите им изглеждат тревожни. Обувки се търкалят на земята, както и хляб.

По-рано стана ясно, че са възстановени щетите от събитията в Харманли от миналата седмица.

"Почти 90% от всичко, което беше порутено, потрошено и унищожено, е възстановено. Продължаваме работата по възстановяването на външните огради, които ще завършат до края на седмицата", каза на извънреден брифинг Кирчо Киров, зам.-председател на Агенцията за бежанците.

Сутринта са били изведени и група афганистанци от 20 души, които предстои да бъдат депортирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 1991 година живяхме в Близкия Изток. Наложи ни се да напуснем и да избягаме в едно южно Йорданско селище на границата с Израел.Нашето присъствие притесни местните, но затова че ни дадоха подслон и хляб всеки ден без някой да ни е помолил сина ми и мъжа ми помагаха във фермата а аз чистех и белех картофи понякога свирех на акордион на децата им.1 месец по-късно след като войната свърши си тръгнахме, Наплниха ни колата с храна. Тези в БГ днес са терористиНе помислихме нито веднъж да
51
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви сладурчета има само! Представяте ли си как са изминали хиляди километри, за да стигнат дорук живи! Евала за геройството. Българите да не дават много много акъл, ами да си гледат в тяхната паница. Не стига че в момента се краде поголовно от парите, които идват за мигрантите, ами някой се огледал на какви матраци спят. Абе хора, вие нормални ли стеее
50
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не съжалява някой, който хвърля камъни по него. Някъде за това разстрелват на място.
49
2
 
26
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Абе, как точно в този момент се появиха кадри на измъчени дечица, жални женици и какви ли още не "разтърсващи" кадри господа продажни писачи? А решете най накрая, българи ли сте, искате ли да спре това море от прииждащи натрапници които ще изядат в последствие и Вашите глави докато бършете хелзински задни части, или що ... Такива новини рушат единството в държавата, карат полицаите и жандармеристите да бъдат неуверени и пречат на единството. Спрете повокирането на псевдо нещастия.
48
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Магарето и в златен обор търси пепел да се търкаля и да яде тръни.
47
3
 
26
 
! Отговори
Й преди 7 години
Бедни и мизерни били... А откъде имат пари за скъпи телефон??? Всичко е изкуствено направено, за да ги съжаляваме. Нарочно не си купуват дрехи и не се къпят.. а видяхте ли момичето със смартфона на една от снимките??? Вярвате ли им, аз не...
46
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди тях беше чисто. Мизерията си я донесоха те.
45
4
 
29
 
! Отговори
коко преди 7 години
Питеците спят на матраци които в моето семейство не можем да си позволим.Купени са с пари от нашите данъци.Това че живеят в *** си е техен проблем,да си чистят!Стига с този лицемерен плач ,те утре могат да поискат и задниците им да бършем.Едно прасе и в дворец да затвориш си остава прасе и прави свинщини.
44
11
 
10
 
! Отговори
иван преди 7 години
Взимам веднага една 16-25 годишна малка бежанка да си ми седи в къщи за жена стига да е слаба тя. и така боса няма да е и ще роди на българин дете.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БПФТова го прави бавачката , а не полицията.Еми то при еврогейската демокрация полицията е бавачка, а матряла после реве, еми това искате полицията да ви е бавачка, аз после ревете, че някой ви бил.
42
11
 
5
 
! Отговори
Насо преди 7 години
Само един милион лева да се инвестират, малко помощ и от кадърните които преживяват там, без да се краде за добруване и нещата ще се променят. Политиката е да не сме добре, няма значение бежанци или местни.
41
3
 
30
 
! Отговори
Не, не са хора преди 7 години
Мизерията и мърсотията, те сами си я създават. Оставят децата си боси и самите те ходят на минусови температури по джапанки. В главата увити, а краката гори, дълги поли, които се плачат по земята в мърсотията. Храна и дрехи разхвърляни по земята, гнус ме от тях. Цялата им култура е такава, видяла съм ги на живо в Египет, същите мърльовци и мърли. После защо боледували, всичко рушат, нищо не пазят, за децата си не се грижат. Е, за Бога стоп не ми ги хвалете и жалете.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен41Еми по афгански полицай не хвърлят камъни, защото за да защити правовия ред после прокурора няма да тормози цялото семейство на полицая.
39
4
 
30
 
! Отговори
Така преди 7 години
Да сме наясно: арабина не е роден да работи. Той върти синджир пред дюкян, върти дюнер или пие чай в кафене. През другото време, поради пълна липса на умора, праска деца. Мръсотията им е в кръвта, като при ***. Къпане без вода не става, за туй нямат навици.
38
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боси са, защото е топло, а това,че спят на пода-тяхна културна особеност. Вън нелегалните пришълци от България!
37
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако очаквате някакво съжаление със това заглавие от бай ти *** има да го чакате цяла вечност.
36
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждал съм бежанци, които бягаха от войната в Югославия. Тези хора бяха благодарни дори само за това, че на новото място не падат бомби и не стрелят по тях.Как се наричат тези които в чужда държава хвърлят камъни по полицаи на служба?Ако аз хвърлях камъни по някой афганистански полицай?
35
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми сто и петдесет килограмовите кафяви природозащитнички от сащ не могат да влязат през вратата за да почистят, а те не че не искат.Ама те не знаят че трябва да се чисти, като никога не се къпят.
34
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28множат се като зайци, изядоха по техните земи каквото имаше, сега идват да изплюскат и Европа.За три поколения населението се увеличава 4-5 пъти, жените им не работят и имат по 8 деца средно всяка, мъжете освен да режат глави или да висят в някой дюкян, друго не умеят.Иначе се имат за по-висши от нас, неверниците, и за това смятат, че ние сме задължени да ги храним, докато те се размножават.
33
4
 
32
 
! Отговори
az преди 7 години
Че условията са плачевни спор няма, но не виждам защо тези хора не положат поне малко усилия да оправят стаите, да създадат някакъв ред, ами натрупали всичко, леглото неоправено, мърсно, на едната снимка се вижда изхвърлена бутилка, но никой не се е навел да я вземе и да я изхвърли, където трябва и т.н. Все пак те живеят там, по цял ден нямат какво да правят, поне това ще им създаде някакво занимание.